Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Noi facem ÎNCĂ UN spital!” Asociația Dăruiește Viață vrea să construiască o nouă clădire în care să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu - Nou spital

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, au anunțat joi că ONG-ul își propune să construiască o nouă clădire, chiar lângă noua unitate sanitară de oncologie pediatrică deja ridicată în curtea spitalului Marie Curie din București. În clădirea care ar urma să aibă tot șase etaje, ar urma să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie.

„Nu puteam să ne împăcăm cu gândul că, în timp ce spitalul de oncologie urmează să funcționeze la standarde europene, în clădirea alăturată copiii vor fi tratați ca în secolul trecut”, au spus fondatoarele Dăruiește Viață. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu au explicat că și-au propus inițial să renoveze spitalul, însă în urma discuțiilor cu medicii și managementul de la Marie Curie și-au dat seama că acest lucru este imposibil. Activitatea nu poate fi restrânsă pe perioada lucrărilor, iar micii pacienți nu pot fi mutați.

Așa că, împreună cu medicii de la Marie Curie, au luat decizia de a ridica un nou spital. În prezent, Asociația Dăruiește Viață lucrează împreună cu medicii și cu arhitecta Raluca Șoaită la realizarea unui master plan. Pe 9 noiembrie urmează să vină o echipă din Franța, care va lucra la întocmirea studiului de fezabilitate.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • As vrea sa ajut cumva aceste doamne pentru ceea ce fac.sunt bucătar și pot ajuta 4 zile pe săptămână.
  • Like 0
 • in sfarsit incep sa spuna adevarul ,publicam cu ceva timp in urma o analiza comparativa din care reiesea clar ca nu ai cum sa ridici un spital la standarde europene cu 26 milioane euro . Acum vor sa mute aparatura din vechiul spital in noua cladire . Revin cu aceeasi intrebare :Oare ce se ascunde in spatele acestei afaceri ??? A cui va fi spitalul in 5-10 ani ???
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Vă rog, fără inaugurări pompoase. Oricum a epuizat psd stocul de panglici tricolore...
  • Like 1
 • B2-Spirit...pentru cine nu știe este legendarul bombardier american, exact așa le văd pe eroinele noastre, pline de energie, suflet, rațiune, inteligență...mă rog ceea ce ne lipsește și așteptăm să vedem la conducerea acestui STAT!
  • Like 3
 • check icon
  Ei, hai să-l isprăvim pe ăsta și apoi mai vedem ce și cum...
  • Like 2
  • @
   planurile de fezabilitate dureaza cateva luni. Urmeaza proiectele, documentele si autorizatiile - cateva luni. Abia la anul vor incepe constructia - suficient timp sa termine primul si sa devina functional.
   • Like 3


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult