Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Record după record: 1.284 de noi cazuri de infecții cu coronavirus în 24 de ore. 315 cazuri la ATI. Între timp, unii dintre români se înghesuie pe litoral

Spital - getty

Foto Guliver/Getty Images

Sunt 1.284 de noi cazuri de infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul testelor procesate de laboratoare - 22.511. 15 persoane au murit, de la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică.

A crescut numărul de pacienti la ATI - 315 cazuri. În București nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru pacienții cu covid-19.

Până astăzi, 25 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 43.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

25.373 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.106 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Pe de altă parte, pe litoralul românesc aglomerația este în creștere de la un weekend la altul. Imagini difuzate azi de Digi24:

Reporterii Digi24, prezenți la Eforie Sud, relatează că nu au văzut pe plajă echipaje de la poliție sau jandarmerie care să le reamintească oamenilor că ar fi bine să păstreze distanța atunci când își așază cearșafurile pe nisip.

Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. „Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca din toata plaja doar 10 sunt infectati, raspandesc celorlalti care maine mai raman sa dea noilor veniti sau pleaca acasa unde o imbratiseaza cu dor pe mama buna! Mentinerea plajelor deschise e o prostie fara margini, care va exploda in fata noastra in urmatoarele doua saptamani!
  • Like 2
 • adrian check icon
  Imaginile de aici si live de la tv imi alimenteaza in continuare repulsia fata de acesti oameni care aleg acest loc pentru petrecerea weekend ului sau concediului . Atata prost gust , kitch de tot felul , badaranie nu le gasesti concentrate in alta parte . Sunt de vina evident si televiziunile , care gasesc ele cateodata si ceva pozitiv pe litoral si-l mai promoveaza astfel un pic , in loc sa-l desfiinteze si se descurajeze vizitarea lui . Ii vedeam la tv pe unii sefi si sefe ai organizatiilor de turism , laudandu-se cu ce avem noi pe litoral , ma uitam uluit , unul este si medic care a renuntat la profesie , probabil sef la o organizatie de turism e mai usor ...Mai ales astazi, cand ai libertatea de miscare si poti compara diverse locuri din strainatate cu ce oferim noi .... Incultura si lipsa de civilizatie explica aglomerarea unor locuri altfel toxice estetic si functional.
  • Like 3
  • @ Purice Narcis-Teofil
   check icon
   Pisica mea face versuri mai bune.
   • Like 1
  • @
   Pisicile au ceva suprapământesc. Atitudinea lor e deseori artă.
   N-am numit înșiruirea ceea de cuvinte versuri, mai degrabă dialog lătrat la lună (cu înțelesul, rar dar consemnat, de țipăt de disperare).
   Mulțumesc!
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult