Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„S-a născut o stea!” Bianca Andreescu, câștigătoarea de la Indian Wells, felicitată de premierul Canadei, Justin Trudeau, de Darren Cahill și Nadia Comăneci

Bianca Andreescu

(Foto: Michael Cummo/BNP Paribas Open)

„O performanță care îți taie cu adevărat respirația”, a scris WTA pe Twitter, după ce jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a învins-o în finala de la Indian Wells pe Angelique Kerber, cu 6-4, 3-6, 6-4.

„S-a născut o stea, felicitări, Bianca Andreescu, ce luptătoare ești!”, a spus pe Twitter Rod Laver, o legendă a tenisului.  

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost entuziasmat: „De la wild card, la campioană la Indian Wells - Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări!” Printre cei care au felicitat-o pe sportiva canadiană se numără Nadia Comăneci și fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill. 

În vârstă de 18 ani, Bianca Andreescu este cea mai tânără câștigătoare din de la Indian Wells și  a patra cea mai tânără câștigătoare din istoria turneului, după Martina Hingis, Serena Williams și Monica Seles.

După victorie. Bianca Andreescu le-a mulțumit atât fanilor canadieni cât și românilor. „Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc!”, a spus ea în limba română. 

După finala de duminică ea va urca de pe locul 60 pe locul 24 WTA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult