Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ziua Națională și Ziua Antinațională

Președintele Iohannis nu a invitat în tribuna oficială, la parada militară de Ziua Națională, „persoanele cu probleme penale”, în cap cu domnii Dragnea, Tăriceanu, Ponta. Nu e-n regulă. Ziua României e pentru toți cetățenii români, penali sau nu.

Prin urmare, anul viitor, după ce PSD, ALDE și PRU vor fi câștigat alegerile și vor guverna, ar trebui ca Iohannis Klaus Werner, Cioloș Julien și tot guvernul tehnocrat, Dan Nicușor, Armand Clotilde și toată conducerea USR să fie scoși din pușcărie de 1 Decembrie și să li se organizeze și lor o Zi.

Antinațională.

La Arcul de Triumf, lângă tribuna de unde Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Ghiță, înfășurați în tricolor, vor saluta poporul, să fie plasați într-o cușcă trădătorii de neam susamintiți. Pe cușcă vor fi arborate poza lui Soroș, precum și, contracost, câteva embleme de multinaționale care distrug România.

Bunilor români, prezenți la manifestație, li se va oferi oportunitatea să arunce cu roșii storcite, ouă clocite și, cu aprobare specială, cucuvele mov moarte în antiromânii din cușcă.

Nu așa e democratic, corect și de bun-simț, stimați cititori ai Republicii?

Vă urez tuturor La Mulți Ani!, indiferent de răspuns.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este clar ca 1 Dec este ziua natinala a tuturor romanilor dar persoanele condamnate penal trebuie sa stea in multime. Nu este ok ca acesti oameni sa fie la tribuna oficiala. Ei nu ma reprezinta pe min. Sunt de acord cu Dl presedinte.
  • Like 0
 • A nu se confunda Ziua Romaniei cu tribuna oficiala. Corect, Ziua României e pentru toți cetățenii români, penali sau nu. Dar nu si tribuna oficiala.
  • Like 0
 • Presedintele Iohannis confunda Ziua Naionala cu ziua d-nei Carmen Iohannis.
  • Like 0
 • De 1 Decembrie am intampinat Trenul Regal in gara Brasov.A fost mai altfel decat la orice tribuna!
  • Like 0
 • Așa este, și corect, și democratic!
  La mulți ani, domnule Cristian Tudor Popescu, dumneavoastră și „Republicii”!
  • Like 1
 • il inteleg pe neamtu' asta ratacit printre mitici
  acum ceva ani un amic m-a invitata la un revelion ad hoc, am acceptata.
  petrecere, aperitive, vodca, dans, vin, sarmale, tuica, bancuri, vodca, poze, vin, tort, tuica ... pana m-am anuntat amfitrionul urmatorului revelion.
  a trecut anu' si am trimis invitatiile, inclusiv adresa cu locatia de vis.
  evident se mai adaugasera invitatii personali ai mei si ai altor amici cu amicu' ... doar asa functioneaza sistemul inter-relational, deci ...
  ok, dai-nainte ... petrecere, aperitve, vodca, dans, vin, ... nu insist ... pana cand amicu' vine si ma trage deoparte.
  odata iesiti din raza vizuala a petrecaretilor incepe sa-mi descrie "problemele curente" a 5 din cele 15 perechi aflate in locatia de vis.
  ma holbez, amutesc, rad, ametesc, tremur, ma trezesc, inlemenesc.
  ma despart de amic si pun mana pe tel sa-mi sun sotia, raspunde si-i spun scurt pe o voce straina, pe care nu mi-o recunosc nici eu si nici ea :
  - pusi, daca dau buzna mascati aici sa nu faci nimic ! pusi eu sunt ! ma auzi bine ? nu fa ci ni mic ! nici o vorba, ni ma nui ! clar ?
  femeia intelege mesajul. dimineata, despicand povestea amicului, lasam masina la prima gara, iar din tren sunam ca sa gasim informatii obiective.
  de la 800 km, sunam pe amicu' sa ne cerem scuze si sa ... salutam pe toata lumea. gasca se va sparge, asa cum era stabilit, peste alte 2 zile.
  zile in care incercam sa stabilim daca povestea amicului este :un "avertisment", o "barfa", sau o "inventie". in final stabilim ca omu' fusese lovit de "sinceritate" sub impresia unei tuici naturale din mere si pere.
  practic "relatase", pe scurt, cateva "activitati" ale gastii cu care petrecusem 2 revelioane :) : deturnari de fonduri (mi, mt, ma), furturi de fonduri (prefect, primar), intimidari fizice care ajungeau sa para rapiri, implicari cu fetite sub "acoperire", evaziuni fiscale, erc, etc ... un sir in care amenintarea cu moartea este "intamplatoare" :)
  ce s-o mai lungim : de atunci lista celor care-mi calca casa sau locatiile unde ma aflu a fost redusa dra ma tic.
  deci ... il inteleg pe neamtu' asta ratacit printre mitici ... cred ca un amic i-a "soptit" ceva ... probabil ceva asemanator :)
  • Like 0
 • Parerea mea e ca ideea cu absenta penalilor din tribuna oficiala nu era rea.
  Dar faptul ca si asupra d-lui presedinte planeaza unele semne de indoiala, face ca aceasta atitudine sa nu fie prea bine primita.

  • Like 0
  • @ Kinga Toma
   Impresia mea este că a fost o idee bine primită.
   • Like 1
 • Filbert check icon
  Ziua Nationala e si a penalilor. Tribuna oficiala, nu.
  • Like 4
  • @ Filbert
   Săracii penali!
   • Like 0
  • @ Filbert
   Cri check icon
   La tribuna oficiala alaturi de Johannis au stat si Iliescu si Basescu; amandoi, conform logicii d-lui lui Johannis, sunt "penali" pentru ca au dosare pe rol; chiar dl. Johannis are dosare pe rol in legatura cu prea-multele ( pentru un bugetar ) domniei sale case .
   D-na primar general, desi nu este "penala", nu a fost invitata.
   Nu sunt oarece contradictii in logica ( partinica a ) Presedintelui ?
   • Like 0
 • Va ascult la 21.00 la Digi 24 ?
  • Like 1
 • Antibezna antimintii. Noi să fim sănătoși! La mulți ani!
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult