Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„S-a născut o stea!” Bianca Andreescu, câștigătoarea de la Indian Wells, felicitată de premierul Canadei, Justin Trudeau, de Darren Cahill și Nadia Comăneci

Bianca Andreescu

(Foto: Michael Cummo/BNP Paribas Open)

„O performanță care îți taie cu adevărat respirația”, a scris WTA pe Twitter, după ce jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a învins-o în finala de la Indian Wells pe Angelique Kerber, cu 6-4, 3-6, 6-4.

„S-a născut o stea, felicitări, Bianca Andreescu, ce luptătoare ești!”, a spus pe Twitter Rod Laver, o legendă a tenisului.  

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost entuziasmat: „De la wild card, la campioană la Indian Wells - Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări!” Printre cei care au felicitat-o pe sportiva canadiană se numără Nadia Comăneci și fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill. 

În vârstă de 18 ani, Bianca Andreescu este cea mai tânără câștigătoare din de la Indian Wells și  a patra cea mai tânără câștigătoare din istoria turneului, după Martina Hingis, Serena Williams și Monica Seles.

După victorie. Bianca Andreescu le-a mulțumit atât fanilor canadieni cât și românilor. „Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc!”, a spus ea în limba română. 

După finala de duminică ea va urca de pe locul 60 pe locul 24 WTA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult