Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Bianca Andreescu câștigă finala de la Indian Wells după un meci entuziamant contra lui Angelique Kerber. În tribune, steaguri canadiene și românești

Bianca Andreescu - Getty

(Foto: Guliver/Getty Images)

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a câștigat finala de la Indian Wells, sfidând toate calculele specialiștilor. Bianca a fost susținută frenetic din tribune, suporterii fluturând steaguri românești și canadiene.

Bianca Andreescu - Agelique Kerber 6-4, 3-6, 6-4.

La 5-3, germanca a salvat 3 mingi de meci.

În acest an, Bianca a avut un parcurs remarcabil, cu 28 de partide câștigate și doar 3 pierdute.

Bianca Andreescu, sărutând cimentul fierbinte de la Indian Wells, după ultima minge a finalei

Canadienii, în culmea fericirii, după victoria lui Andreescu

Victoria lui Andreescu contra lui Kerber o ajută indirect și pe Simona Halep, care-și păstrează astfel poziția a treia WTA.

Bianca Andreescu (locul 60 WTA), în vârstă de 18 ani din Canada, de origine română, a jucat finala Indian Wells cu Angelique Kerber (locul 8 WTA), în vârstă de 31 de ani, din Germania. „Vreau să câştig fiecare turneu la care particip. Întotdeauna îmi imaginez că ţin trofeul în mâini la final. Nu va fi uşor, cu siguranţă! Este o mare luptătoare, ajunge multe mingi, le redirecţionează foarte bine, aşa că trebuie să fiu la cel mai înalt nivel pentru a putea ridica trofeul”, declara Bianca Andreescu înainte de finala de la Indian Wells, potrivit Digi24.

Bianca Andreescu: „Dacă muncești din greu și crezi în tine poți obține lucruri mari”

„Acest succes ar trebui să fie un motiv de inspirație pentru toți tinerii sportivi”, a spus Bianca după meci.

„Dacă muncești din greu și crezi în tine poți obține lucruri mari. E rodul unei munci de ani de zile”, a continuat sportiva.

Andreescu a vorbit în engleză și le-a mulțumit suporterilor săi din Canada pentru că au fost alături de ea. Bianca a terminat în românește discursul de mulțumire de la Indian Wells, adresându-se și fanilor ei din țara de origine: „Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo, felicitari sincere Biancai !
    Si, ca sa ramanem totusi romani, avem deja o zicere trist de adevarata:
    A aparut tenismena perfecta, atunci cand castiga este romanca, atunci cand va pierde va fi canadianca !
    • Like 2
  • Romania nu are niciun merit pentru ce a făcut fata asta. Poate dacă Romania nu ar fi fost cum e din 1989 încoace, ea nu devenea ce e acum, pentru ca părintii nu plecau. Faptul ca încă poarta numele romanesc și vorbește romanește (cu accent englezesc/franțuzesc) este meritul părinților care nu au uitat de unde au plecat, și poarta cu ei originea. In rest, mult succes canadiencei Bianca Andreescu.
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult