Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Bianca Andreescu câștigă finala de la Indian Wells după un meci entuziamant contra lui Angelique Kerber. În tribune, steaguri canadiene și românești

Bianca Andreescu - Getty

(Foto: Guliver/Getty Images)

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a câștigat finala de la Indian Wells, sfidând toate calculele specialiștilor. Bianca a fost susținută frenetic din tribune, suporterii fluturând steaguri românești și canadiene.

Bianca Andreescu - Agelique Kerber 6-4, 3-6, 6-4.

La 5-3, germanca a salvat 3 mingi de meci.

În acest an, Bianca a avut un parcurs remarcabil, cu 28 de partide câștigate și doar 3 pierdute.

Bianca Andreescu, sărutând cimentul fierbinte de la Indian Wells, după ultima minge a finalei

Canadienii, în culmea fericirii, după victoria lui Andreescu

Victoria lui Andreescu contra lui Kerber o ajută indirect și pe Simona Halep, care-și păstrează astfel poziția a treia WTA.

Bianca Andreescu (locul 60 WTA), în vârstă de 18 ani din Canada, de origine română, a jucat finala Indian Wells cu Angelique Kerber (locul 8 WTA), în vârstă de 31 de ani, din Germania. „Vreau să câştig fiecare turneu la care particip. Întotdeauna îmi imaginez că ţin trofeul în mâini la final. Nu va fi uşor, cu siguranţă! Este o mare luptătoare, ajunge multe mingi, le redirecţionează foarte bine, aşa că trebuie să fiu la cel mai înalt nivel pentru a putea ridica trofeul”, declara Bianca Andreescu înainte de finala de la Indian Wells, potrivit Digi24.

Bianca Andreescu: „Dacă muncești din greu și crezi în tine poți obține lucruri mari”

„Acest succes ar trebui să fie un motiv de inspirație pentru toți tinerii sportivi”, a spus Bianca după meci.

„Dacă muncești din greu și crezi în tine poți obține lucruri mari. E rodul unei munci de ani de zile”, a continuat sportiva.

Andreescu a vorbit în engleză și le-a mulțumit suporterilor săi din Canada pentru că au fost alături de ea. Bianca a terminat în românește discursul de mulțumire de la Indian Wells, adresându-se și fanilor ei din țara de origine: „Mulțumesc că sunteți cu mine și vă iubesc”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo, felicitari sincere Biancai !
    Si, ca sa ramanem totusi romani, avem deja o zicere trist de adevarata:
    A aparut tenismena perfecta, atunci cand castiga este romanca, atunci cand va pierde va fi canadianca !
    • Like 2
  • Romania nu are niciun merit pentru ce a făcut fata asta. Poate dacă Romania nu ar fi fost cum e din 1989 încoace, ea nu devenea ce e acum, pentru ca părintii nu plecau. Faptul ca încă poarta numele romanesc și vorbește romanește (cu accent englezesc/franțuzesc) este meritul părinților care nu au uitat de unde au plecat, și poarta cu ei originea. In rest, mult succes canadiencei Bianca Andreescu.
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult