Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Noi facem ÎNCĂ UN spital!” Asociația Dăruiește Viață vrea să construiască o nouă clădire în care să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu - Nou spital

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, au anunțat joi că ONG-ul își propune să construiască o nouă clădire, chiar lângă noua unitate sanitară de oncologie pediatrică deja ridicată în curtea spitalului Marie Curie din București. În clădirea care ar urma să aibă tot șase etaje, ar urma să fie mutate toate specialitățile de la Marie Curie.

„Nu puteam să ne împăcăm cu gândul că, în timp ce spitalul de oncologie urmează să funcționeze la standarde europene, în clădirea alăturată copiii vor fi tratați ca în secolul trecut”, au spus fondatoarele Dăruiește Viață. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu au explicat că și-au propus inițial să renoveze spitalul, însă în urma discuțiilor cu medicii și managementul de la Marie Curie și-au dat seama că acest lucru este imposibil. Activitatea nu poate fi restrânsă pe perioada lucrărilor, iar micii pacienți nu pot fi mutați.

Așa că, împreună cu medicii de la Marie Curie, au luat decizia de a ridica un nou spital. În prezent, Asociația Dăruiește Viață lucrează împreună cu medicii și cu arhitecta Raluca Șoaită la realizarea unui master plan. Pe 9 noiembrie urmează să vină o echipă din Franța, care va lucra la întocmirea studiului de fezabilitate.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • As vrea sa ajut cumva aceste doamne pentru ceea ce fac.sunt bucătar și pot ajuta 4 zile pe săptămână.
  • Like 0
 • in sfarsit incep sa spuna adevarul ,publicam cu ceva timp in urma o analiza comparativa din care reiesea clar ca nu ai cum sa ridici un spital la standarde europene cu 26 milioane euro . Acum vor sa mute aparatura din vechiul spital in noua cladire . Revin cu aceeasi intrebare :Oare ce se ascunde in spatele acestei afaceri ??? A cui va fi spitalul in 5-10 ani ???
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Vă rog, fără inaugurări pompoase. Oricum a epuizat psd stocul de panglici tricolore...
  • Like 1
 • B2-Spirit...pentru cine nu știe este legendarul bombardier american, exact așa le văd pe eroinele noastre, pline de energie, suflet, rațiune, inteligență...mă rog ceea ce ne lipsește și așteptăm să vedem la conducerea acestui STAT!
  • Like 3
 • check icon
  Ei, hai să-l isprăvim pe ăsta și apoi mai vedem ce și cum...
  • Like 2
  • @
   planurile de fezabilitate dureaza cateva luni. Urmeaza proiectele, documentele si autorizatiile - cateva luni. Abia la anul vor incepe constructia - suficient timp sa termine primul si sa devina functional.
   • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult