Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„S-a născut o stea!” Bianca Andreescu, câștigătoarea de la Indian Wells, felicitată de premierul Canadei, Justin Trudeau, de Darren Cahill și Nadia Comăneci

Bianca Andreescu

(Foto: Michael Cummo/BNP Paribas Open)

„O performanță care îți taie cu adevărat respirația”, a scris WTA pe Twitter, după ce jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a învins-o în finala de la Indian Wells pe Angelique Kerber, cu 6-4, 3-6, 6-4.

„S-a născut o stea, felicitări, Bianca Andreescu, ce luptătoare ești!”, a spus pe Twitter Rod Laver, o legendă a tenisului.  

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost entuziasmat: „De la wild card, la campioană la Indian Wells - Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări!” Printre cei care au felicitat-o pe sportiva canadiană se numără Nadia Comăneci și fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill. 

În vârstă de 18 ani, Bianca Andreescu este cea mai tânără câștigătoare din de la Indian Wells și  a patra cea mai tânără câștigătoare din istoria turneului, după Martina Hingis, Serena Williams și Monica Seles.

După victorie. Bianca Andreescu le-a mulțumit atât fanilor canadieni cât și românilor. „Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc!”, a spus ea în limba română. 

După finala de duminică ea va urca de pe locul 60 pe locul 24 WTA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult