Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Pentru mine, câteva secunde au fost diferența dintre viață și moarte. La alegeri, câteva voturi pot să conteze enorm”. Apel al supraviețuitorilor din Colectiv

Supraviețuitori ai incendiului din Colectiv au realizat un videoclip prin care le dau românilor motive să meargă la vot. „Știu că te doare de cum a ajuns țara asta, de corupție, de birocrație, de nepotisme. Dacă vrei drepturi egale și legi care să te protejeze mergi pe 11 decembrie la vot!!! #merglavot #impreunarezistam #coruptiaucide”, a scris Tedy Ursuleanu în mesajul care însoțește clipul video. „Am prieteni care au fst foarte dezamăgiți de situația politică de la noi, știu prin ce am trecut și mi-au fost aprape tot timpul după accident, însă au rămas cu un gust amar și nu vor să iasă la vot. Fac apel la ei spunându-le că pentru mine contează, pentru copiii lor va conta, pentru a îndrepta toaote neregulile din sistem contează să îți exprimi dreptul la vot”, spune ea.

Cătălin, și el rănit în incendiu, pune lucrurile într-o altă perspectivă. „Pentru mine, câteva secunde au fost diferența dintre viață și moarte. La alegeri, câteva voturi pot să conteze enorm. Nu-i lăsa pe alții să voteze pentru tine”, face apel tânărul.

„Vreau să schimb ceva, să nu-mi mai fie frică să ies din casă, vreau ca fiu-meu să nu mai treacă prin ce am trecut eu”, spune un alt supraviețuitor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Buna seara ! La Brasov CANDIDEAZA Marius Dunca, unul dintre vinovatii pentru tragedie ! Ajuta-ne sa-l oprim! https://alegeribrasov.wordpress.com/
  • Like 0
 • Stefania check icon
  Bravo! Multa admiratie pentru voi si pentru puterea voastra de a merge mai departe si de a fi un exemplu pentru noi toti!
  Sa ai puterea sa incerci sa schimbi ceva la statul care ti-a nenorocit propria viata, nu poate fi decat de admirat!
  Sa va tina Dumnezeu sanatosi pe toti!
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult