Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„S-a născut o stea!” Bianca Andreescu, câștigătoarea de la Indian Wells, felicitată de premierul Canadei, Justin Trudeau, de Darren Cahill și Nadia Comăneci

Bianca Andreescu

(Foto: Michael Cummo/BNP Paribas Open)

„O performanță care îți taie cu adevărat respirația”, a scris WTA pe Twitter, după ce jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a învins-o în finala de la Indian Wells pe Angelique Kerber, cu 6-4, 3-6, 6-4.

„S-a născut o stea, felicitări, Bianca Andreescu, ce luptătoare ești!”, a spus pe Twitter Rod Laver, o legendă a tenisului.  

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost entuziasmat: „De la wild card, la campioană la Indian Wells - Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări!” Printre cei care au felicitat-o pe sportiva canadiană se numără Nadia Comăneci și fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill. 

În vârstă de 18 ani, Bianca Andreescu este cea mai tânără câștigătoare din de la Indian Wells și  a patra cea mai tânără câștigătoare din istoria turneului, după Martina Hingis, Serena Williams și Monica Seles.

După victorie. Bianca Andreescu le-a mulțumit atât fanilor canadieni cât și românilor. „Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc!”, a spus ea în limba română. 

După finala de duminică ea va urca de pe locul 60 pe locul 24 WTA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult