Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Pentru mine, câteva secunde au fost diferența dintre viață și moarte. La alegeri, câteva voturi pot să conteze enorm”. Apel al supraviețuitorilor din Colectiv

Supraviețuitori ai incendiului din Colectiv au realizat un videoclip prin care le dau românilor motive să meargă la vot. „Știu că te doare de cum a ajuns țara asta, de corupție, de birocrație, de nepotisme. Dacă vrei drepturi egale și legi care să te protejeze mergi pe 11 decembrie la vot!!! #merglavot #impreunarezistam #coruptiaucide”, a scris Tedy Ursuleanu în mesajul care însoțește clipul video. „Am prieteni care au fst foarte dezamăgiți de situația politică de la noi, știu prin ce am trecut și mi-au fost aprape tot timpul după accident, însă au rămas cu un gust amar și nu vor să iasă la vot. Fac apel la ei spunându-le că pentru mine contează, pentru copiii lor va conta, pentru a îndrepta toaote neregulile din sistem contează să îți exprimi dreptul la vot”, spune ea.

Cătălin, și el rănit în incendiu, pune lucrurile într-o altă perspectivă. „Pentru mine, câteva secunde au fost diferența dintre viață și moarte. La alegeri, câteva voturi pot să conteze enorm. Nu-i lăsa pe alții să voteze pentru tine”, face apel tânărul.

„Vreau să schimb ceva, să nu-mi mai fie frică să ies din casă, vreau ca fiu-meu să nu mai treacă prin ce am trecut eu”, spune un alt supraviețuitor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Buna seara ! La Brasov CANDIDEAZA Marius Dunca, unul dintre vinovatii pentru tragedie ! Ajuta-ne sa-l oprim! https://alegeribrasov.wordpress.com/
  • Like 0
 • Stefania check icon
  Bravo! Multa admiratie pentru voi si pentru puterea voastra de a merge mai departe si de a fi un exemplu pentru noi toti!
  Sa ai puterea sa incerci sa schimbi ceva la statul care ti-a nenorocit propria viata, nu poate fi decat de admirat!
  Sa va tina Dumnezeu sanatosi pe toti!
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult