Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Tot înainte!” Se înființează Ministerul Adevărului care îi va pedepsi pe cetățenii care defăimează România dacă zic „Liviu Dragnea e penal”

Liviu Dragnea "Tot inainte"

Foto: Alberto Groșescu/ Inquam Photos

Prin urmare,

Nu furtul conducătorilor defăimează România, ci cei care denunță în stradă că se fură.

Nu analfabetismul premierului și al miniștrilor defăimează România, ci cei care îi trimit la Abecedar.

Nu proasta creștere a bichineților defăimează România, ci cei care le înmânează sulul de hârtie igienică să se șteargă la gură.

Nu ticăloșia celor care îi lasă pe pacienți fără medicamente și fără servicii medicale de bază defăimează România, ci cei care au insolența să moară în spitale.

Nu pilele, nepotismul, amantlâcurile care au împânzit toate instituțiile de stat defăimează România, ci cei care se plâng că nu mai e loc în țara asta de secretare și șoferi de partid cocoțați în funcții de decizie.

Nu liota de doctori în științe făcuți pe ochi albaștri defăimează România, ci cei care reclamă plagiatele și impostura academică.

Nu armata de aplaudaci care l-a reconfirmat pe Suveran defăimează România, ci cei care avertizează că ne-am întors în iepoca de aur a național-ceaușismului.

Nu tovarășele motostivuitoare defăimează România, ci cei care râd de prostiile lor și le desenează mustăți în manualul de citire.

Nu Tovarășu în două urechi și o mustață cu care se deschid telejurnalele defăimează România, ci telespectatorii care urmăresc posturi imperialiste. Căci dacă șefa DNA a fost acuzată deja în raportul lui Tudorel Toader că a defăimat România din cauză că a dat interviuri la BBC și Euronews, e doar o chestiune de timp până când simplii cetățeni vor fi acuzați de defăimare dacă dau pe Netflix și pe HBO în loc să urmărească posturile conforme aprobate de Ministerul Adevărului.

Legea antidefăimare pe care o visează Liviu Dragnea este un atentat atât de grosolan la democrație și la libertatea de exprimare, încât cu siguranță va avea mare succes în România, țară care, la baza sa socială, n-a ieșit nici după 30 de ani de la Revoluție din totalitarismul comunist. Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit. Succesul său și al Partidului - constă în cei 4000 de aplaudaci de la Congres și în milioanele de susținători din fața micilor ecrane. Aceștia au primit în dar libertatea în 1989, dar n-au avut ce face cu ea. Din contră, mulți au luat-o ca pe o insultă, ca pe o defăimare a țării. Fericirea lor rămâne suta de lei în plus aruncată de Suveran și băgarea minților în cap a celor care vorbesc de râu orânduirea.

Tinerii care au murit în 1989 ca proștii ne-au dat nouă, celorlați, libertatea de a-i spune prostului prost, boului bou și hoțului hoț. Legea antidefăimare ne va obliga să-i spunem prostului ministru, boului patriot și hoțului martir.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Manipulare de doi bani si nici macar atat ! Constitutia Romaniei spune clar la Art.30: "ARTICOLUL 30
  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

  (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

  (3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

  (4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

  (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

  (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

  (8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege. "

  Ca urmare nu exista posibilitatea aparitiei vreunei legi care sa interzica libertatea de exprimare, iar defaimarea nu se refera la defaimarea unei persoane ci a tarii. Ca unii au in cap asa ceva este altceva si nu are nimic cu posibilitatea legislativa.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   ...deci exista deja articolul 6 care interzice defaimarea restul e populism si timp pierdut pe banii nostri!
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Doar ca defaimarea tarii trebuie definita si probabil ca va aparea totusi o lege care sa o faca. Iar in aceasta lege de exemplu daca cineva va spune ca in Romania este dificil sa faci afaceri pentru ca birocratia si coruptia sunt generalizate iar legislatia este neclara in mod intentionat pentru a permite functionarilor si politicienilor sa ia masuri discretionare la adresa firmelor va fi acuzat de defaimare la adresa tarii. Cenzura va exista daca aprobam lasam ca asa ceva sa se intample si fa fi foarte bine camuflata in amanunte.
   • Like 0
 • Era sa fiu calcat de tancuri pe 22, era sa fiu impuscat la ministerul de interne pe 22,era sa fiu rupt in bataie de mineri,am fost sclav 7 ani in tari straine timp in care mi-au murit rude si prieteni dragi,pentru ca acum sa fiu batjocorit de aceasta hoarda de banditi carora le platesc la zi taxe si impozite
  • Like 0
 • La ce cota de incredere mai au acesti politicieni incompetenti, in frunte cu Tovarasul lor de lupta contra "statului paralel", nici nu stiu daca sa rad sau sa plang cand isi spun cu voce tare "fanteziile"! Cica nu-i bine sa te pui cu prostu', pentru ca are mintea odihnita, dar cand mai are si legiferarea de partea sa nu-i de gluma, pentru ca el chiar crede ca poate face ce vrea...De ce? De ce nu :)... Astept din partea lor "provocarea" suprema: sa ne cheme la un referendum pentru modificarea Constitutiei, in care sa modifice textul sfant - "Nimeni nu este mai presus de lege...data de hoti pentru hoti!". Amin :)
  • Like 0
 • Da domne!
  Ni se taie din demnitate!
  Ni se taie din independenta!
  Ni se taie din respect!
  .....Pai, nu-i normal ....dacă avem la conducere condamnați sau " calificați " la condamnare!
  • Like 0
 • Daca as fi mai tanar, m-as duce-n lume. Desi acolo nu te asteapta cainii cu colaci in coada, esti vazut ca un venetic, trebuie sa te comporti foarte civilizat ca sa nu fii luat la ochi de restul lumii. Uneori cand vrei sa spui ceva, nu te baga nimeni in seama. Daca cumva strici ceva toti te baga in seama. Posturile de sefi sunt ocupate. Pe Romanii care au reusit sa-si infiinteze o firma pur si simplu ii idolatrizez, si argumentul meu e simplu, s-au prins ca ceilalti nu sunt mai destepti sau mai muncitori ca ei. Nu jignesc in nici un fel pe localnici. Am o varsta la care am senzatia amara ca deja am mai vazut asa ceva in politica Romaneasca. Pe timpul comunistilor si a securistilor care au condus Romania pana in 1989, te asteptai ca regimul sa mai de-a un decret bomba. Acum e la fel. Vesti din ce in ce mai proaste, taxe noi, Olguta SRL s-a privatizat pe spinarea Romanilor, a zis ca darile vor scadea de la 39 %, la 37 %, si a dat boala ca au crescut cu 2 % aproximativ, si salariul minim a crescut cu 450 lei cu aproximativ 30 %, de parca Romania a avut o crestere economica peste noapte de 30%.
  • Like 0
 • "Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit!" - o fii ca pisica, are 9 vieti.
  • Like 0
 • Cu atitudinea asta de bascalie si blazare pe care am adoptat-o in ultimii ani, ne trezim ca prevestirile cele mai sumbre devin realitate si cu totii vom spune, "ti-am spus eu?"...Ce satisfactie minuscula !!!
  Cand de fapt trebuia sa ne trezim si sa suflam si-n iaurt cu elan naprasnic!!!
  Asistam, din pacate la atatea tendinte internationale care arata ca lucrurile sunt dirijate dinafara, incat e greu sa mai crezi in revolte, in proteste, rascoale...Toate sunt dirijate, sunt agitatii temporare si istoria e, de fapt, aranjata de cine are aceasta putere si dorinta.... Parca au dorit oamenii sa avem comunism?!! Si, totusi, s-a intamplat !
  Daca se doreste folosirea acestor tari ca un CORDON SANITAR intre Rusia si Vest, ne fac iar un fel de puscarie/lagar unde ne vom zbate sa ne ducem traiul inghitind orice galusca pe care cei aflati la putere ne-o vor servi-o...
  Eu mai sper ca un copil ca inca ne mai putem revolta. Dar daca nu iesim in strada cu milioanele, nu ne va baga nimeni in seama !!!
  • Like 1
 • "Stimabilul tovaras L. Dragnea nu are capul gol , il are descoperit" penru cunoscatori. :))))
  • Like 0
  • @ Adrian Tomescu
   Mda, o fi gol al celor care-i fac jocul!
   • Like 0
 • Dar mitoman pot sa ii zic?
  • Like 0
  • @ Cosma Aurora
   Sau cleptoman? Ca astea sunt defapt boli, nu insulte.
   • Like 0
  • @ JohnKelheim
   Nu, că te pomenești că mai halește și o pensie de handicap de vreo sută de meleoane!
   • Like 0
 • Așteptăm cu mare bucurie și entuziasm revoluționar și următoarele legi: interzicerea avortului, băgarea homosexualilor la închisoare, legea declarării în fața organelor dacă am avut vreun contact cu străinii, mărirea săptămânii de lucru la 6 zile, pentru îndeplinirea planului cincinal, pentru înaintarea neabătută a României spre comunism, visul de aur al omenirii!
  • Like 1
  • @ Tom Dick N'Harry
   E prea putin tot ce ati scris aici-variante la care se poate ajunge sunt ''n''-e suficient sa le pice ''pata'' pe careva si hop cu el in vartejul legii de defaimare !-doar aceasta lege ar fi suficienta sa execute tot ce misca in tara impotriva lor!
   • Like 0
  • @ Tom Dick N'Harry
   Nu le mai dati idei, ca acesti batjocoritori de neam vor face intocmai !
   • Like 1
  • @ Tom Dick N'Harry
   Victor66 check icon
   Cine-i baga pe homosexuali in inchisoare?!
   • Like 0
  • @ Victor66
   Producătorii de vaselină și prezervative pentru că nu le prea mai folosesc.
   • Like 0
  • @ Victor66
   Comuniștii, pe baza articolului 200 din codul lor penal.
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult