Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

A doua zi cu peste 4.000 de cazuri noi de Covid. Număr record de pacienți internați la ATI. Medic: Dacă nu facem ceva repede și bine, vom ajunge în situația Italiei

Terapie intensiva Timișoara

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Este a doua zi consecutivă în care numărul infectărilor cu coronavirus trece de 4.000. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 4.013 cazuri noi de Covid, dintre care 777 doar în București. 73 de oameni au murit, în timp ce 721 sunt internați la terapie intensivă.

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

„Suntem pe o panta ascendentă, periculoasă, și, dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația Italiei”, a declarat, la Digi24, medicul Alin Suciu de la UPU a Spitalului Județean din Oradea, referindu-se la criza înregistrată în primăvară în Peninsulă. 

Lucrurile au stat însă cu totul altfel după adoptarea de restricții, această țară devenind azi un exemplu de bune practici. „Revin la rugămintea de a lua exemplul Italiei, un exemplu de bune practici. Populația stătea în case, nu existau petreceri, adunări câmpenești, nunți, locuri în care, să recunoaștem că nu vom putea fi atenți cu totul.”

Lucrurile se vor agrava odată cu apariția cazurilor de gripă sezonieră. „Vom fi in situația de a nu putea pune diagnosticul diferențial în primele 24 de ore, odată cu apariția gripei.”

Până astăzi, 5.674 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 14.10.2020 (10:00) – 15.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (46 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 2 decese la categoria 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat și comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.611. Dintre acestea, 721 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.770.481 de teste. Dintre acestea, 29.646 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.575 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.081 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 211 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 15 octombrie.

Pe teritoriul României, 17.190 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.986 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 40.136 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 43 de persoane.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult