Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Este bugetul rușinii naționale”. Klaus Iohannis retrimite în Parlament legea bugetului pe 2019, „pentru corectură și îmbunătățire”

„Bugetul prevede o creștere enormă a sumelor pentru partide, dar ni se spune cu cinism că nu sunt bani pentru a mări alocațiile copiilor”, a spus miercuri președintele Klaus Iohannis, care a anunțat că retrimite în Parlament legea bugetului pe 2019, „pentru corectură și îmbunătățire”.

„Este bugetul rușinii naționale”, a afirmat șeful statului, subliniind că nu va ezita să conteste măsurile ce îi afectează pe români, buna funcționare a statului sau a economiei de piață. 

Potrivit acestuia, bugetul e croit pe un scenariu fantezist, care pune în discuție respectarea tratatelor internaționale și a legislației în domeniu și a fost gândit pentru a servi intereselor politice ale PSD. Totodată, în ciuda spuselor partidului de guvernământ, acesta scade fondurile alocate investițiilor. „Vedem cum liderii și propaganda PSD repetă obsesiv că bugetul e unul al investițiilor și că principalii beneficiari sunt comunitățile locale. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii zece ani pentru comunitățile locale. Iar investițiile anunțate în 2019 sunt cu un miliard mai mici decât cele din 2018.  Ce a împiedicat PSD să facă investiții? De ce albirea dosarelor continuă să fie prioritatea pentru ei în locul construcției de autostrăzi și spitale. Guvernarea PSD a eșuat. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea bugetului”, a spus Iohannis. 

Iordache: „Îi vom retrimite legea astfel încât în zece zile să fie obligat să o promulge

CCR a respins miercuri sesizarea președintelui cu privire la legea bugetului pe 2019, dar a admis obiecția de neconstituționalitate referitoare la unii indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019. „Decizia CCR demonstrează încă o dată că PSD legiferează imoral, prost și neconstituțional. Curtea a hotărât ca una dintre legile pe care le-am contestat a fost aprobată cu încălcarea tuturor normelor constituționale”, a spus Iohannis. 

Florin Iordache a reacționat după anunțul făcut de șeful statului, spunând că PSD nu va modifica buhetul. „Îi vom retrimite legea astfel încât în zece zile să fie obligat să o promulge (…) Ca să arătăm forța și capacitatea majorității, în cel mai scurt timp vom da un vot în Camerele reunite ale Parlamentului, astfel încât președintele să fie obligat să promulge bugetul”, a declarat Florin Iordache, citat de G4media.ro

Klaus Iohannis - la Cotroceni
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Democratia inteleasa ca "dictatura majoritatii" e ca atunci cand doi lupi si o oaie voteaza ce sa manance la cina...
    • Like 0


Îți recomandăm

RoboHub

Unii dintre cursanții RoboHub provin din centre de plasament, alții din familii care locuiesc în locuințe improvizate, fără acces la utilități. „Nu vezi nicio diferență între copii, inclusiv copiii din plasament sunt fix precum cei care vin cu părinții”, spune Ana-Maria Stancu, președinte e-Civis.

Citește mai mult