Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?”. Fiica senatorului Vlad Alexandrescu și-a pierdut cunoștința la protest din cauza gazelor lacrimogene

Jandarmii au folosit tunurile cu apă asupra protestatarilor din Piața Victoriei și au tras cu gaze lacrimogene dincolo de zonele de tensiune cu protestatriii agresivi.

Aflat la protest, senatorul Vlad Alexandrescu și-a văzut fiica în vârstă de 16 transportată pe targă, în stare de inconștiență, spre ambulanța SMURD. 


„Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea? Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.”

Senatorul a povestit pe Facebook cum unul dintre voluntari a venit și i-a spus că persoana transportată de paramedici este fiica lui. „Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față... Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea? Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo? Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu am avut noroc: copiii mei au ajuns cu bine acasa. Fugariti pe toate strazile de jandarmi. S-au dus acasa cu un gust amar si zdruncinati de realitatea cu care au dat piept! "Incredibil, mami! Mergeam linistiti si ei ne goneau! Stateam linistiti departe de garduri si ei ne aruncau departe apa si gaze! Nu intelegem nimic!" mi-au zis copiii. Da, nu inteleg nimic, pentru ca eu i-am crescut in niste rigori , cu principii , cu judecati , care nu au legatura cu ceea ce s-a intamplat in seara asta! Sunt dezamagiti, dezorientati si va fi greu sa le explic de ce tara asta arata asa! Va fi greu sa gasesc argumente sa-i pastrez in tara asta ! Si nici eu nu cred ca mai vreau sa le rapesc dreptul la normalitate si la democratie, pastrandu-i aici! Oare tara asta doar cu bugetari ,pensionari si hoti va mai putea functiona? Mi-as dori sa ajunga pe mainile care o merita!
  • Like 1
 • Am mai scris intr-un comentariu aici ,jandarmii ar trebui să aibe şi să folosească arme cu gloanțe de cauciuc nu să gazeze mii de oameni nevinovați. România a ajuns o țară in care neprofesionalismul e regula şi asta in toate domeniile.
  • Like 0
  • @ Adrian Adrian
   Aici a fost totul premeditat. Nu este neprofesionalism. Este intentie clara! Iar in toate domeniile este prostie crasa nu neprofesionalism!
   • Like 3


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult