Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

CTP despre cămașa lui Cîmpeanu la vaccinare: Costumația dlui ministru este echivalentă cu Elena Ceaușescu jucând volei în papuci cu toc

Sorin Cimpeanu - camasa

Foto: captura TV

Cristian Tudor Popescu a spus la Digi24 despre cămașa cu „buzunar” cu care ministrul Sorin Cîmpeanu a mers la vaccinare că i-ar recomanda politicianului „să o trimită la Muzeul românesc al kitsch-ului”. „Există în București așa ceva”, spune gazetarul. „În capul meu, această costumație a domnului ministru este echivalentă cu Elena Ceaușescu jucând volei cu tovarășii din Comitetul Central în papuci cu toc și în halat de plastic”, a adăugat CTP.

Cristian Tudor Popescu, la Digi24: Domnul Cîmpeanu... Imaginea cu dânsul la vaccinare s-a viralizat mai mult decât deschiderea școlilor. Așa e în media. Nu mă gândeam la imaginea cu președintele Iohannis, dar există o legătură între cele două.

Pentru că domnul Cîmpeanu, ce și-a zis dânsul? În acea imagine, domnul Cîmpeanu apare într-o cămașă slim fit. Am aflat și eu de termenul ăsta. Adică este strânsă pe dânsul, și are ce să strângă cămașa, cu cravată, și și-a dat această gaură, această ferestruică în cămașă.

Știți la ce m-am gândit? Primul gând mi s-a dus la o statuetă de gips a lui Salvador Dali - „Venus din Milo cu sertărașe”, dar aceea e operă de artă, a lui Dali.

Ce a făcut domnul Cîmpeanu cu cămașa aceasta după vaccinare? A aruncat-o? A, vine și rapelul. O păstrează, probabil, și vine cu ea la rapel. Nu știu dacă o s-o păstreze...

Are și lipici, acum văd. Are cu arici. I-aș recomanda domnului ministru să o trimită la Muzeul românesc al kitsch-ului. Există în București așa ceva. Sunt tot felul de exponate acolo. În capul meu, această costumație a domnului ministru este echivalentă cu Elena Ceaușescu jucând volei cu tovarășii din Comitetul Central în papuci cu toc și în halat de plastic, de-ăsta de mamaie.

Această inadecvare totală... De ce trebuie să te vaccinezi cu cravată, domne? Sau, hai să mă gândesc acum la Ilie Năstase, la Wimbledon, în 1974, care ia o umbrelă de la un spectator și joacă cu umbrela în mâna stângă și cu racheta în dreapta. De asta îmi aduce aminte.

CTP: Disperarea asta de a păstra aparența – să fiu eu cu cravată și cu cămașa asta slim fit pe mine, ca să fiu vaccinat, spune ceva despre persoana respectivă

„Venus cu sertărașe” reprezenta o obsesie erotică din copilărie, intensă, a lui Salvator Dali. Sertărașele alea presupuneau pătrunderea în interiorul acestei zeițe a erosului. În cazul nostru, vaccinarea.

Apoi, această cămașă... A distrus o cămașă care cu siguranță nu era ieftină. De ce trebuia să facă asta? S-a muncit, cămașa aia au făcut-o niște oameni, a costat niște bani.

Dacă nu voia să apară în tricou, din anumite considerente, nu știu... Apropo de imaginea cu domnul Iohannis, probabil dânsul știind că nu are cantitatea de biceps și triceps comparabilă cu a domnului Iohannis, sau chiar cu a domnului Cîțu, a zis „domne, nu pot eu să mă pun, că politic pierd. Pierd, că n-am brand”.

Traian Băsescu nu a avut nimic de pierdut. El nu mai are nimic de pierdut, de mult. Traian Băsescu se distrează în general, și are impresia că ne distrează și pe noi. Poate pe unii dintre noi, deci, nu contează.

Știți ce soluție avea domnul Cîmpeanu? Avea o soluție foarte corectă, nu știu dacă a folosit-o cineva. Să ceară să se ducă să se schimbe într-o cameră, în spate, după paravan și să ceară un halat din acela fără mâneci, pentru pacienți. Ăla care se închide cu nojițe. N-are mâneci. Îl punea frumos pe el și cu asta, basta.

Asta spune ceva. Disperarea asta de a păstra aparența – să fiu eu cu cravată și cu cămașa asta slim fit pe mine, ca să fiu vaccinat, spune ceva despre persoana respectivă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este o cămașă pentru diabetici. Sa nu faci insulina prin haina in caz de urgenta
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  De obicei dl CTP are dreptate dar nu și acum. Mai mult, iese la suprafață un interes oribil românesc, acela de a purta de grijă altuia și de a judeca omul după haine. Suntem ca nație fix ca babele de pe marginea drumului care comentează și bârfesc trecătorii.
  Dăm prea mare importanță hainelor. Haina nu face întotdeauna pe om. Ba, sunt oameni super-bogați care umblă îmbrăcați ca muncitorii. Ce-am eu cu felul în care se îmbracă omul? Până și Poliția vestimentară critica doar acele persoane care se ofereau și nu pe toți.
  Există tot felul de haine adaptate scopului, cu buzunare, tăieturi, ferestre, pentru intervenții, dializă, chimioterapie. Am văzut și noi una și hop ne dăm cu părerea. Ca Dana Budeanu care zicea că-i o nesimțire crasă în șlapi în aeroport. Na, dle CTP, vă place comparația?
  Și mai denotă ceva: antipatia intensă față de acest dn Câmpeanu. Numai când detești pe cineva din rărunchi te iei de detalii vestimentare ori mai rău, fizice. Până una-alta a afișat o cămașă neobișnuită, ce-ar fi să vedem și cum își face treaba? Cămașa ca cămașa, ce face contează.
  • Like 2
  • @ Delia MC
   Dar omu a explicat ca a calatorit in 70 de tari si a trebuit sa-si faca de fiecare data vaccinurile cerute, ceea ce l-a determinat sa recurga la solutia respectiva.
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Maron_S check icon
   Corect - cum sa te iei de camasa omului ; ce treaba ai cu felul in care se imbraca , mai ales la vaccin.
   Cred ca CTP face constient treaba asta - isi studiaza cu grija cota pe care o are pe piata media - comentariile de genul asta au priza la public si aduc audienta si dezbateri pe marginea lor. Oricum a luat-o pe aratura de mult, da ne place sa ne uitam la el. i-as zice mai degraba CTD :)
   • Like 1
 • Gecaba Gecaba check icon
  Stupid subiectul. Incredibil cât de jos a putut ajunge CTP , ce decădere pana la a fi un mahalagiu sadea . Oare nu ii spune nimeni cât de penibil poate fi? Ar fi de ras, dacă nu ar fi cu adevărat de plâns.
  • Like 2
 • De cand este asa mare guru de presa CTP adapteaza realitatea la opiniile personale si nu se mai oboseste sa se documenteze:
  1.Campeanu a declarat ca are camasa de cand,ca rector si presedinte al ARR a calatorit mult,inclusiv in tari exotice unde se fac vaccinuri la sosire.
  2.A confunda o gaselnita a unui producator pentru o facilitate cu topismul de a juca volei in șlapi sau datul pe pârtie in pantofi este o fortare cam penibila,chiar si pentru CTP.
  Altfel nu am nicio pasiune deosebita pentru Campeanu si nici nu sunt liberal,dar nu suport infatuare multidifuzata a lui CTP,e cam la nivelul Cristoiu!
  • Like 2
  • @ Arthur Chivulescu
   V-a prostit abureala politrucului asta. Nici un vaccin nu se face la sosire, ci cu minim un timp inainte de plecare (cateva zile-saptamani, functie de vaccin), astfel incat atunci cand se ajunge in tara respectiva, protectia sa fie instalata.
   • Like 0
  • @ Ovidiu Grigore
   Nu prea ati inteles mesajul meu:eu am citat spusele lui Campeanu ,din care reiesea ca si-a cumparat camasa anterior evenimentului,deci nu ar fi fost o exhibitie pentru ochii lui CTP!Altfel,este notoriu ca vaccinurile specifice fiecarei tari se fac inainte de călătorie ,cu camasa sau fara!Cam ciudata definirea ca politruc a unui om care in mod evident are o cariera profesionala,Iar functia de ministru a unui om din domeniul de activitate a ministerului nu pare a avea prea mult de aface cu politica,nai ales ca in cazul lui Campeanu pare ca profesorul presedinte Iohannis a fost decisiv!Si totusi nu sunt ruda sau fan al lui,pare a fi profesionist in domeniu si mai ales ferm pe opinii!
   • Like 0
  • @ Ovidiu Grigore
   Delia MC Delia MC check icon
   Dl Chivulescu a greșit dar asta nu înseamnă mult. Am citit și în altă parte și pare a fi adevărat.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult