Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Justiție independentă, nu stat subordonat”. Proteste în mai multe orașe. La ora 21:00, manifestanții au aprins luminile telefoanelor mobile

Protest 27.08

Foto: Dan Mihai Bălănescu

UPDATE Partea dinspre PSD a bulevardului Kiseleff este închisă.

UPDATE Peste 3.000 de oameni protestează în Piața Victoriei față de schimbările pe care Guvernul vrea să le facă în sistemul de justiție. La ora 21:00, ei au cântat imnul naţional şi au aprins luminile telefoanelor mobile. Lumini au fost aprinse şi în celelalte oraşe în care au loc proteste - Cluj, Braşov, Iaşi, scrie News.ro.

Foto: Mircea Manole/Inquam Photos

UPDATE: Peste o mie de oameni cer demisia Guvernului.

UPDATE Numărul protestatarilor este în creștere, iar oamenii continuă să vină dinspre gurile de metrou. Unii dintre ei au venit și cu copiii.

UPDATE 20:15 În jur de 300 de persoane protestează la această oră în fața Guvernului. Se strigă „Hoții” și „DNA să vină să vă ia!”. Jandarmii au pus garduri în fața Guvernului.

„Justiție independentă, nu stat subordonat”, cere comunitatea Corupția Ucide, care anunță un nou protest față de schimbările propuse pentru legile justiției. Protestul va avea loc începând cu ora 20:00, în Piața Victoriei. 

Protestul din 23 august. Foto: Dan Mihai Bălănescu

„PSD ia din nou cu asalt Justiția. Președintele ar putea fi exclus – conform proiectului ministrului Justiției – din mecanismul de propunere a procurorilor-șefi ai Parchetului General, DNA și DIICOT. ”Reforma” justiției în viziunea PSD înseamnă numirea acestora exclusiv de către Guvernul PSD.

Ceea ce a rămas independent din presa sau instituții reacționează din nou, fiecare cu propriile instrumente. Același lucru ar trebui să facem și noi în stradă. În stradă, pentru că asta e principala noastră pârghie și pentru că asta a avut efect cu alte ocazii. Suntem probabil cu toții obosiți de atâtea semnale de alarmă, dar e momentul să reacționăm cât putem de ferm. Altfel, putem doar să ne uităm cum ne transformăm resemnați într-un regim autoritar, așa cum putem doar privi spre Ungaria sau Polonia”, se arată pe pagina de Facebook a comunității Corupția Ucide.

Organizatorii le propun manifestanților ca, la ora 21:00. să aprindă luminile telefoanelor mobile. Proteste similare sunt anunțate pentru duminică seară în mai multe orașe din țară și din străinătate: Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Făgăraş, Iaşi, Bacău, Galaţi, Constanţa, Craiova, dar şi la Milano, Munchen şi Zurich

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • florin check icon
  Protestati fratilor, protestati... ca asta iarna si uite ca Varanu-i liber. Dragnea e scapat de CEDO (!) ca au reusit romanii sa-i corupa si p-aia. Mai uitati-va si voi la imaginea de ansamblu: Iohanis in SUA, guvernul demis, rachete cumparate cu 4 miliarde (!!), In Polonia la fel probleme cu justitia ca doar Polonia si Romania vor fi linia intai la razboi. Hai sa va spun cine sunteti: in 2014 cand cainii au mai omorat inca un copil am iesit in strada si am protestat. Eram doar vreo 400 de oameni la Romana restul la tembelizor. Atata timp cat va anunta ziarele, televizorul si facebook-ul de mitinguri inseamna ca sunteti MANIPULATI. Un filozof roman a spus:''am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti''.
  • Like 2
  • @ florin
   Esti dus, nenicule. Surpriza, in toata lumea asta protestele se anunta in ziar, televizor, facebook, ca de aia sunt mijloace de comunicare in masa, sa comunice oamenii si sa vorbeasca intre ei. Cum poti sti de un protest daca nu il dau mijloacele de informare, din viu grai si pe la colturi de strada? Dupa mintea unora o sa trebuiasca sa mergem la primarie sa intrebam daca se anunta protest, sa ne spuna aia daca e musai sau nu. Clasicul suspicionism si neincrederea romaneasca, parca suntem niste criminali platiti la protest, nu alta. Protestul are scop, nu e manipulat de nimeni, legile justitiei si nationalizarea pilonului 2 sunt REALITATI, nu e nicio manipulare.
   PS: Ala nu e filosof, ci un dobitoc care a trecut de la comunism la legionarism, de la o extrema de dobitoci la alta. Atei=dihori pentru el, mare caracter, ce sa zic.
   • Like 2
  • @ Bogdan Melinte
   M-da, nici un nu am agreat acel mare filozof, cu căciulă. Probabil că florin nici nu stie despre cine e vorba. A gasit citatul pe facebook.
   • Like 2
  • @ Ionel Victor
   Din pacate cei mai multi concetateni nu stiu ce a mai facut sau a spus acel domn cu caciula, doar distribuie acel citat inept. Cand o sa redevina la moda sa cante "Sfanta tinerete legionara" atunci sa vezi.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult