Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Dacă aproape am arestat-o pe Kovesi, pricepeți ce vă putem face și vouă!”

Actul terorist al Secției pentru Terorizarea Magistraților nu a reușit. Deocamdată.

Scopul dosarului penal confecționat Laurei Codruța Kovesi pe baza autodenunțului scuipat de la Belgrad de S. Ghiță nu e condamnarea fostului procuror-șef DNA, imposibil de obținut pe baza însăilărilor fantasmagorice din zisul dosar, presupunând că, totuși, România nu devine o Venezuelă. Scopul era punerea LCK sub control judiciar – să nu poată să-și facă meseria de procuror, să nu poată să iasă din țară, să nu poată să vorbească public despre ce i se întâmplă.

Mai întâi a fost ținută 7 ore în sir în anchetă la Secție, ca să se inducă ideea că „sunt probleme mari, e groasă”, de vreme ce a fost anchetată 7 ore. Dna Kovesi ar fi putut, ieșind în fața presei, să relateze plimbatul de hârtii, de polițiști și de avocați, acuzațiile aiuritoare care i se aduc, trasul de timp, așa cum a relatat după precedenta chemare la Secția Gestapo. Prin urmare, i s-a închis gura prin interdicție.

Controlul judiciar a fost un substitut pentru reținere sau arestare, pe care Komissara Florea n-a avut nervii destul de tari s-o dispună. Mesajul transmis tuturor magistraților care înțeleg să-și facă meseria potrivit legii și propriei conștiințe a fost: „Dacă aproape am arestat-o pe Kovesi, fosta șefă a DNA, pricepeți ce vă putem face și vouă, în caz că ne supărați cu ceva!”.

Toată ziua, premierul Dăncilă și ministrul Justiției Toader au debitat fără să clipească o minciună sfruntată: cum că președintele Parlamentului European și prim-vicepreședintele Comisiei Europene ar presa guvernul României să stopeze anchetarea lui Kovesi. Nici vorbă: Tajani și Timmermans și-au exprimat limpede îngrijorarea în legătură cu împiedicarea LCK, prin controlul judiciar al Secției, să vină la Bruxelles pentru a-și apăra șansele în procesul de alegere a procurorului-șef european, nu au pomenit de oprirea anchetei.

Și cum să nu fie îngrijorați când, într-o țară în care hoțomanii și hoțomancele s-au cărat când și cum au vrut în Madagascar, în Costa Rica și alte țări de soare pline, în care denunțătorul lui Kovesi, sceleratul S. Ghiță, a plecat pocnind din degete în Serbia, în afara jurisdicției UE, fără ca autoritățile să îi deranjeze cu ceva, procurorul Kovesi, cu 24 de ani vechime, abia întoarsă de la Bruxelles, era arestată între granițele României?

Dacă ÎCCJ nu revoca controlul judiciar, acum televiziunile PSD-ALDE titrau: „Secția a împiedicat-o pe Kovesi să scape de judecată fugind din țară”. Așa cum scria pe ecrane când a plecat la comisia LIBE: „ Kovesi și-a pregătit fuga”...

Menținerea controlului judiciar ar fi permis, cu ajutorul propagandei, stigmatizarea lui Kovesi în ochii publicului: „Dacă nu-i dau drumul din țară, înseamnă că e vinovată!”. 

Hărțuirea va continua, Secția poate oricând să-i mai pună un control judiciar în celălalt dosar, cel cu mizeriile de la Ploiești. Sunt capabili de multe...

Totuși, ceva se schimbă. Revocarea controlului judiciar de către ÎCCJ este a treia invalidare în ultimele zile a acțiunilor nelegale și ticăloase asupra lui Kovesi – tot Înalta Curte a respins și cele două atacuri aberante ale Inspecției Judiciare, celălalt braț înarmat al PSD-ALDE, împotriva candidatei la șefia Parchetului European. Toate acestea sunt de o importanță capitală pentru încurajarea magistraților onești și competenți să reziste agresiunii sălbatice a hoților apărați de vardiștii politici...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alexandra nu este moarta este dusa peste granita alaturi de alte victime zCumpanasu sa faca o contra expertza in Statele unite nu cred ca este moarta
  • Like 0
 • Stimate CTP, știu ca sunteți un om milos și de aia imi permit sa va adresez o rugaminte. Pentru ca pe mine m-ați cam pierdut la fraza din paragraful șase, v-aș ruga sa o revedeți. Daca m-ați intreba cum aș fi preferat eu sa sune, aș spune :
  *Și cum să nu fie îngrijorați când , într-o țară ca România , DIN care......, DIN care denunțatorul..... a plecat....., PROCUROAREA Kovesi , ..... , era arestată ?*
  Scuze pentru ingerința.
  • Like 0
 • Aceeași securitate comunistă cu care am crescut la ușă ! Sper ca Românii sa nu mai trăiască în comunism niciodată !!! Vă mulțumim domnule CTP pentru că luptați și dați speranță !
  • Like 4
 • Mama cum e articolul asta.
  Mama mama.
  Îl voi printa, lamina și lasă urmasilor mei.
  Comentariile aditionale sunt de prisos.
  Mulțumesc nea CTP. Ai "dat-o bine" de aceasta data.
  • Like 1
 • E un amalgam de situatii si cazuri cu interpretari si comparatii diferite si concluzii contradictorii. De-aia e haosul asta si de-aia nu mai ai incredere in ce sentinte dau astia. Trebuie aceleasi reguli si aceeasi abordare pentru aceleasi cazuri. Daca introducem dublu standard nu mai iesim niciodata din labirint. Dar n-are nimeni curajul sa zica pe fata pentru ca daca nu esti pesedist atunci esti hashtagist sau paralel sau ai ceva interese sorosiste sau orice. Si nici UE nu ne ajuta cu declaratiile alea ca si aia vad ce vor sa vada. Ar trebui sa externalizam justitia si atunci s-ar face liniste. Elvetia ar fi cea mai buna solutie ca aia nu sunt in UE deci n-am putea sa-i acuzam de interese ascunse. O perioada :))
  • Like 1
 • Nu iti vine sa crezi, dar chiar e un film Rambo in desfasurare in Romania.

  Adica lupta politica foloseste mijloace de politie politica, mai ceva ca pe vremuri unde se aplica lichidarea fizica. Acum e inca la putere generatia MEDIUM. Adica al subsolului si demisolului politic.
  • Like 6
 • Să te ții acum dosare penale deschise de SS completului care a infirmat controlul judiciar.
  • Like 2
 • Filbert check icon
  Acum stiu ca trebuie sa preia controlul Inaltei Curti, cam ultima reduta de verticalitate in peisajul indoit de sale al justitiei romanesti.
  Curtea Constitutionala o au, CSM-ul il au practic tot, prin Savonea, Inspectia Judiciara respira doar cind ii da dragnea voie.
  • Like 10
  • @ Filbert
   Rezultatul democratiei originale iliesciene. un parvenit, traficant de alcool, manglitor si jucator de alba neagra, a ajuns in fruntea Statului Roman si face ce vrea. Nici macar nu are bunul simt sa-si faca dintii aia, la cate milioane de euro a furat, asta spune multe despre un om.

   Asa au inteles romanii democratia din 1990, avem liber sa plecam p-afara, avem cluburi, putem sa ne luam case si masini mai mult de 2, 150 de canale HD + fotbal, asta e democratia !
   • Like 7
  • @ Radu Andrei Malica
   Pai asta a fost intersul major al pesedistilor. Sa tina prostimea needucata, sa nu priceapa care-i chintesenta democratiei, aia cu votul, in asa fel incat si acum dupa 30 de ani sa aiba rezerva aia confortabila de lobotomizati care sa-i voteze.
   Cat despre dintii cârciumarului, cred ca trebuie sa aiba mare incredere in dentistul care-l anesteziaza, ca-i iese obturatie de canal si nu lovitura de stat.
   • Like 4


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult