Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Noi facem ÎNCĂ UN spital!” Asociația Dăruiește Viață vrea să construiască o nouă clădire în care să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu - Nou spital

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, au anunțat joi că ONG-ul își propune să construiască o nouă clădire, chiar lângă noua unitate sanitară de oncologie pediatrică deja ridicată în curtea spitalului Marie Curie din București. În clădirea care ar urma să aibă tot șase etaje, ar urma să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie.

„Nu puteam să ne împăcăm cu gândul că, în timp ce spitalul de oncologie urmează să funcționeze la standarde europene, în clădirea alăturată copiii vor fi tratați ca în secolul trecut”, au spus fondatoarele Dăruiește Viață. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu au explicat că și-au propus inițial să renoveze spitalul, însă în urma discuțiilor cu medicii și managementul de la Marie Curie și-au dat seama că acest lucru este imposibil. Activitatea nu poate fi restrânsă pe perioada lucrărilor, iar micii pacienți nu pot fi mutați.

Așa că, împreună cu medicii de la Marie Curie, au luat decizia de a ridica un nou spital. În prezent, Asociația Dăruiește Viață lucrează împreună cu medicii și cu arhitecta Raluca Șoaită la realizarea unui master plan. Pe 9 noiembrie urmează să vină o echipă din Franța, care va lucra la întocmirea studiului de fezabilitate.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • As vrea sa ajut cumva aceste doamne pentru ceea ce fac.sunt bucătar și pot ajuta 4 zile pe săptămână.
    • Like 0
  • in sfarsit incep sa spuna adevarul ,publicam cu ceva timp in urma o analiza comparativa din care reiesea clar ca nu ai cum sa ridici un spital la standarde europene cu 26 milioane euro . Acum vor sa mute aparatura din vechiul spital in noua cladire . Revin cu aceeasi intrebare :Oare ce se ascunde in spatele acestei afaceri ??? A cui va fi spitalul in 5-10 ani ???
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    Vă rog, fără inaugurări pompoase. Oricum a epuizat psd stocul de panglici tricolore...
    • Like 1
  • B2-Spirit...pentru cine nu știe este legendarul bombardier american, exact așa le văd pe eroinele noastre, pline de energie, suflet, rațiune, inteligență...mă rog ceea ce ne lipsește și așteptăm să vedem la conducerea acestui STAT!
    • Like 3
  • check icon
    Ei, hai să-l isprăvim pe ăsta și apoi mai vedem ce și cum...
    • Like 2
    • @
      planurile de fezabilitate dureaza cateva luni. Urmeaza proiectele, documentele si autorizatiile - cateva luni. Abia la anul vor incepe constructia - suficient timp sa termine primul si sa devina functional.
      • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult