Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

UPDATE „Marșul Chitarelor” pentru Colectiv. Eugen Iancu: Dacă alegem să pupăm moaşte, înseamnă că acesta ne e viitorul

Marșul Colectiv - Foto Dan Mihai Bălănescu

(Foto: Dan Mihai Bălănescu)

Victimele incendiului de la Colectiv au fost comemorate, vineri seară, prin „Marșul Chitarelor”, la care au participat peste o mie de oameni. O parte dintre manifestanți au avut instrumente muzicale şi au cântat în Piaţa Bucur, de la ora 22.33, piesele: ”Back to life” (Goodbye to Gravity), ”Exerciţiu” (Valeriu Sterian) şi ”Vinovaţii fără vină” (Pasărea Colibri). Marșul a început în jurul orei 19.00, în parcul din faţa magazinului Unirea, iar participanții au mers către Piaţa Bucur.

UPDATE Fostul premier Dacian Cioloș a participat la marșul dedicat victimelor de la Colectiv. În imagine, Dacian Cioloș și unul dintre supraviețuitorii tragediei de acum doi ani, Adina Apostol:

”Ne strângem acolo la Colectiv, i-am invitat să vină cu chitare, pentru a crea un moment. Nimic special, pur şi simplu ne întâlnim acolo. Se aprinde o lumânare, se pune o floare, fiecare ce simte. Nu e nimic impus. Noi aşa am făcut invitaţia, să vină cine poate, cine ştie, cu o chitară, am fixat şi trei cântece. O să încercăm să facem şi un flashmob. Sunt cântece uşoare”, a spus Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, pentru News.ro. Eugen Iancu este tatăl lui Alexandru, un tânăr de 22 de ani care a murit ca urmare a incendiului petrecut pe 30 octombrie 2015 la Colectiv.

Ziua desfășurării marșului de comemorare coincide cu evenimentele de Sf. Dumitru organizate de Patriarhia Română. „Să nu uităm că e şi Sfântul Dumitru la Patriarhie, se pupă moaşte de vreo două zile încotinuu, deci lumea e dusă acolo – bine, nu e lumea pe care am aştepta-o noi, dar, oricum, ca idee. Primăria are pe sus pe aici tot felul de evenimente. Sincer să fiu nu ştiu (câte persoane vor participa, n.r.). Nu am vrut să forţăm nimic. Dacă vor fi 10 inşi, înseamnă că asta doreşte societatea – să se îngroape totul, să se uite, dacă vor fi 100.000 înseamnă că am trezit ceva. Eu sunt convins că nu vor fi nici 100 nici 100.000. Să sperăm că vor fi 2.000 – 3.000 de oameni. Eu mi-aş dori să fie 10.000. Mi se pare sincer că acesta va fi un semnal pe care noi îl tragem. Dacă vrem să pupăm moaşte, înseamnă că acesta ne e viitorul”, a spus Iancu. E vremea, a atras el atenția, ca la doi ani de la tragedie să ne trezim și să învățăm din greșelile trecutului. ”Din păcate, în România nu învaţă nimeni nimic. Cel puţin până acum nu s-a învăţat nimic. În sănătate eu aş intra cu buldozerul - în minister şi în toate spitalele şi aş lua-o de la zero. Şi în justiţie cred că tot cu buldozerul aş intra, pentru că, din păcate, şi procurorii şi judecătorii sunt împărţiţi în două tabere - unii sunt cu ăia, unii sunt cu ăia, şi în funcţie de asta iau decizii. Ar trebui ca fiecare să îşi vadă de meseria lui şi atât”, a mai spus el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Intr-o lume a corectitudinii politice, textul (inclusiv titlul) Ralucai Ion ar fi imediat sanctionat. Nu ma astept sa observe cineva dintre autosuficientii care tin fraiele acestui site, caci biasata le este natura. Da' uite c-o spun eu - nu va deosebiti, domnilor si jurnalistelor de opinie, de aia pe care-i injurati, vai, atat de inchipuit si sofisticat. Indemnati la ura si dispret si nesocotiti lucruri pe care sunt absolut convins ca nu le intelegeti. Bagatelizarea e un indice clar ai relei intentii. Va regasiti in ea? Nu? Inainte sa va repeziti sa va aventurati cu rationamente (Doamne fereste!), mentionez: sunt crestin; nu pup moaste si nu judec dpdv religios ce s-a intamplat la Colectiv. Astept si eu sa vad vinovatii judecati si condamnati si masuri luate pentru ca tragedii ca aceea sa nu se mai intample.
    • Like 0
    • @ Valentin Salcudean
      Victor66 check icon
      Dimpotrivă, în lumea corectitudinii politice este ok să ataci creștinii. Doar să nu te legi de musulmani sau evrei, budiști, hindu, etc.
      • Like 0
  • check icon
    Se reia acelasi scenariu, ca, deh, memoria colectiva e scurta si bine agresata cu tot felul de nimicuri. Deci, important este sa mai proferam o insulta la adresa celor ce fac pelerinaje si, nu-i asa, sunt neaparat romani, ori ortodocsi...Ce daca pelerinaje fac si musulmanii, ori catolicii la Fatima ori in alte parti, ce daca se practica rugaciunile la Zidul Plangerii? Singurii retardati, inapoiati, retrograzi sunt romanii, n-asa? Important este sa-i insultam pe romani, sa le scoatem odata din cap chestia asta cu religia! De ce? Dracu' stie!...
    Bineinteles, este mai putin important sa punem intrebarea esentiala: Care este rezultatul final al anchetei privind cei morti si raniti ca urmare a nefericitului eveniment de la Colectiv? Caci, pana acum , am inteles ca singurii vinovati sunt cei ce au dat autorizatie de functionare...Pe bune???????? N-am mai auzit nimic in legatura cu SMS-urile de avertisment trimise anterior declansarii incendiului. N-am mai auzit nimic privind raportul INSEMEX, etc, etc...Treaba merge ibrisin...
    • Like 1
    • @
      Anon check icon
      Religia este o prostie indiferent de cine o practica sau ca e vorba de islam, ortodoxie etc. In rest de acord, rezultatul final al anchetei ar trebui sa ne preocupe mai mult, nu atat cati merg la pupat moaste.
      • Like 2
    • @ Anon
      dalex check icon
      Demonstreaza afirmatia "Religia este o prostie indiferent de cine o practica". Daca nu poti demonstra recunoaste ca ai prejudecati luate "de-a gata" din moda care considera ateismul dovada de inteligenta. Ce ne facem cu "prostii" de Einstein, Newton, Dostoyevsky...si lista poate continua.
      • Like 1
  • Chiar nu vreti sa intelegi? E foarte simplu! Nu trebuie gandit prea mult! Daca tu ca Om pupi moastele ca si cum ai pupa o oglinda, ca obiect fizic, doar pentru ca nu crezi, bineinteles ca nu are nici o valoare,! Insa daca vei pupa moastele "aplecandu-te" asupra dvs. stiind chiar ca acele moaste au fost pupate inaintea ta de cateva persoane cu duh si inima mai bune decat tine, la momentul acela, s-ar putea sa va schimbati parerea! Pentru toate exista un inceput! Titlul ar fi putut sa sune intr-adevar ceva de genul: "Tatal care si-a pierdut fiul in tragedia de la Colectiv este in continuare suparat pe Dumnezeu" desi daca ne gandim la spiritul "latin" al romanilor cred ca numarul comentariilor negative ar fi fost si mai mare: ceva de genul "unde a fost Dumnezeu atunci?" si altele! Traiti mai mult clipa, misterul ei, caci acolo, in clipa traita in intensitate descoperi comorile si nu din mers!
    • Like 0
  • check icon
    Societatea romaneasca este bolnava... inca.
    Copii in scoli sunt invatati in spiritul lipsei simtului valorii si al propriului efort si propriei munci, inca din clasele primare in care calificativele si notele se dau ("se acorda") pe ochi frumosi, din complezenta, din lehamite sau din propriu interes al elevului, parintelui, scolii sau profesorului ( luati oricare varianta si o veti regasiti negresit oriunde), iar mersul mai departe al tanarului prin scoli este ingropat in delasare, lehamite si plictiseala datorate unui sistem lipsit de flexibilitate si orizont. Medicina si sistemul de sanatate sunt ingropate in arhaic, tributare unor concepte invechite, scaldate in malpraxis experimentat zilnic pe pacientii cobai. Nu lipsa "ustensilelor" este problema acuta, ci lipsa normalitatii in calitatea actului medical, adica lipsa competentei profesionale. Toate incurajate de mentalitati defecte. Boala incurabila: mituirea muncii. Asa am ajuns sa intrebam, cand suntem in nevoie, de: profesorul al mai bun, de medicul al mai bun ... salvator, providential, fara sa realizam ca incurajam incompetenta.
    Da, bine zis - sa intram cu buldozerul in sanatate ... in justitie ...
    Totul pute a mucegai inca din bancile scolii. Noi suntem bolnavi cu totii. Unde este oare vorba aia demodata, omul sfinteste locul. CAT ADEVAR.
    Sfintim locul, asa cum, Doamne Iarta-ne, l-am sfintit acolo unde au murit tinerii nostrii din incompetenta, delasarea si mituirea perversa a muncii noastre a celorlalti.
    Oare s-a schimbat ceva, cu totii ne-ntrebam. Cu siguranta nu. Noi ceilalti, suntem aceiasi, eu, tu, noi... in afara doar de cei care deja au pierdut atunci...
    Dupa doi ani unii dintre noi, care au dreptatea in mana, considera ca nu exista niciun vinovat: ca cei care se" jucau" cu focul in spatiu inchis nu sunt vinovati, ca cei care controlau locatia dpdv al securitatii obirctivului la incendii, nu sunt vinovati, ca cei care ii tratau pe acei tineri arsi, in spatii insalubre, nu sunt vinovati, ca cei care au dat autorizatii de functionare locatiei in conditii improprii de activitate, nu sunt vinovati, ca organizatorul concertului in conditii de supraaglomeratie, nu este vinovat ...
    Cu totii vom da socoteala... in cele din urma
    Sa speram cat mai curand.
    Timpul parca nu mai are rabdare, mocneste incet.
    • Like 0
  • Dan Dinu Dan Dinu check icon
    Probatio diabolica, ai respectul meu. Ai scris unul dintre cele mai inteligente şi echilibrate comentarii.

    Pentru Raluca Ion: Sunteţi excesiv de sensibilă iar coloratura emoţională pe care o imprimaţi textelor dumneavoastră este uşor deranjantă şi predispune la antagonizarea cititorilor. Din titlu reiese că marşul chitarelor este o replică la pelerinajul creştin. Din text, nu. Încercaţi să vă detaşaţi emoţional în redactarea textelor! Un pic de ştaif bbc-ist se poate? Ca "pupător de moaşte" ce sunt, sper, din partea dumneavoastră şi a "nepupătorilor", în aceeaşi atitudine de îngăduinţă şi respect pe care o pretindeţi, pe bună dreptate, pentru minorităţile sexuale, de pildă.
    • Like 1
    • @ Dan Dinu
      Gravity check icon
      Despre ce coloratură emoțională "imprimată" vorbiți, domnule?
      Peste 80% din text este citat. Atunci, ce este așa "deranjant" că în titlu apare și un citat? Dacă vă deranjează citatul, ghinion!
      În ce privește redactarea textului, va rog să-mi arătați unde ați identificat dvs. implicarea emoțională a autorului. Si lăsați BBC-ul, că nu impresionați pe nimeni...
      • Like 1
    • @ Gravity
      Dan Dinu Dan Dinu check icon
      @DanielD: În spusele domnului Iancu, referinţele la moaşte sunt cu totul secundare. Extrase din context şi lipite în titlu, dau senzaţia unui "crez" anti-moaşte în numele căruia se face marşul. Asta mă deranjează, domnule DanielD, decontextualizarea unui detaliu secundar şi năpârlirea lui în ideea forţă a titlului. Un titlu corect al acestui text ar fi fost: „Marșul Chitarelor” pentru Colectiv. Eugen Iancu: "Pur şi simplu ne întâlnim acolo. Se aprinde o lumânare, se pune o floare, fiecare ce simte. Nu e nimic impus."
      Asta pentru că marşul este în memoria sărmanilor arşi de vii, cel puţin asta vreau să cred şi nu faptul că marşul şi-ar propune alfabetizarea "pupătorilor de moaşte". Nu mă deranjează ce crede domnul Iancu despre moaşte, mă deranjează titlul de tabloid care colorează emoţional şi fals, textul. Îmi pare rău că nu am reuşit să vă impresionez cu pomenirea BBC-ului. Speram doar că sensibila doamnă Raluca îi are ca model cei de acolo şi nu pe cei de la "The Sun" sau băştinaşul "Click". Ghinion! Empatia o pretindem mereu de la ceilalţi.
      • Like 2
    • @ Dan Dinu
      Domnule Dinu, Raluca Ion scrie articole de opinie. Nici mie nu-mi place abordarea ei (si nici cum scrie, sincer). Insa: acest site este conceput sa formeze opinii. Sunt autori excelenti (putini), care sunt publicati relativ rar (ex. Jura) si sunt autori slabuti spre incompetenti, care nu ar supravietui intr-un mediu sanatos dpdv jurnalistic si care sunt publicati exasperant de des. Intrebati-va de ce. Daca nu e evident, urmariti-le titlurile. Un pic de analiza de continut nu strica. Spun aceste lucruri ca sa va indemn sa va ajustati corect asteptarile in ce priveste acest spatiu virtual. Nu e un site de stiri si da, aici se face propaganda. In prezent, republica.ro sustine cu preponderenta opozitia. Desi cateodata (destul de rar, ce-i drept) lucrurile arata altfel. Eu unul ma bucur ca au luat o pauza in a-l cita exasperant pe Cartarescu Cel La Toate Priceput, in toate domeniile imaginabile... Macar atat.
      • Like 0
    • @ Valentin Salcudean
      Nu am facut jurnalism si nu cunosc tehnicile dar prefer un jurnalist care creeaza intriga dupa cum spuneati, in sensul pozitiv, decat unul care spune tot, epuizeaza el insusi subiectul fara a mai lasa loc opiniilor din exterior, dezbaterilor! Invitatia la comunicare este esentiala si nu demonstrarea inteligentei personale!
      • Like 0
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Intr-o lume in care Dumnezeu a fost inlocuit de Public Relation, acesta trebuie reinventat, adica luat de mana si adus pe Pamant, si dat share pe Facebook si Whatsapp cu mesajul, "Acesta e Dumnezeu", apropos de moaste. Lumea zilelor noastre are nevoie de Dumnezeu, pentru ca asa arata o lume fara Dumnezeu...
    • Like 3
    • @ Dan Dan
      Anon check icon
      Da...o lume fara dumnezeu...intr-o tara cu peste 80% oameni religiosi.
      • Like 3
    • @ Dan Dan
      Gravity check icon
      Evul Mediu l-a avut pe dumnezeu in toate, stim cu totii cum arata acea lume...
      • Like 4
  • Gabriel check icon
    Si as mai zice ceva: omul ala are tot dreptul sa spuna ce spune, si-a pierdut un copil si pur si simplu e ok sa fie foarte afectat. Dar ca un "jurnalist" sa preia asta in titlul unui articol... sa ma scuzati dar sunteti departe de jurnalism. Poate va gasiti usor un job la o fituica de cancan. Sau poate am gresit eu adresa si republica vrea sa fie de cancan...
    Poate par dur, dar prea usor ingaduim asa ceva. Chiar nu vrea nimeni sa dea un exemplu de ce inseamna informatie, presa, decenta?
    • Like 1
    • @ Gabriel
      Gravity check icon
      OK, și ce nu-i adevărat în titlu?
      • Like 0
    • @ Gravity
      check icon
      Neadevarat nu stiu ce e.. In mod cert, insa, viitorul ne este la fel de limitat si daca alegem sa pupam moaste, si daca din tot ce a avut omul asta de spus din cate avea pe suflet jurnalista nu a gasit nimic mai relevant sa citeze ca titlu...
      • Like 2
    • @
      check icon
      Este posibil. Nu o cunosc. Ce stiu insa, este cat de usor cad jurnalistii in ... sa zicem plasa... manipularii publicului. Si cea mai simpla manipulare, care se adreseaza din pacate si oamenilor inteligenti, este cea emotionala... Asa ca... permiteti-mi sa zic asa: ori e constienta ca adopta tehnici manipulatorii si intentioneaza asta, si atunci nu e un jurnalist de calitate, ori nu e constienta, si atunci mai are multe de invatat.
      • Like 0
    • @ Gravity
      Gabriel check icon
      Nu inteleg ce vreti sa spuneti.
      E ca si cum eu v-as raspunde doar atat: Am zis eu ca nu e adevarat ceva in titlu?

      Problema pe care am incercat sa o punctez este ca prea usor folosim titluri de cancan (cancan nu inseamna neadevarat). Sau prea usor folosim pe republica titluri de cancan. Ce treaba are ce a spus omul ala cu evenimentul care se doreste a fi promovat in acest articol? De ce era nevoie sa fie citat omul in titlu?
      Dupa mine este un comportament tipic stirilor de cancan, unde in loc sa ne focalizeze atentia pe eveniment, suntem redirectati pe un detaliu ce scos din context nu are nici o treaba cu evenimentul principal. Din titlu, cineva poate sa ramana doar cu asta: daca pupam moaste.... Ori subiectul principal este organizarea unui mars comemorativ. Evident, e doar parerea mea.
      • Like 3
    • @ Gabriel
      Gravity check icon
      Data fiind locatia evenimentelor, participantii la mars si participantii la ritualul de pupat moaste, practic, se vor lovi unii de altii. Unii aleg sa pupe cadavre, ceilalti vor sa schimbe ceva in Romania. E alegerea fiecaruia. Titlul comprima excelent situatia creata.
      • Like 1
    • @ Gravity
      dalex check icon
      In comunism nu se pupau moaste si aveam aceleasi probleme.
      Trebuie schimbat ceva, dar nu cu pupatul avem probleme ci cu mancatul..inainte de 1989 parintii si bunicii mancau in sedinta de partid astazi vad ca urmasii mananca "political corectness" pe internet.
      Si mancatul de ieri si cel de azi era facut pentru o mai buna pozitionare pe scara sociala ; se omite faptul simplu ca scara este tot putreda si plina de maimutoi arivisti si inculti. Cine vrea sa repare scara ? Cred ca nimeni nu are timp azi, in secolul internetului, al target-urilor si al job-urilor in strainatate cum nu aveau timp nici ieri bunicii ocupati cu cincinalul in 4 ani jumate.
      • Like 0
  • check icon
    Din pacate, si acesti oameni nu pot fi altfel decat restul turmei, si ei antagonizeaza si gandesc in termeni de aia sunt rai noi suntem buni. Deplang suferita lor, a urmasilor si a ranitilor, dar de aici pana la comentarii de tipul Dacă vrem să pupăm moaşte, înseamnă că acesta ne e viitorul... e distanta mare...
    Hai sa nu mai stabilim mereu tabere divergente. Hai sa ne vedem fiecare de pacatele lui.
    • Like 3
    • @
      Obiceiul de a "pupa moaştele" este ceva primitiv, inadecvat şi, în cele din urmă, prostesc. Totodată, "pupatul moaştelor" reprezintă una dintre cauzele nenorocirii din Colectiv, explicaţia-i simplă: pupătorii de moaşte sunt oameni fără şcoală, cu dezechilibre mentale majore (ei chiar cred că îi ajută pupatul unor oase), oameni a căror viaţă e lipsită de orice valoare profundă, autentică. Adică votanţii tradiţionali ai fesene, pesede, usele, pedele, penele, alde. Iar guvernările celor de mai sus au fost caracterizate de corupţie endemică, care a dus la tragedia din Colectiv şi care va duce la o tragedie îngrozitoare atunci când un cutremur puternic va lovi România. Exact asta înseamnă pupatul moaştelor şi nimic altceva.
      • Like 2
    • @ Andrei Olaru
      check icon
      Stimate domn, atat va duce pe dumneavoastra mintea sa intelegeti. Fiecare dintre noi avem limitarile noastre. Dar nu despre asta este vorba. Ci despre eterna antagonizare a unora impotriva altora. Despre eternul bagat al nasului in ciorba altuia. Despre eternul cautat de pai in ochii altuia. Daca pricepeti ce vreau sa spun.
      • Like 1
    • @
      Ba da, exact despre asta e vorba: pupatul moaştelor este nu doar prostesc ci şi toxic pentru eforturile de modernizare a României; pupatul moaştelor exclude progresul; pupatul moaştelor exclude inteligenţa. Credinţa într-un dumnezeu (oricum s-ar numi el) e una, pupatul moaştelor, al icoanelor sau al poalei popii e cu totul altceva. Şi încercările unora ca dumneavoastră de a muta accentul pe "eterna antagonizare" nu va păcăli niciodată pe cineva inteligent.
      • Like 2
    • @ Andrei Olaru
      check icon
      Cineva inteligent ar intelege ca sunt doua discutii pe care le amestecati. Nu discut despre pupatul moastelor. Dumneavoastra va incapatanati sa o faceti, si personal nu ma intereseaza acest aspect.
      Daca reusiti sa intelegeti ce am spus eu, putem continua cu drag sa dialogam. Eu nu mut accentul pe nimic, pentru ca eu sunt cel care a ridicat problema. Dumneavoastra sunteti cel care tot muta accentul.
      • Like 1
    • @ Andrei Olaru
      Andrei, cred ca Daniel vrea sa sugereze ca impartirea asta noi/ei ascunde mai multe lucruri in comun decat diferente. De exemplu, a spune ca "numai prostii se duc la moaste" e un stereotip, similar cu "numai satanistii se duc la concerte rock". Generalizarea asta axiomatica nu lasa nicio sansa de discutie.
      Oamenii arunca bani in fantana Trevi, mangaie statuia lui Everard t'Serclaes, creeaza iluzii fotografice la turnul din Pisa si se duc la concerte folk. Nu vad cum asta spune ceva despre inteligenta lor, sau cum e diferit de peregrinarea la moaste. Poate e o problema cu ipocrizia unora dintre ei, care aleg sa-i considere pe ceilalti mai prejos, dar asta nu e o problema a "pupatorilor de moaste", ci tine de natura umana.
      • Like 5
    • @ Altcineva
      check icon
      Nu fac legatura intre iluziile fotografice create cu ajutorul turnului din Pisa si pupatul de moaste. Cum nu fac legatura intre manifestarile culturale, spectacole, concerte, expozitii de orice natura si pupatul moastelor.
      Nu-i desconsider pe pupaciosii de moaste, nu am dreptul sa critic ceea ce nu inteleg. Dar nici n-am sa-i pun in fruntea speciei umane. Sunt curios care este nivelul cultural al acestora, ce studii au, care este preocuparea lor zilnica. Dar mai ales vreu sa inteleg care au fost consecintele pupatului de moaste? Au devenit mai inteligenti, mai buni, mai sanatosi, mai bogati? Le-a crescut potenta? Li s-au albit dintii?
      • Like 3
    • @ Andrei Olaru
      dalex check icon
      Ce studii stau la baza afirmatiilor dvs. ?
      Cu ce partid voteaza nepupatorii de moaste, ca le-ati trecut in revista ca negative pe toate ?
      Si o ultima curiozitate - ati citit "Despre lautarism" de C. Noica ? Nu cumva obiceiul de dat cu parerea, "dupa ureche" ca lautarii, este la baza promovarii unor nulitati in pozitii de conducere ducand in final catre coruptie, prostie si tragedii periodice ? Atentie sa nu intrati si dvs. in tagma parerologilor lautari.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult