Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

45.000 de abonamente vândute la UNTOLD

Untold Univers

photo icon Organizatorii UNTOLD au prezentat, joi, conceptul creativ al celui mai premiat festival din Europa. Sursa: untoldfestival.com

Transilvania este pe primul loc în recomandările Lonely Planet, cel mai așteptat ghid de călătorii din lume- Best in travel 2016. Anul acesta, UNTOLD Festival din Cluj vrea să transforme regiunea istorică a României în epicentrul muzicii. Magicieni, oglinzi prin care pășești din trecut în prezent, zâne, copaci care prind viață, harpa lui Orpheus- toate fac parte din Universul UNTOLD, în conceptul creativ de anul acesta, pe care puteți să îl urmăriți sub forma unui clip, aici. În 2016, organizatorii celui mai premiat festival de muzică din Europa își propun să lanseze Transilvania All Inclusive, prin care cei care vin la concertele de la începutul lunii august să poată alege circuite turistice special create pe perioada evenimentului. Participanții la UNTOLD care vor să cunoască mai bine zona pot avea reduceri sau intrare gratuită la anumite obiective turistice, cu ajutorul unei brățări, pe întreaga durată a festivalului.

Pentru prima dată în România, UNTOLD reușește să aducă pe aceeași scenă, top 5 DJ ai lumii: Armin Van Buuren, Tiesto, Martin Garrix, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike și Afrojack.

În perioada 4-7 august, la Cluj Napoca, vor urca pe cele 10 scene ale Festivalului UNTOLD peste 150 de artiști atât din România cât și din întreaga lume. Până acum au fost vândute peste 45.000 de abonamente pentru cele patru zile de festival. 

THE WORLD CAPITAL OF NIGHT AND MAGIC

"Conceptul creativ al UNTOLD 2016 pornește de la poveștile nespuse ale Transilvaniei. În acest an ne-am dorit să exploatăm mitologia nopții, acolo unde Transilvania se înscrie cu succes datorită sutelor de legende povestite sau scrise. Transilvania poate fi considerată la ora actuală cel mai de succes brand al României și prin asocierea cu cel mai bun festival ne dorim sa construim, pe termen lung, Universul UNTOLD: îmbinarea perfectă dintre mitologia nopții și magia tărâmului transilvanean. Forța festivalului vine tocmai din istoria regiunii, Clujul fiind și în trecut și în prezent, polul de interes al Transilvaniei. Personajul principal care face posibila legătura dintre cele două lumi este Magicianul, singurul care poate călători în timp și poate aduce magia trecutului în prezent. Magicianul are la îndemână simboluri specifice transilvănene. Oglinda este portalul care trasează granița dintre lumi, Luna este cea care luminează tot ceea ce este nevăzut, Constelația Lira, fiind harpa lui Orpheus poate trezi la viață orice prin muzica ei, Copacii insuflețiți, zânele și celelalte elemente, vin să completeze atmosfera de magie și povestea. Toate aceste simboluri se vor regăsi în festival în decorațiuni și activări", explică fondatorii UNTOLD.

Festivalul de la Cluj crește, iar anul acesta și va desfășura mai multe campanii în paralel, pe perioada verii și în timpul celor patru zile de concerte. 

Transilvania All Inclusive- este un proiect realizat în colaborare cu o agenție de turism. "Vor exista mai multe circuite turistice în Transilvania cu un ghid specializat. Ca să facilităm accesul la obiectivele turistice importante, în acest an ne propunem ca brățara de festival să ofere reduceri sau în unele situații și gratuitate în aceste zone de interes turistic", spun organizatorii.

Adopotă un UNTOLD-ist este o inițiativă care a pornit de la un clujean - Mihai Huțanu- și care va fi integrată în festival. În acest fel, tinerii își propun să transforme Cluj-Napoca în cel mai prietenos oraș din Europa și anticipează faptul că prin acest sistem, peste 10 mii de locuri de cazare vor fi create pentru participanții la festival de către locuitori, care își vor pune la dispoziție locuințele. 

Bac de nota 10- pentru al doilea an, organizatorii UNTOLD anunță că toți absolvenții de liceu care trec de bacalaureat cu nota maximă vor primi un abonament gratuit pentu cele patru zile de concerte. Elevii care trec examenul vor avea pachete de reduceri. 

Pay With Blood- campania socială care încurajează donarea benevolă de sânge și despre care au scris anul trecut cele mai importante publicații din lume va fi replicată și în 2016, însă va căpăta anvergură națională. În 2015, Pay With Blood a fost organizată în București și Cluj, iar anul acesta va avea loc în toate centrele universitare. În plus, împreună cu platforma Si EU Donez, va fi lansat, în luna iunie, un proiect unic în România, care își propune ca prin cea mai nouă tehnologie, să găsească soluții inovatoare pentru rezolvarea crizei de sânge din România. 

Radio UNTOLD- este primul radio dedicat unui festival, care se aude deja pe www.untold.com. Radio UNTOLD difuzează exclusiv muzică electro-dance. În playlist, fanii acestui gen de muzică pot să asculte noutățile în domeniu.

Adunate, averile artiștilor care urcă pe scenele din Cluj în primele zile din august valorează sute de milioane de dolari. Afrojack, Armin Van Buuren, Martin Garrix, Tiesto, Faithless, Parov Stelar, alături de alte 30 de nume ale muzicii electronice vor cânta și mixa pentru 200.000 de spectatori. Fiecare este motorul unei mașinării distincte: acești DJ au case de producție, emisiuni radio, serii de podcast, canale de Youtube. Paginile lor de Facebook și Twitter cumulează fani cât populația Germaniei. Zack O'Malley Greenburg de la Forbes estimează, într-o analiză publicată în august anul trecut, că DJ-ii din TOP 10 mondial au încasat în 2015 peste 274 de milioane de dolari.

Bugetul UNTOLD pentru ediția din 2016 este de peste 6 milioane de euro, iar impactul pe orizontală și verticală, atât pentru Cluj Napoca, cât și pentru regiunea Transilvania este evaluat la peste 23-25 de milioane de euro numai anul trecut. 

Republica este partener media oficial al UNTOLD Festival la cea de a doua ediție, alături de ProTV și KissFM. Un interviu cu fondatorul UNTOLD despre povestea nespusă a festivalului, aici.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    ...he-he...a propos de titlu : http://mcscrib.blogspot.ro/2016/03/after-party.html
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult