Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Nu eliberați hoții care ne fură viitorul”. Am fotografiat oamenii și am găsit „ingredientul secret” al protestului de duminică din București

Protestul de duminică din București a strâns aproximativ 30.000 de persoane și parcă a adus și câteva noutăți, mai puțin vizibile la celelalte proteste.

În primul rând am remarcat o isterizare iscată înainte de protest (conspirații Colectiv/Bamboo, servicii, lovitură de stat, atacuri mediatice și pe facebook), care depășește precedentele manifestații și o tentativă a celor care erau împotriva protestului de a trece în plan secund subiectul: conținutul OUG aflată în dezbatere publică care prevede amnistia și grațierea deținuților.

Al doilea aspect e legat de numărul impresionant de copii, care cel mai probabil vor avea drept de vot abia in 2029 (daca nu se modifica constituția). Mă întreb dacă în cabina de vot, când vor vota prima dată își vor mai aminti de protestul de aseară.

Cel de-al treilea lucru pe care l-am observat aseară, în stradă, e decența, ingredientul secret care nu se găsea absolut deloc în discuțiile contradictorii de pe facebook de zilele acestea.

Mai jos sunt fotografii de aseară, cu mențiunea că simpla vizionare a unor imagini nu înseamnă experiența autentică a unui protest.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Astazi am decis sa scriu! Incep cu sincere multumiri pentru toti membrii fondatori si pentru multi contributori carora le citesc articolele cu mare drag! Tin totusi sa recunosc, desi nu am premeditat sa se intample aceasta, il urmaresc cu deosebita atentie si admiratie pe dl. Cristian Tudor POPESCU . Uneori, cand il ascult sau citesc , incerc sa gasesc macar ceva cu care sa fiu in dezacord cu dumnealui si nu reusesc. Si pentru ca am constatat ca aceasta platforma corespunde intru totul ideilor si valorilor morale pe care si eu le imparasesc din tot sufletul, cred ca e de datoria mea sa contribui pentru obtinerea acelei mase critice care poate rasturna situatii in care non valorile sa nu mai prolifereze. Va multumesc pentru ca existati !
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult