Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„S-a născut o stea!” Bianca Andreescu, câștigătoarea de la Indian Wells, felicitată de premierul Canadei, Justin Trudeau, de Darren Cahill și Nadia Comăneci

Bianca Andreescu

(Foto: Michael Cummo/BNP Paribas Open)

„O performanță care îți taie cu adevărat respirația”, a scris WTA pe Twitter, după ce jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a învins-o în finala de la Indian Wells pe Angelique Kerber, cu 6-4, 3-6, 6-4.

„S-a născut o stea, felicitări, Bianca Andreescu, ce luptătoare ești!”, a spus pe Twitter Rod Laver, o legendă a tenisului.  

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost entuziasmat: „De la wild card, la campioană la Indian Wells - Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări!” Printre cei care au felicitat-o pe sportiva canadiană se numără Nadia Comăneci și fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill. 

În vârstă de 18 ani, Bianca Andreescu este cea mai tânără câștigătoare din de la Indian Wells și  a patra cea mai tânără câștigătoare din istoria turneului, după Martina Hingis, Serena Williams și Monica Seles.

După victorie. Bianca Andreescu le-a mulțumit atât fanilor canadieni cât și românilor. „Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc!”, a spus ea în limba română. 

După finala de duminică ea va urca de pe locul 60 pe locul 24 WTA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult