O navetă de apă transportată într-o Dacie provoacă zgomot, urlă în portbagaj de parcă în orice clipă s-ar face țăndări. Cred că mulți dintre cei care și-au petrecut copilăria și adolescența cu un picior în comunism și altul în capitalism își aduc aminte de sunetul navetei de apă luată la final de săptămână împreună cu părinții.
Coada de la apă era, în realitate, o provocare la joacă, nu aveai timp și nici nu avea sens să te gândești de unde vine apa sau ce e în sticlă. Știai un singur lucru: din când în când să mai muți naveta cu piciorul, ca să nu pierzi rândul în fața cuiva cu picior mai iute.
Memoria îți aduce uneori în fața ochilor imagini, înșirate ca niște fotografii, iar dacă apelul este făcut către amintirile din copilăria ta, poți fi sigur că, de cele mai multe ori, acestea sunt scoase dintr-un sertar în care și poza alb-negru prinde culori plăcute, dacă ai avut o copilărie fericită, desigur.
La noi în cartier, în Berceni, lângă Piață, un întreprinzător postrevoluționar era cel mai fericit când temperatura bătea spre 40 de grade în termometre. La sifoane, coada se încolăcea după tarabele din piață. Se prinsese și el, întreprinzătorul, că ceva necurat se petrecea. „Iar te-ai întors, mă?” îi spunea zâmbind complice, știind că setea noastră îi potolea setea lui, de proaspăt capitalist. Cum altfel, părinții, când te trimiteau la sifoane, știau că pentru banii pe care ți-i dau, trebuie să aplice o matematică superioară. La două sifoane, minim bani pentru trei, dacă nu chiar patru. În ecuație trebuia luat și drumul de întoarcere, mă rog, primul drum de întoarcere, unde haita de copii întoarsă de la sifoane elibera jeturi în aer ca șampaniile de Revelion, veritabile fântâni arteziene din care se bea, dar mai mult se uda.
Și uite cu ce poftă scriu acest text care are o componentă comercială - am acceptat provocarea La Fântâna de a vorbi despre relația mea cu apa de băut, din copilărie și până astăzi.
Acum e simplu, ai apă în mii de forme, sticle, combinații. O cari cu tine sau o găsești dispusă strategic pe holurile clădirilor de birouri. Dar sunt și soluții pentru acasă?
Cei de la La Fântâna au un răspuns, oferind pe site-ul lor un dispozitiv sau sistem mic și modern, perfect adaptabil majorității bucătăriilor, care purifică apa de la sursa casei, oferind și servicii aferente. Este o soluție inovatoare, excelentă din toate punctele de vedere. Practic, este vorba despre un aparat subtil și stilat, ideal pentru bucătăriile contemporane, care furnizează apă filtrată de calitate direct din sursa existentă în locuință, fără a folosi recipiente din plastic sau a necesita efortul de a cumpăra și transporta apa îmbuteliată.
Voi lista mai jos avantajele, pentru cei care preferă o abordare concisă:
Confort - indiferent de sistemul de filtrare ales, de la instalare la întreținere, totul este gestionat eficient.
Îmbunătățirea calității vieții - sursa de apă este de înaltă calitate, cu minerale, filtrată printr-un proces inspirat din natură.
Sustenabilitate - elimină necesitatea ambalajelor de unică folosință din plastic. Pe timp de vară, se recomandă păstrarea apei în recipiente de sticlă sau termosuri, pentru a evita transferul de substanțe dăunătoare din plastic, mai ales la temperaturi ridicate.
Cost - serviciul este accesibil și ușor de instalat, asemănător unui abonament la servicii de streaming precum Netflix sau HBO MAX, cu posibilitatea de plată recurentă.
Ce face serviciul „La Fântâna” să fie preferabil altor opțiuni de filtrare disponibile pe piață?
Eficiență - echipa „La Fântâna” se ocupă de instalarea și întreținerea echipamentului, schimbarea filtrelor la nevoie sau la cerere, oferind și consultanță în alegerea echipamentului.
Apă rece oricând - nu mai trebuie să filtrezi și să răcești apa separat, economisind spațiu în frigider și evitând nevoia de a avea gheață constantă.
Raport optim cost-beneficiu - analizând obiceiurile personale de consum, pe termen mediu și lung, costul total este mai avantajos comparativ cu alte soluții de pe piață.
Profesionalism și expertiză - filtrele elimină contaminanții fizici sau chimici care pot contamina apa în drumul său prin conducte. Chiar dacă apa de la ieșirea din stațiile de tratare este potabilă, filtrarea suplimentară oferită de „La Fântâna” asigură păstrarea mineralelor native din sursă. Într-un context în care informațiile detaliate sunt rare și educația despre calitatea apei este limitată, expertiza acumulată de „La Fântâna” într-un sfert de secol este esențială, răspunzând nevoilor clienților, fie că sunt companii sau persoane fizice.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.