Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

1.120 de noi cazuri de infecții cu coronavirus, în 24 de ore. 351 de pacienți la terapie intensivă. Pe litoralul românesc sunt aproape 200.000 de persoane

Terapie intensivă - coronavirus

O nouă zi cu peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus: 1.120 de persoane, în 24 de ore, din 15.098 de teste procesate.

Sunt 351 de pacienți la terapie intensivă, cu 36 de cazuri mai mult decât ieri.

22 de decese au fost înregistrate, de la utima raportare a Grupului de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.  

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat la Digi24 că nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19. „Măsurile pe care le recomandăm cu totii încă nu sunt respectate de toată lumea. Numărul de solicitări pentru internare e mult peste ceea ce externăm în fiecare zi”, a spus Beatrice Mahler.

Între timp, aproape 200.000 de români sunt azi în stațiunile de pe litoralul românesc, potrivit Digi24, care a difuzat imagini de pe plaja din Costinești, cu oameni ce nu respectă măsurile de distanțare fizică:

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Eu cred ca in momentul de fata litoralul romanesc nu poate sa asigure conditii de siguranta si distantare fizica comparativ cu cererea. Nu cred ca a avem atata suprafata de plaja in jurul hotelurilor in asa fel incat fiecare sa stea la 2 m fata de celalalt si deasemenea la terase unde cred ca numarul de locuri ar trebui sa fie cel putin la jumatate fata de normal. Eu cred ca acest lucru se stia dinainte, dar nimeni nu a dorit sa spuna lucrurilor pe nume. Pentru ca si HoReCa trebuie si ea sa traiasca, iar oamenii vor sa se relaxeze dupa un stres destul de mare in acest an, in plus vine si alegerile. Va ganditi ce ar fi insemnat sa interzicem turismul pe litoral?!
  In acest fel s-a ajuns unde era normal noi sa ajungem ca natie - era doar o chestiune de timp - la o situatie unde lucrurile au scapat de sub control.
  • Like 1
 • Gecaba Gecaba check icon
  In Italia, pe plaja publica, sunt însemnate locurile unde sa te așezi. Nerespectarea distantei este pedepsita, in funcție de regiune, cu pana la amenda penala. La noi amatorismul întregului spectru politic, fanatismul partizanilor politici și a teoriilor conspirației, sa politizarea ani la randul a sistemului bugetar, lipsa crasa de cultura civica și a unui învățământ devenit mediocru an de an și a multor alte cauze, face tara asta de neguvernat. De la CCR, care putea sa sesizeze, sa spunem "pe surse", Guvernul, ca are o problema cu aplicarea Ordonanțelor militare și nu sa aștepte sa demonstreze ca avem un guvern de amatori, în loc sa ajunge sa declare neconstituționale amenzile date, trecând la actorii politici, de ambele părți, pana la Președinție, care trebuiau sa dea exemplul personal și sa poarte masca, în loc sa găsească scuze ptr ca nu le poarta, toate arata starea jalnica în care am ajuns. Și încă mai avem mult de coborât.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  200000?? Șmecherii naturali pentru care bălăcitul in mare valorează mai mult decât sănătatea lor și a altora.Dar prostia nu e a la lor ,e a celor care ne conduc și care nu au vrut din motive electorale să închidă litoralul în weekend și care după aceea ne amenință cu cinism pe toți cu starea de urgență.
  • Like 1

Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult