Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Mă simt minunat”. Miliardarul Bill Gates a anunțat că s-a vaccinat anti-Covid

Bill GAtes - vaccin - Twitter

Foto: Twitter

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a anunţat pe Twitter că a fost vaccinat împotriva Covid-19 și că se simte minunat.

„Unul dintre beneficiile de a avea 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinul COVID-19. Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat. Mulțumesc tuturor oamenilor de știință, participanților la studii, autorităților de reglementare și lucrătorilor din domeniul asistenței medicale din prima linie care ne-au adus în acest punct”, a spus miliardarul care, în ultimele două decenii, a făcut investiţii semnificative în ştiinţă.

Fundaţia lui Bill Gates a cheltuit 350 de milioane de dolari în dezvoltarea vaccinului anti-Covid. 

Miliardarul a fost vizat în anul care a trecut de o serie de teorii ale conspirației. În luna iulie a acestui an, Bill Gates a dezmințit teoria conspirației potrivit căreia ar intenționa să folosească un vaccin anti-COVID pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor: „Trebuie să demontăm această teorie. Sper să dispară cât mai repede. Cred că trebuie să spunem adevărul. Trebuie să le explicăm oamenilor care sunt valorile noastre, astfel încât toată lumea să înţeleagă de ce suntem implicaţi în acest proiect şi de ce suntem dispuşi să cheltuim miliarde de dolari pentru a accelera progresul unui vaccin”, spunea în vară Bill Gates.

Un studiu publicat în noiembrie a relevat că 13% dintre americani cred că Bill Gates este în spatele pandemiei de coronavirus.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Atenție cine vrea sa se vaccineze fără sa fie cipat, trebuie înainte de vaccin sa ii ziceti asistentei "mulțumesc ANTIcipat" și sa-i faca cu ochiul.
  Ea vă va face un vaccin fara cip.
  • Like 2
 • Atatea stiri cu Bill Gates ca nu stiu cine ii. Spui naibii ca ii un mare virusolog , mare creier in medicina.
  • Like 0
  • @ Silviu Pop Sese
   Parerist check icon
   Cum cine-i bilgheitz?! E băiatu' ala care împreună cu fatuca lui voiau sa reducă populația Terrei cu vaccinuri care sa faca africancele sterile.
   Însă acum s-a răzgândit și vrea sa ne cipeze.
   • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult