Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Zeci de activiști de mediu blochează pe Transfăgărășan camioane cu lemn din Munții Făgăraș

30 de activiști de mediu Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști s-au adunat vineri dimineață pe Transfăgărășan pentru a opri camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș. 

Aceștia au tras pe dreapta un camion încărcat cu trunchiuri de copaci și au afișat bannere cu mesajul ”Salvați Ultimele Păduri Virgine” în limbile română și engleză. Ulterior, ROMSILVA a precizat, printr-un comunicat, că transportul cu lemn oprit de activiștii de mediu era legal. 

Protestatarii cer anchetă la Vidraru și moratoriu national la exploatarea pădurilor virgine. Ei vor să tragă un  semnal de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo lor,haideti ca putem.ca doar oamenii au puteri mai mari decat ,instituti ,guverne .De oameni depinde total,nu de institutii care nu asi FAC treaba .Respeckt
    • Like 0
  • Pe vreme a lui Ceausescu era interzis exportul de busteni.Acum este permis.Care-i rationamentul diriguitorilor?
    • Like 0
    • @ Vasile Vihocencu
      check icon
      Pe vremea Răposatului pe 25 dec. 1989, u puteai călători peste hotare, acuma poți fără pașaport în U.E. și pe lângă. Care să fie raționamentul?
      Acuma, recunosc, sunt pun pic răutăcios, dar m-ați provocat cu comparațiile astea. Mai aveți exemple din perioada Marelui Răposat?
      • Like 0
  • Poporul român trebuie să se unească și să facă proteste împotriva tăierii pădurilor și păstrarea lor. O să dureze ceva timp dar ajută. În Olanda poporul ia inițiative și sa schimbat foarte mult. Mulțumesc tuturor care luptă pentru oxigenul României. Poluarea aerului crește și oxigenul se distruge.
    • Like 0
  • Exemplul ar trebui urmat de noi toți care dorim să salvam ce a mai rămas din pădurile României.Succes !
    • Like 1
  • Bai oameni buni sunteti chiar slabi sa nu zic altfel. Voi credeti ca daca iesiti in fata camioanelor faceti ceva. Daca gunoaiele de ne conduc si-au pus in cap sa scoata bani dupa urma padurilor noastrea asta or sa faca indiferent ce vrem noi poporu. Pe ei ii dor in cur de parerea noastra. Scopu lor mizerabil este sa se inbogateasca, acest popor amarat sa il decimeze, si aceasta tara nu demult prospera sa o vanda. Asa ca degeaba protestam k tot k ei o sa iasa. Si Iisus daca vine pe pamant pe zdrentele astea nu le da pe brazda. Sunt niste cretini spurcati lesinati dupa bani, ii dor in cur de tara si popor. In concluzie ne agitam degeaba. Din 90 tot fura si or sa mai fure pana o sa ne ducem draq cu totii, sau sa ne desteptam in ultimul ceas sa mergem peste ei sa ii linsam. Ceea ce nu as crede.
    • Like 0
  • Mi-as dori sa se organizeze un miting de foarte mare amploare, in toate orasele Romaniei, pentru a stopa taierea copacilor din padurile tarii noastre. De ce nu se aduna oamenii in fata guvernului pt a protesta impotriva taierii padurilor? De ce? Guvernul nu ia nici o masura radicala pt a impiedica defrisarea padurilor. Nici una! Presedintele la fel....Ce facem oameni buni? Ce cruzi, indiferenti am devenit, nu ne pasa de suflu' vietii unui copac.... Nu mai putem ramane indiferenti, haideti sa protestam cu totii!!!
    • Like 3
  • Astia nu sunt "ecologisti sorosisti" si "oengisti agenturisti", deci din aia rai? Ce cauta sa salveze padurile altora? ar zice un cetatean inrait in prostie cu o mana tinand sticla de palinca si cu alta sprijinindu-se de un gard.
    Eu vreau sa ii vad pe aia ce protestau la Cotroceni si pe diversionistii care sunt cu padurea in gura de fiecare data cum se duc ei si stau in fata camioanelor protestand, ca la vociferari, aruncari cu noroi si sloganuri comuniste ii vad ca-s primii... probabil si la furat din padure.
    • Like 1
  • Cinste celor care mai simt romaneste in vorba si in fapts
    • Like 2
  • Este inceputul faptului ca toti mai multi romani nu sunt indeferenti !
    Ar trebui sa se intample in mai multe locuri din tara.
    Uniti putem sa inlaturam o mare parte din coruptie!!
    • Like 3
    • @ Puscas Paul
      check icon
      Aici nu e vorba (numai) de corupție, este vorba despre distrugerea viitorului. Voi da un singur exemplu. Pânâ relativ târziu în Evul Mediu, între București și Fetești era un codru des, de nepătruns. Este și motivul pentru care nu există vestigii romane în această zonă. Otomanii au început să defrișeze codrul din motive militare, pentru a avea acces rapid și lipsit de pericole spre Moldova și spre Târgoviște. Sec. 19 a surprins acest moment, este motivul pentru principal Bucureștii au o căldură toridă vara, iar regelui Carol I i s-a făcut reședință la Sinaia, ar fi suportat greu canicula de București. Colacul peste pupăză a fost pus de Autostrada Soarelui care, la codrul defrișat, a mai adăugat sute de km pătrați de beton. Sigur, trebuia făcută autostrada, dar – simultan – trebuia plantată o lizieră de măcar 50 m de-a lungul autostrăzii. Urmarea acestei imbecilități inginerești sau politice sau ambele: clima din sudul României s-a înrăutățit, iar iarna circulația trebuie oprită dacă bate crivățul. Sigur, acea lizieră se poate planta oricând, numai că acest oricând așteaptă deja de câțiva ani.
      • Like 2
    • @
      Ti se face si lehamite de atatea asteptari , ale atator lucruri normale, umane... Din pacate, pe toata planeta!
      • Like 0
    • @ Danescu Cristina
      check icon
      Să nu minimalizăm tragedia ecologică din România cu situația generală. Eu vreau să compar România măcar cu Serbia ori cu Ungaria ori cu Slovenia, nu mai vorbesc de Suedia ori Finlanda. Eu cu aceste țări compar...
      • Like 0
  • check icon
    Da, asemenea acțiuni sînt foarte bune, ar trebui urmate și de altele, în primul rînd împotriva aruncării gunoaielor pe cîmp, de-a lungul căilor ferate etc. Sînt mii de tone aruncate peste tot. Nu pot crede că autoritățile locale nu știu cine le aruncă, pot crede că nu știu totdeauna, dar cînd ai în comuna x sute de tone aruncate în apropiere, este clar că e vorba de nesimțire criminală.
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult