Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

30 de ani mai târziu

O navetă de apă transportată într-o Dacie provoacă zgomot, urlă în portbagaj de parcă în orice clipă s-ar face țăndări. Cred că mulți dintre cei care și-au petrecut copilăria și adolescența cu un picior în comunism și altul în capitalism își aduc aminte de sunetul navetei de apă luată la final de săptămână împreună cu părinții.

Coada de la apă era, în realitate, o provocare la joacă, nu aveai timp și nici nu avea sens să te gândești de unde vine apa sau ce e în sticlă. Știai un singur lucru: din când în când să mai muți naveta cu piciorul, ca să nu pierzi rândul în fața cuiva cu picior mai iute.

Memoria îți aduce uneori în fața ochilor imagini, înșirate ca niște fotografii, iar dacă apelul este făcut către amintirile din copilăria ta, poți fi sigur că, de cele mai multe ori, acestea sunt scoase dintr-un sertar în care și poza alb-negru prinde culori plăcute, dacă ai avut o copilărie fericită, desigur.

La noi în cartier, în Berceni, lângă Piață, un întreprinzător postrevoluționar era cel mai fericit când temperatura bătea spre 40 de grade în termometre. La sifoane, coada se încolăcea după tarabele din piață. Se prinsese și el, întreprinzătorul, că ceva necurat se petrecea. „Iar te-ai întors, mă?” îi spunea zâmbind complice, știind că setea noastră îi potolea setea lui, de proaspăt capitalist. Cum altfel, părinții, când te trimiteau la sifoane, știau că pentru banii pe care ți-i dau, trebuie să aplice o matematică superioară. La două sifoane, minim bani pentru trei, dacă nu chiar patru. În ecuație trebuia luat și drumul de întoarcere, mă rog, primul drum de întoarcere, unde haita de copii întoarsă de la sifoane elibera jeturi în aer ca șampaniile de Revelion, veritabile fântâni arteziene din care se bea, dar mai mult se uda.

Și uite cu ce poftă scriu acest text care are o componentă comercială - am acceptat provocarea La Fântâna de a vorbi despre relația mea cu apa de băut, din copilărie și până astăzi.

Acum e simplu, ai apă în mii de forme, sticle, combinații. O cari cu tine sau o găsești dispusă strategic pe holurile clădirilor de birouri. Dar sunt și soluții pentru acasă?

Cei de la La Fântâna au un răspuns, oferind pe site-ul lor un dispozitiv sau sistem mic și modern, perfect adaptabil majorității bucătăriilor, care purifică apa de la sursa casei, oferind și servicii aferente. Este o soluție inovatoare, excelentă din toate punctele de vedere. Practic, este vorba despre un aparat subtil și stilat, ideal pentru bucătăriile contemporane, care furnizează apă filtrată de calitate direct din sursa existentă în locuință, fără a folosi recipiente din plastic sau a necesita efortul de a cumpăra și transporta apa îmbuteliată.

Voi lista mai jos avantajele, pentru cei care preferă o abordare concisă:

Confort - indiferent de sistemul de filtrare ales, de la instalare la întreținere, totul este gestionat eficient.

Îmbunătățirea calității vieții - sursa de apă este de înaltă calitate, cu minerale, filtrată printr-un proces inspirat din natură.

Sustenabilitate - elimină necesitatea ambalajelor de unică folosință din plastic. Pe timp de vară, se recomandă păstrarea apei în recipiente de sticlă sau termosuri, pentru a evita transferul de substanțe dăunătoare din plastic, mai ales la temperaturi ridicate.

Cost - serviciul este accesibil și ușor de instalat, asemănător unui abonament la servicii de streaming precum Netflix sau HBO MAX, cu posibilitatea de plată recurentă.

Ce face serviciul „La Fântâna” să fie preferabil altor opțiuni de filtrare disponibile pe piață?

Eficiență - echipa „La Fântâna” se ocupă de instalarea și întreținerea echipamentului, schimbarea filtrelor la nevoie sau la cerere, oferind și consultanță în alegerea echipamentului.

Apă rece oricând - nu mai trebuie să filtrezi și să răcești apa separat, economisind spațiu în frigider și evitând nevoia de a avea gheață constantă.

Raport optim cost-beneficiu - analizând obiceiurile personale de consum, pe termen mediu și lung, costul total este mai avantajos comparativ cu alte soluții de pe piață.

Profesionalism și expertiză - filtrele elimină contaminanții fizici sau chimici care pot contamina apa în drumul său prin conducte. Chiar dacă apa de la ieșirea din stațiile de tratare este potabilă, filtrarea suplimentară oferită de „La Fântâna” asigură păstrarea mineralelor native din sursă. Într-un context în care informațiile detaliate sunt rare și educația despre calitatea apei este limitată, expertiza acumulată de „La Fântâna” într-un sfert de secol este esențială, răspunzând nevoilor clienților, fie că sunt companii sau persoane fizice.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

E.ON predictibilitate facturi

Din 1 iulie, jocul s-a schimbat complet în piața energiei. Asta înseamnă că furnizorii nu mai practică tarife reglementate, iar prețurile se stabilesc liber, în funcție de evoluția pieței. Da, asta a însemnat și facturi mai piperate pentru mulți dintre noi, așa că apare întrebarea firească: ce putem face ca să avem mai mult control asupra facturii lunare?

Citește mai mult

Fără poveste nu există design

Ezio Manzini este una dintre cele mai influente voci globale în domeniul designului pentru sustenabilitate și inovare socială. Profesor emerit la Politecnico di Milano și fost profesor de Design Industrial la Universitatea de Arte din Londra, Manzini a revoluționat modul în care înțelegem rolul designului în societate. Fondator al DESIS (Design for Social Innovation and Sustainability), o rețea internațională prezentă în peste 50 de universități din întreaga lume, el a fost printre primii care au articulat viziunea designului ca instrument de transformare socială și ecologică. Cărțile sale, printre care ”Design, When Everybody Designs" și "Politics of the Everyday", au devenit texte esențiale pentru designeri, arhitecți și inovatori sociali. Cu o carieră de peste patru decenii dedicată explorării modurilor în care designul poate facilita tranziția către o societate mai sustenabilă și mai justă, Manzini continuă să inspire generații de profesioniști să regândească relația dintre design, comunitate și mediu.

Citește mai mult

Hektar

Traian F1- gogoșarul rotund cu pulpă groasă, Kharpatos 1- ardeii lungi de un roșu intens la maturitate, Minerva F1- vânăta subțire cu semințe puține și miez alb, Prut F1- castravetele care nu se amărăște când îl arde soarele, Burebista- pepeni ovali cu coajă verde și miez zemos, Valahia F1, Daciana F1, Napoca F1. Zeci de soiuri hibrid de legume care poartă nume românești sunt realizate în serele private de cercetare HEKTAR, de lângă Câmpia Turzii.

Citește mai mult

Mara Barbos Niculescu

În România lui „învățăm simultan”- în aceeași oră, unii copii rezolvă probleme, iar alții silabisesc primele propoziții. Discuția cu Mara Barbos Niculescu (Director Regional Centru-Vest, Teach for Romania) oferă o imagine mai puțin vorbită la nivelul societății despre ceea ce se întâmplă în școlile vulnerabile. Clivajele adânci dintre comunități, decalajele de literație și numerație te obligă la gimnaziu, ca profesor, ori să înveți să construiești baza – citit, scris, socotit, ori să cauți sprijin din partea unui specialist.

Citește mai mult

Cartierul perfect

Nu e doar un loc pe hartă, ci o combinație de elemente care ne fac să ne simțim acasă, în siguranță și conectați. „Cartierul perfect” nu e o utopie, ci o lecție sau un model de locuire la comun. E o alfabetizare, spune Alexandru Belenyi, arhitectul care a coordonat, la inițiativa Storia, un proiect curajos în România încercând să răspundă la întrebarea: Ce înseamnă ”perfect” când e vorba de locuire?

Citește mai mult