Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Noi facem ÎNCĂ UN spital!” Asociația Dăruiește Viață vrea să construiască o nouă clădire în care să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu - Nou spital

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, au anunțat joi că ONG-ul își propune să construiască o nouă clădire, chiar lângă noua unitate sanitară de oncologie pediatrică deja ridicată în curtea spitalului Marie Curie din București. În clădirea care ar urma să aibă tot șase etaje, ar urma să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie.

„Nu puteam să ne împăcăm cu gândul că, în timp ce spitalul de oncologie urmează să funcționeze la standarde europene, în clădirea alăturată copiii vor fi tratați ca în secolul trecut”, au spus fondatoarele Dăruiește Viață. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu au explicat că și-au propus inițial să renoveze spitalul, însă în urma discuțiilor cu medicii și managementul de la Marie Curie și-au dat seama că acest lucru este imposibil. Activitatea nu poate fi restrânsă pe perioada lucrărilor, iar micii pacienți nu pot fi mutați.

Așa că, împreună cu medicii de la Marie Curie, au luat decizia de a ridica un nou spital. În prezent, Asociația Dăruiește Viață lucrează împreună cu medicii și cu arhitecta Raluca Șoaită la realizarea unui master plan. Pe 9 noiembrie urmează să vină o echipă din Franța, care va lucra la întocmirea studiului de fezabilitate.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • As vrea sa ajut cumva aceste doamne pentru ceea ce fac.sunt bucătar și pot ajuta 4 zile pe săptămână.
    • Like 0
  • in sfarsit incep sa spuna adevarul ,publicam cu ceva timp in urma o analiza comparativa din care reiesea clar ca nu ai cum sa ridici un spital la standarde europene cu 26 milioane euro . Acum vor sa mute aparatura din vechiul spital in noua cladire . Revin cu aceeasi intrebare :Oare ce se ascunde in spatele acestei afaceri ??? A cui va fi spitalul in 5-10 ani ???
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    Vă rog, fără inaugurări pompoase. Oricum a epuizat psd stocul de panglici tricolore...
    • Like 1
  • B2-Spirit...pentru cine nu știe este legendarul bombardier american, exact așa le văd pe eroinele noastre, pline de energie, suflet, rațiune, inteligență...mă rog ceea ce ne lipsește și așteptăm să vedem la conducerea acestui STAT!
    • Like 3
  • check icon
    Ei, hai să-l isprăvim pe ăsta și apoi mai vedem ce și cum...
    • Like 2
    • @
      planurile de fezabilitate dureaza cateva luni. Urmeaza proiectele, documentele si autorizatiile - cateva luni. Abia la anul vor incepe constructia - suficient timp sa termine primul si sa devina functional.
      • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult