Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„L-am bătut pe Titi Aur”. Cum a reacționat fostul pilot de raliu atunci când a fost provocat în trafic

Titi Aur

Într-o țară cu un nivel atât de crescut al agresivității pe șosele, trebuie să știi cum să faci față provocărilor. Cea mai înțeleaptă reacție este să nu le răspunzi, a spus Titi Aur, fost pilot de raliuri și expert în condus defensiv, atunci când a fost întrebat în timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24 cum dezarmezi „o fiară” în trafic.

„În primul rând, nu răspunzi sub nici o formă la agresivitatea lui, sub nicio formă. Putem învăța asta de la căței. Când un cățel trece pe stradă pe lângă un câine mai rău sau mai mulți câini, știți ce face ca să scape? Nu se uită către ei, pune capul în altă parte. Haideți să învățăm asta de la animale: când te agresează unul (n.r. în trafic) nu te uita. Dar nu te uita, nu în sensul ăla ostentativ, așa ca să-l enervezi. Nu băga în seamă sau spune: bine, domnule, chiar dacă a greșit el, voi pleca, pentru că altfel o fiară, dacă vorbim chiar de o fiară în trafic, va încerca să te agreseze, te va șicana și, dacă îți pui mintea cu ăla, nu poți ajunge decât la un conflict: fie bătăile din trafic, fie tot felul de șicanări fără urmări fizice neapărat, fie accidente grave”, crede Titi Aur.

Fostul pilot de raliuri a povestit cum a reacționat el însuși când a fost provocat în trafic. „Eu am avut momente în care am fost provocat, recunoscut. Vă dau doar un exemplu: eram cu o mașină Mitsubishi cu tracțiune integrală, puternică, și a venit unul lângă mine cu o mașină tot așa. M-a recunoscut, a spus la semafor să facem liniuță și i-am spus că da. Și când am plecat, am plecat mult mai încet și l-am lăsat. Și s-a dus ăla acasă liniștit, probabil, a spus la el la bloc: Mamă, Titi Aur, l-am bătut cu mașina. Și ce dacă? Nu am pățit nimic, dar dacă îmi punea mintea cu el, puteam să fiu autorul moral al unui accident. Atunci i-am dat acea bucurie, să zică el că m-a bătut. A plecat înainte și, gata, iar eu mi-am văzut de treabă”, a explicat Titi Aur.

O altă manifestare a agresivității în trafic sunt flash-urile date pe autostradă. Ce să faci într-o asemenea situație? „Mă enervează în primul rând, nu mă pun cu nebunul, dar este într-adevăr frustrant când ai banda 1 ocupată. ești pe banda 2 la o viteză aproape de limita de 130 la oră și când vine unul agresiv, că el vrea să treacă și nu ai unde să te dai e enervant. Dar dar nu încerc să-l agresez, când găsesc loc îl las să se ducă, dar într-adevăr, asta trebuie sancționat, e frustrant și urât”, a punctat Titi Aur.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult