(Foto: captura video)
Situație fără precedent. 13 parlamentari au depus la Poliție o plângere contra agenției Papaya Advertising pentru spotul publicitar „Copiii Referendumului”, apărut în online și pe TV cu câteva zile înainte de Referendum.
Robert Tiderle, șeful agenției Papaya, a primit chiar astăzi o citație prin care este invitat la Poliție marți, 6 noiembrie, potrivit unui anunț postat astăzi pe pagina sa de Facebook.
„Ca urmare a sesizării (...), ce are ca obiect memoriul adresat de un grup de 13 parlamentari cu privire la clipul intitulat Copiii Referendumului realizat de SC. Papaya Advertising SRL, vă invităm să vă prezentanți în data de 6.11.2018 orele 8.30, la sediul Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR (...) în vederea clarificării tuturor aspectelor referitoare la obiectul sesizării”, arată citația primită de Tiderle.
Reamintim că Papaya Advertising a lansat pe 1 octombrie o campanie anti-referendum inspirată de serialul Povestea Slujitoarei. „Depinde de noi ce viitor le pregătim. Dacă vă pasă, stați în casă”, era îndemnul din clipul publicitar.
Întreaga industrie de media si comunicare, cu organizațiile ei, ar trebui să ia o poziție fermă si să condamne public acest gest", spune Dragoș Stanca, om de comunicare, cu privire la plângere depusă la poliție de 13 parlamentari împotriva agenției de publicitate Papaya Advertising pentru clipul "Copiii referedumului".
(clic pe imagine pentru a mări)
Stanca consideră că întreaga industrie de comunicare ar trebui să se mobilizeze și adaugă că „întorsul privirii în altă direcție, când au loc astfel de derapaje, nu e o soluție.”
„Nu stiu despre voi, dar eu nu vreau să trăiesc într-o țară în care să ajung să dau cu subsemnatul la Poliție - la Direcția Pentru Investigații Criminale (say, what?) - pentru o campanie de comunicare (bună, rea, discutabilă, pe gustul meu sau nu, e total irelevant câtă vreme nu a încălcat vreo lege) doar pentru că nu le e pe plac unora care, vremelnic, au ajuns prin Parlament”, a mai adăugat Stanca.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Faptul ca 13 cetateni (nu conteaza statutul lor) s-au considerat ofensati de un mesaj public si au depus o plangere impotriva celor ce l-au transmis nu spune nimic despre sistemul penal romanesc, ci doar despre cei ce au facut plangerea. Abia modul in care va evolua dosarul deschis in urma plangerii poate duce la concluzii legate de sistem.
Va reamintesc ca o stire de saptamana trecuta anunta dezincriminarea dupa secole a blasfemiei in Irlanda. Adica undeva foarte la vest de noi, in lumea la care ne uitam cu jind. Aberatii pot sa existe peste tot. Important e cum reactioneaza sistemul pus in fata unor atari aberatii. A, si sa nu uit: doar doua treimi dintre cei prezenti la urne au fost de acord cu dezincriminarea blasfemiei. Ceea ce inseamna ca in 2018 exista o parte importanta a electoratului irlandez care e de acord ca blasfemia e fapta penala!!!
Acesti FARISEI ai biserici care sunt mai rau ca niste asistati sociali.
Afacerii ,terenuri.cladiri,atentii date pe la diferite obiceiuri,iar mii de copii nu au ce pune pe masa si batrani dorm pe strazi.
Rusineeeeee.