Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Absentă de la Sibiu, Viorica Dăncilă a ajuns la Galați, dar a crezut că e la Iași: „Facem aici summit-ul de la Iași… (pauză) scriem declarația de la Galați”

Absentă la mitingul de la Iași, Viorica Dăncilă, președintele executiv al PSD, a făcut joncțiunea cu partidul din nou la Galați. Viorica Dăncilă a ținut un discurs, pe parcursul căruia și-a pierdut în unele momente vocea și firul ideilor. 

A părut ușor bulversată de locul în care se află, în momentul în care le-a spus pesediștilor adunați la Galați că le propune să facă… „summitul de la Iași”.

„Am văzut doar poze la Sibiu. Dar care e rezultatul acestui summit de la Sibiu? Cum ne regăsim noi în Declarația de la Sibiu? Cum sunt reprezentate interesele României? Facem aici summitul de la Iași (pauză)… Scriem declarația de la Galați… Spunem că nu mai acceptăm niciodată să se taie pensii și salarii, să se închidă spitale și școli (…) Alții vin cu jigniri, cu urlete și țipete. Noi suntem oameni cu tricolorul în suflet. (…) Nu avem nevoie de reprezentanți ai României care să voteze împotriva României”, a spus în discursul său Viorica Dăncilă.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • „Am văzut doar poze la Sibiu. Dar care e rezultatul acestui summit de la Sibiu? Cum ne regăsim noi în Declarația de la Sibiu? ”-hei,Doamne,ce acri sunt strugurii când familia ta politică ți-a dat ”REJECT” inclusiv la tine acasă!
  Asta este,cu adevărat,o rușine:să se țină la tine acasă un summit la cel mai înalt nivel,summit cu...hai să le spunem ”workshop”-uri pe familii politice reprezentate în Parlamentul European,iar ție să ți se comunice(din vreme,să fim corecți) că relațiile cu partidul tău rămân înghețate,deocamdată!
  Eu îl și înțeleg pe escobarul teleormănez,Liviu Nicolae Dragnea,că turbează,nu mai poate nici vorbi coerent:să fii în vârful celui mai mare partid socialist din Uniune,să fii la guvernare,să te fi autoînstăpânit vizibil peste România(vai nouă!),dar să rămâi un paria,să nu ți se deschidă nici o ușă a vreunei mari cancelarii,orice îi dai lui Bibi Netanyahu ca să-ți facă „lipeala” măcar cu Trump sau alt lider prieten cu evreul...Wow,e frustrant al naibii!
  • Like 3
 • Dorin check icon
  O Curcă Bleagă cocoțată pe Gunoie este Dancilă la Galați.
  • Like 2
 • check icon
  Simte și ea, săraca, că ăla de la Iași a ieșit cam nefăcut...
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult