Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Bianca Andreescu câștigă finala de la Indian Wells după un meci entuziamant contra lui Angelique Kerber. În tribune, steaguri canadiene și românești

Bianca Andreescu - Getty

(Foto: Guliver/Getty Images)

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a câștigat finala de la Indian Wells, sfidând toate calculele specialiștilor. Bianca a fost susținută frenetic din tribune, suporterii fluturând steaguri românești și canadiene.

Bianca Andreescu - Agelique Kerber 6-4, 3-6, 6-4.

La 5-3, germanca a salvat 3 mingi de meci.

În acest an, Bianca a avut un parcurs remarcabil, cu 28 de partide câștigate și doar 3 pierdute.

Bianca Andreescu, sărutând cimentul fierbinte de la Indian Wells, după ultima minge a finalei

Canadienii, în culmea fericirii, după victoria lui Andreescu

Victoria lui Andreescu contra lui Kerber o ajută indirect și pe Simona Halep, care-și păstrează astfel poziția a treia WTA.

Bianca Andreescu (locul 60 WTA), în vârstă de 18 ani din Canada, de origine română, a jucat finala Indian Wells cu Angelique Kerber (locul 8 WTA), în vârstă de 31 de ani, din Germania. „Vreau să câştig fiecare turneu la care particip. Întotdeauna îmi imaginez că ţin trofeul în mâini la final. Nu va fi uşor, cu siguranţă! Este o mare luptătoare, ajunge multe mingi, le redirecţionează foarte bine, aşa că trebuie să fiu la cel mai înalt nivel pentru a putea ridica trofeul”, declara Bianca Andreescu înainte de finala de la Indian Wells, potrivit Digi24.

Bianca Andreescu: „Dacă muncești din greu și crezi în tine poți obține lucruri mari”

„Acest succes ar trebui să fie un motiv de inspirație pentru toți tinerii sportivi”, a spus Bianca după meci.

„Dacă muncești din greu și crezi în tine poți obține lucruri mari. E rodul unei munci de ani de zile”, a continuat sportiva.

Andreescu a vorbit în engleză și le-a mulțumit suporterilor săi din Canada pentru că au fost alături de ea. Bianca a terminat în românește discursul de mulțumire de la Indian Wells, adresându-se și fanilor ei din țara de origine: „Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo, felicitari sincere Biancai !
    Si, ca sa ramanem totusi romani, avem deja o zicere trist de adevarata:
    A aparut tenismena perfecta, atunci cand castiga este romanca, atunci cand va pierde va fi canadianca !
    • Like 2
  • Romania nu are niciun merit pentru ce a făcut fata asta. Poate dacă Romania nu ar fi fost cum e din 1989 încoace, ea nu devenea ce e acum, pentru ca părintii nu plecau. Faptul ca încă poarta numele romanesc și vorbește romanește (cu accent englezesc/franțuzesc) este meritul părinților care nu au uitat de unde au plecat, și poarta cu ei originea. In rest, mult succes canadiencei Bianca Andreescu.
    • Like 3


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult