Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

A murit Gabriel Cotabiță

Gabriel Cotabiță

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cântărețul Gabriel Cotabiță a încetat din viață la vârsta de 69 de ani. Anunțul a fost făcut pe Facebook de dirijorul Ionel Tudor, prieten și colaborator al artistului, 

„Ai plecat, Gabi, și ai lăsat muzica pop românească fără una dintre cele mai mari și mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori ci și prieteni din tinerețe! Am lansat împreună piese care au bucurat generații de ascultători ("Noapte albastră", "Te rog, domnișoară, nu pleca", "Și va mai trece-o noapte", "Viața e un cazino", "Voice from above", "Uneori-El amor", "Să nu ne spunem adio", "Poate că da, poate că nu" etc)!

Am lansat împreună cu Joey de Alvaré primul CD din România! Am făcut lucruri frumoase împreună, lucruri care nu se pot uita! Am împărțit multe momente ale vieții și carierei noastre împreună!...Te vom păstra mereu în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace și lumină!”, a scris Ionel Tudor.

Cântărețul Adrian Enache, un vechi prieten al lui Gabriel Cotabiță, a declarat sâmbătă, la Digi24, că făceau împreună repetiții pentru Revelion și că artistul fusese recent bolnav, dar se recuperase și nu dădea semne să mai aibă probleme.

Gabriel Cotabiţă s-a născut la 1 noiembrie 1955. A fost cântăreț, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, a fost solistul vocal al formaţiei VH2 şi a făcut parte din trupa Holograf, în anii '80.

Artistul a avut mai multe probleme de sănătate de-a lungul ultimilor ani. El a suferit un stop cardio-respirator în mai 2015, iar în ianuarie 2021 a fost internat în spital, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult