Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

„Noi facem ÎNCĂ UN spital!” Asociația Dăruiește Viață vrea să construiască o nouă clădire în care să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu - Nou spital

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, au anunțat joi că ONG-ul își propune să construiască o nouă clădire, chiar lângă noua unitate sanitară de oncologie pediatrică deja ridicată în curtea spitalului Marie Curie din București. În clădirea care ar urma să aibă tot șase etaje, ar urma să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie.

„Nu puteam să ne împăcăm cu gândul că, în timp ce spitalul de oncologie urmează să funcționeze la standarde europene, în clădirea alăturată copiii vor fi tratați ca în secolul trecut”, au spus fondatoarele Dăruiește Viață. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu au explicat că și-au propus inițial să renoveze spitalul, însă în urma discuțiilor cu medicii și managementul de la Marie Curie și-au dat seama că acest lucru este imposibil. Activitatea nu poate fi restrânsă pe perioada lucrărilor, iar micii pacienți nu pot fi mutați.

Așa că, împreună cu medicii de la Marie Curie, au luat decizia de a ridica un nou spital. În prezent, Asociația Dăruiește Viață lucrează împreună cu medicii și cu arhitecta Raluca Șoaită la realizarea unui master plan. Pe 9 noiembrie urmează să vină o echipă din Franța, care va lucra la întocmirea studiului de fezabilitate.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • As vrea sa ajut cumva aceste doamne pentru ceea ce fac.sunt bucătar și pot ajuta 4 zile pe săptămână.
  • Like 0
 • in sfarsit incep sa spuna adevarul ,publicam cu ceva timp in urma o analiza comparativa din care reiesea clar ca nu ai cum sa ridici un spital la standarde europene cu 26 milioane euro . Acum vor sa mute aparatura din vechiul spital in noua cladire . Revin cu aceeasi intrebare :Oare ce se ascunde in spatele acestei afaceri ??? A cui va fi spitalul in 5-10 ani ???
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Vă rog, fără inaugurări pompoase. Oricum a epuizat psd stocul de panglici tricolore...
  • Like 1
 • B2-Spirit...pentru cine nu știe este legendarul bombardier american, exact așa le văd pe eroinele noastre, pline de energie, suflet, rațiune, inteligență...mă rog ceea ce ne lipsește și așteptăm să vedem la conducerea acestui STAT!
  • Like 3
 • check icon
  Ei, hai să-l isprăvim pe ăsta și apoi mai vedem ce și cum...
  • Like 2
  • @
   planurile de fezabilitate dureaza cateva luni. Urmeaza proiectele, documentele si autorizatiile - cateva luni. Abia la anul vor incepe constructia - suficient timp sa termine primul si sa devina functional.
   • Like 3


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult