Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Oferta” Dăncilă aduce fiii risipitori la sânul Partidului: cum s-a întors deputatul Horia Nasra la „triumviratul falimentului” cu o zi înainte de moțiune

colaj Nasra - Itu

„Astăzi m-am întors acasă, în PSD Cluj. Partidul în care am crescut și în care mi-am petrecut tinerețea are nevoie de mine și este de datoria mea să fiu alături de colegii și prietenii mei.” Este anunțul făcut azi de deputatul de Cluj Horia Nasra, la scurt timp după ce Victor Ponta declara că doi deputați PSD de Cluj - Horia Nasra și Cornel Itu - și-au dat demisia din PSD și s-au înscris în ProRomânia.

Nasra și Itu erau în conflict cu conducerea partidului, după ce la șefia filialei PSD fusese numit Liviu Alexa, în locul lui Horia Nasra.

Nasra vorbește acum despre „nefericita eroare, nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj” care „poate fi îndreptată" și adaugă că nici el, nici Itu nu vor vota moțiunea.

„Am fost, suntem și vom fi oameni de stânga și nu putem vota această elucubrație liberală! Nu pot gira venirea la putere a liberalilor care își propun tăieri salariale, disponibilizări în masă în sectorul bugetar și înghețarea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale, finanțate prin PNDL sau FDI.

Cât privește moțiunea, nu calculul bilelor mă interesează, ci faptul că astăzi PSD are nevoie de toți parlamentarii săi, de toți cei care în 2016 au fost aleși de cetățeni sub sigla PSD! Nefericita eroare, nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj, poate fi îndreptată. Sunt convins că există sute de social-democrați cu vechime în organizație care pot reprezenta cu onoare clujenii și capitala Transilvaniei, nu un individ care jignește clujenii, românii, înjură jurnaliștii și amenință colegii și aleșii locali.

Sper ca în viitor cele două partide de stânga, PSD și Pro România, să gândească un proiect politic comun, pentru că ambele formațiuni împărtășesc valori social-democrate. Joi voi fi alături de colegii mei, deputații din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat și îmi voi relua activitatea politică în Cluj având în vedere campania electorală", a scris pe Facebook deputatul Horia Nasra. Deputatul a șters ulterior postarea.

Pe 2 octombrie, Horia Nasra își anunța pe Facebook plecarea din PSD:  „Din păcate, în PSD valorile care stau la baza partidului şi tot ce înseamnă ideologie nu se mai respectă, conducerea este una mediocră şi aici mă refer la triumviratul falimentului (Dăncilă - Fifor - Teodorovici) din PSD. Sper ca PSD să nu aibă soarta PNŢCD şi le doresc foştilor mei colegi cât mai curând, să scape de această conducere falimentară şi nefastă, cea mai slabă conducere a PSD.

Am intrat într-o echipă tot de stânga, cu oameni valoroşi, cu un preşedinte harnic şi dornic să ia măsuri bune pentru români şi mă bucur că alături de mine sunt în continuare colegii din Cluj, din PSD, Remus Lapusan, Cornel Itu, Ilea Vasile şi în următoarele zile încă câteva sute de colegi vor veni în echipa PRO România Cluj. Cât despre colegii care încă nu au plecat din PSD, sunt convins că la un moment dat ne vom reîntâlni într-un nou proiect politic de stânga”. 

O înregistrare audio prezentată de Newsweek.ro arată cum premierul Viorica Dăncilă le-a transmis parlamentarilor PSD că miza moțiunii de cenzură o reprezintă dosarele, secția specială și numirea procurorilor. Iar ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, le-a promis că vor avea un cuvânt de spus în ceea ce privește bugetul pe anul viitor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Două târfe ale politichiei de Dâmbovița. Este suficient să te uiți la moacele lor de îmbuibați borfași scârboși. Ăsta este psd-ul. Atenție și la șobolanul ponta si escrocul de tariceanu. Ăștia au doar interese personale.
  • Like 0
 • uitati-va la fețele lor si e atat de clar totul
  • Like 0
 • Numai asta și ar trebui să fie suficient de clar românilor de ce trebuie să devină istorie PSD ȘI Pro -Ro.
  • Like 0
 • Fara cuvinte,daca analizati fizionomia celor doi,fara rusine fata de cei care i cunosc direct ,prieteni,vecini,fosti colegi si nu in ultimul rand propria familie,copii lor care cred ca parintii lor sunt cei mai corecti oameni .
  • Like 0


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult