Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

13 parlamentari, plângere la Poliție împotriva Papaya Advertising pentru clipul „Copiii referendumului”. Dragoş Stanca: „Întreaga industrie de media si comunicare ar trebui să ia o poziție fermă"

copiii Referendumului

(Foto: captura video)

Situație fără precedent. 13 parlamentari au depus la Poliție o plângere contra agenției Papaya Advertising pentru spotul publicitar „Copiii Referendumului”, apărut în online și pe TV cu câteva zile înainte de Referendum.

Robert Tiderle, șeful agenției Papaya, a primit chiar astăzi o citație prin care este invitat la Poliție marți, 6 noiembrie, potrivit unui anunț postat astăzi pe pagina sa de Facebook.

„Ca urmare a sesizării (...), ce are ca obiect memoriul adresat de un grup de 13 parlamentari cu privire la clipul intitulat Copiii Referendumului realizat de SC. Papaya Advertising SRL, vă invităm să vă prezentanți în data de 6.11.2018 orele 8.30, la sediul Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR (...) în vederea clarificării tuturor aspectelor referitoare la obiectul sesizării”, arată citația primită de Tiderle.

Reamintim că Papaya Advertising a lansat pe 1 octombrie o campanie anti-referendum inspirată de serialul Povestea Slujitoarei. „Depinde de noi ce viitor le pregătim. Dacă vă pasă, stați în casă”, era îndemnul din clipul publicitar. 

Întreaga industrie de media si comunicare, cu organizațiile ei, ar trebui să ia o poziție fermă si să condamne public acest gest", spune Dragoș Stanca, om de comunicare, cu privire la plângere depusă la poliție de 13 parlamentari împotriva agenției de publicitate Papaya Advertising pentru clipul "Copiii referedumului".

(clic pe imagine pentru a mări)

Stanca consideră că întreaga industrie de comunicare ar trebui să se mobilizeze și adaugă că „întorsul privirii în altă direcție, când au loc astfel de derapaje, nu e o soluție.”

„Nu stiu despre voi, dar eu nu vreau să trăiesc într-o țară în care să ajung să dau cu subsemnatul la Poliție - la Direcția Pentru Investigații Criminale (say, what?) - pentru o campanie de comunicare (bună, rea, discutabilă, pe gustul meu sau nu, e total irelevant câtă vreme nu a încălcat vreo lege) doar pentru că nu le e pe plac unora care, vremelnic, au ajuns prin Parlament”, a mai adăugat Stanca. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Delia MC Delia MC check icon
    Dar câte clipuri, fotografii care incită la ură au circulat în net, asta nu se spune!Mesaje plasate anonim, perfid în Facebook, cu transsexuali hidoși care chipurile ne vor educa copiii, gay care vor lua copiii, etc.Si când apare clipul ăsta cu nume și prenume, cu proveniență clară, sar cu gura!Da, e orecum exagerat, dar cât au exagerat ceilalți, asta au uitat...M-am săturat de cei care la o lună după farsa asta mai improașcă cu venin și par să nu înțeleagă odată că s-a terminat!
    • Like 0
  • Dar cine sunt cei 13 ? Nu au altă treabă? Se vede că nu. Pentru asta îi plătim, toată viața, regește și li se crează tot felul de facilități? Corupția lor, furtul si trădarea, batjocura neamului, de către ei, nu îi deranjează? Averile dobândite prin abuzuri și hoție, nicicum prin venituri legale, nu-i deranjează. Batjocorirea justiției, de către o mâna de puscariabili nu-i supăra? Nu pentrucă sunt toți la fel, niste îmbuibați nemernici.
    • Like 1
  • Sigur ca e o tampenie, dar politia nu are de ales. Legea obliga la parcurgerea unei proceduri in cazul unei plangeri penale. Nu era nevoie de vreun parlamentar, oricine poate face o plangere penala careia trebuie sa i se dea curs. Oricat de stupida/fara sens/incoerenta. etc., ar fi plangerea respectiva. Personal sunt convins ca totul se va opri aici si dupa declaratia care va fi atasata la dosar va urma o rezolutie de nup. Abia daca nu se intampla asta trebuie sa incepem sa ne punem intrebarile.
    Faptul ca 13 cetateni (nu conteaza statutul lor) s-au considerat ofensati de un mesaj public si au depus o plangere impotriva celor ce l-au transmis nu spune nimic despre sistemul penal romanesc, ci doar despre cei ce au facut plangerea. Abia modul in care va evolua dosarul deschis in urma plangerii poate duce la concluzii legate de sistem.
    Va reamintesc ca o stire de saptamana trecuta anunta dezincriminarea dupa secole a blasfemiei in Irlanda. Adica undeva foarte la vest de noi, in lumea la care ne uitam cu jind. Aberatii pot sa existe peste tot. Important e cum reactioneaza sistemul pus in fata unor atari aberatii. A, si sa nu uit: doar doua treimi dintre cei prezenti la urne au fost de acord cu dezincriminarea blasfemiei. Ceea ce inseamna ca in 2018 exista o parte importanta a electoratului irlandez care e de acord ca blasfemia e fapta penala!!!
    • Like 1
    • @ Adrian Gabriel
      Din ce am inteles nici macar nu e vorba de o plangere penala, doar de o sesizare prin care se cere verificarea respectarii legii in legatura cu o eventuala folosire abuziva a copiilor. Politia va verifica respectarea legii si atat. Furtuna intr-un pahar. Daca doreau sa aiba impact o faceau prin intermediul celor de la protectia copilului sau macar printr-un ONG controlat de ei. Asa, facuta eventual de parlamentari asociati puterii e ridicol. Ce arata, ca daca nu e facuta de un ditamai parlamentar sesizarea e aruncata la cos de politie?
      • Like 1
  • Asteptam politia sa cheme, sa dea cu subsemnatul si POPIMEA din tarisoara asta.
    Acesti FARISEI ai biserici care sunt mai rau ca niste asistati sociali.
    Afacerii ,terenuri.cladiri,atentii date pe la diferite obiceiuri,iar mii de copii nu au ce pune pe masa si batrani dorm pe strazi.
    Rusineeeeee.
    • Like 6


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult