Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Sănătății: Managerul de la Floreasca mi-a înaintat demisia. În cel mai scurt timp numesc interimar

UPDATE "În această seară, doctorul Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcția de conducere a unității sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital pană la organizarea concursului, cel târziu în luna octombrie", a anunțat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, la finalul discutii purtate cu acesta, miercuri seara, la Minister.

"Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Paun și o parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunoșință elemente care să pună la îndoială onestitatea sa și caliățile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sanătății va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situației", a adaugat ministrul Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri seara că este inacceptabil ce se întâmplă la spitalul Floreasca unde 15 medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului și-au înaintat demisiile. Angajații spun că managerul Sorin Păun li se adresa cu un limbaj injurios. 

În ultimele zile pe internet au apărut mai multe înregistrări audio în care o persoană, care ar fi managerul interimar al Spitalului Floreasca, Sorin Păun, adresează injurii personalului din spital.

„Am fost informat despre numărul îngrijorător de mare (de medici demisionari n.n.), cunosc problema, au existat două întâlniri. Este o situație foarte gravă, în seara aceasta am convocat o a treia întâlnire”, a declarat miercuri seara ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după ședința de Guvern, răspunzând la o întrebare despre problema medicilor demisionari de la Floreasca.

Întrebat despre limbajul managerului spitalului Floreasca, ministrul Voiculescu a spus că „dacă acuzațiile se confirmă, acest lucru este inacceptabil”.

Medicii demisionari susțin că își desfășoară activitatea în condiții de stres și acuză modul în care li se adresează șeful spitalului.

„Managementul defectuos a avut un impact negativ asupra activității noastre, neputând să ne desfășurăm activitatea așa cum ne-am dori, stresul la care suntem supuși, felul în care ni se adresează domnul manager, nu mai putem”, a declarat la Digi24 Gabriela Bratosin, medic specialist UPU Floreasca.

Un alt medic a relatat că noul manager „pune bețe în roate departamentului UPU-SMURD”, iar personalul nu dispune de medicamentele de bază necesare pentru urgenţe, cum ar fi adrenalina. 

„Din punctul nostru de vedere, peste două săptămâni SMURD Bucureşti se închide. Nu doar UPU SMURD Floreasca! Închidem avion SMURD, elicopter SMURD Bucureşti, maşinile cu medic, nu va mai exista dispecerat pe Bucureşti, care efectuează dispecerizarea şi pe toată regiunea de sud a ţării", a declarat un alt medic din grupul demisionarilor.

În ultimele zile pe internet au apărut mai multe înregistrări audio în care o persoană, care ar fi managerul interimar al Spitalului Floreasca, Sorin Păun, adresează injurii personalului din spital.

„Fi-ţi-ar capul al ... să-ţi fie! Mare lucru ce ai de făcut! Du-te-n ...!”, se aude într-una din înregistrări. 

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a declarat miercuri că în demisii nu sunt trecute și motivele.

„Sper ca medicii colegi de la UPU să înțeleagă că au depus un jurământ, și să nu se lase manipulați. Fiecare demisie va fi discutată punctual. În demisii nu sunt trecute motivele”, a declarat miercuri managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun. 

Sorin Păun este soţul consilierei pe probleme de sănătate a preşedintelui Klaus Iohannis, Loreta Diana Păun, așa cum reiese și din declarația de avere a acesteia postată pe presidency.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Crabu check icon
  Chiar daca reușesc sa schimbe managerul spitalului, mai devreme sau mai târziu totul se va întoarce împotriva supăraților. Din înregistrările de mai sus nu-ti dai seama de conflictul detaliat, ca sa zic așa. Un lucru e clar antipatia conducere-angajat!
  • Like 0
 • check icon
  Evident, nu pot comenta o situație pe care nu o cunosc, dar există multe locuri în țară unde șefii vorbesc vulgar și își jignesc colegii, plecând de la principiul că unii sunt mai egali decât alții. Aceștia pot fi competenți sau nu pe meseria lor, depinde de la caz la caz. Dacă limbajului d-lui Păun este precum cel descris și exemplificat, poziția sa și a soției sale pot fi argumente suficiente pentru a fi arogant și vulgar, superficial și tupeist. Avem exemple destule și din mediul politic, fost și actual. Dar să ne oprim...
  • Like 0
 • MihaiSt check icon
  Conflictul a pornit de la cateva situatii gresit intelese. "Onestitatea si calitatile recunoscute de medic chirurg" ale dr. Paun sunt fara indoiala laudabile, dar nu tin loc de calitati manageriale (iar la acest capitol dl. dr. pare sa fie deficitar). Ca si in alte situatii, din ce in ce mai des intalnite in ultima vreme, constatam ca la conducerea unor institutii de stat ajung indivizi manati cel mult de parvenitism si de cupiditate, eventual sustinuti de rubedenii bine pozitionate. Nu mai este vorba de sistem, este pur si simplu vorba de mentalitate - tot mai multi "manageri" de stat au mentalitate de baronashi locali si forteaza relatiile de munca oriunde legislatia este mai deficitara/permisiva (cum poti sa te lupti impotriva unui astfel de individ ? daca ii faci plangere la ITM ti se spune ca nu e de competenta lor iar paratul isi pune pe ordinea de zi demiterea reclamantului). Selectia managerilor si mai ales procedurile de concurs ar trebui profund modificate, odata cu responsabilizarea membrilor comisiilor de consurs - exista un establishment bine stabilit cam in toate ministerele, care ar trebui inlocuit cat mai curand cu altceva.
  • Like 1
 • Bravo lor. Sper ca situatia sa fie pe bune si medicii chiar sa isi dea demisia. Sa lase maimuta de manager sa salveze vietile. E inacceptabil ca dupa zeci de ani in scoala, sacrificii si vieti salvate, un maimutoi de manager sa te insulte. Sa isi insulte neamurile cu care se trage de sireturi.
  • Like 0
 • si totusi unde sunt injuraturile ca eu aud doar "domnule doctor" si adresari cat se poate de civilizate. Inregistrarea cu "limbaj de cartier" cand/unde e facuta? Mai era cineva acolo? Pare ca medicul vorbea singur, pentru ca nu mai e nici o voce decat a lui. Deci exceptand pasajele astea...in care nu se intelege daca el se adreseaza cuiva, atata timp cat nu primeste nici un raspuns...unde adreseaza cuiva injurios? Chiar asa sa inventam lucruri mi se pare incredibil.
  • Like 2
  • @ George Jurca
   Să știți că am primit și eu de la o colegă de servici cu ani în urmă apelativul de ”obraznică” și spre rușinea mea m-am lăsat provocată și i-am spus că relațiile noastre colegiale nu ne permit asemenea calificative și să-l mențină pentru relațiile cu fiica ei. Lucram în jur de 10 ore pe zi, făceam 40 de minute de navetă dus și tot atât întors până la muncă, nu-mi plătea nimeni orele suplimentare, dar eram amenințată cu concedierea dacă lucrările nu erau gata în termenul limită și compania era supusă plății penalităților... Știu că în astfel de condiții e greu să nu fii ”nesimțit” când ți se cere și mai mult sau când pare să ți se facă o favoare, dar e și mai greu să vină cineva să-ți ceară o favoare și să te numească ”nesimțit” pentru că refuzi.
   Cât despre prima înregistrare îmi vine greu să cred că vorbea singur după cum decurgea conversația. Dar un angajat sau asistent tânăr nu i-ar fi răspuns în niciun fel pentru că era directorul spitalului, dacă într-adevăr vocea era a lui.
   Au găsit scuza asta pentru această ”revoltă”. Probabil e mai mult de atât. Nu mi se pare oricum normal să anunți că iei bani de la medicamente ca să dai la salarii. E ca și cum îi dai un bonus unui programator IT pentru un proiect bine reușit, îi urezi succes pe viitor și îl anunți că tocmai ce i-ai vândut calculatorul.
   E jenant că această situație a ajuns aici și că nu a putut fi rezolvată intern, fără atâta tam-tam. De unde reiese ce buni suntem la managementul conflictelor. Aceasta nu este o situație care ar trebui dezbătută public, dar eu ca ministru Sănătății aș demite un manager de spital care a ajuns într-un asemenea conflict. E evident că nu are aptitudini manageriale. Nu toată lumea are, dar nu-i așa că e frumos să fii șef? Sau așa pare...
   • Like 0
  • @ Roxana Teodoru
   Erată: Aceasta nu este o situație care ar trebui dezbătută public, dar eu dacă aș fi ministru Sănătății aș demite un manager de spital care a ajuns într-un asemenea conflict. E evident că nu are aptitudini manageriale. Nu toată lumea are, dar nu-i așa că e frumos să fii șef? Sau așa pare...
   • Like 0
 • check icon
  „„dacă acuzațiile se confirmă, acest lucru este inacceptabil”. Mai exact spus, domnul cu pricina trebuie să plec. Încet-încet, se vede cine se află în anturajul iohannului, cum simpatic spunea Clothilde I.
  • Like 1
 • Limbajului injurios ? Dar marea majoritate a medicilor din România ce limbaj au față de pacienți? Și pacientul de unde "să-și dea demisia"? Din spital?
  • Like 2
  • @ Gavriil Stiharul
   check icon
   Majoritatea medicilor din România au limbaj decent și sunt educați. Gavriile, bre, du-te și fă ceva mai util decât să scrii aiureli. Faptul că unii medici vorbesc vulgar (un exemplu tipic este fostul medic primar general, care ani de zile a înjurat în public, lucru îndeobște cunoscut) nu înseamnă că toți medicii vorbesc la fel.
   • Like 0
  • @ Gavriil Stiharul
   Nu mai deturnați discuția, în înregistrări e vorba de managerul spitalului și de medici care nu acceptă să fie înjurați. Ce nu e clar?
   • Like 5
  • @ Gavriil Stiharul
   Lasă că nici polițiștii sau magistrații nu excelează la capitolul ”limbaj academic” și sunt mult mai bine plătiți. Noi suntem oameni dintr-o bucată, cu origini sănătoase și nu ne sfiim...
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult