Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Activista Codruța Cerva și politicianul ALDE Tudy Ionescu, amendați usturător după ce au organizat sceneta TV cu gunoiul aruncat în fața primăriei conduse de Clotilde Armand

captura RTV

Foto captura RTV

Trei persoane au fost amendate de câte două ori fiecare cu suma de 6.000 de lei după ce duminică au aruncat saci de gunoi în fața Primăriei Sectorului 1 și la locuința edilului Clotilde Armand, scrie G4Media, care citează surse din Poliția Locală a Sectorului 1. 

Codruța Cerva (Foto: RTV)

Între cele trei persoane se numără și Codruța Cerva, o activistă apropiată de PSD, potrivit presei, implicată și în scandalul provocat în fața sediului Ministerului Sănătății în ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Totodată, poliția i-a aplicat o amendă de 2.000 de lei lui Tim Ionescu zis Tudy, fost viceprimar al Capitalei din partea ALDE, care a „mutat doi saci cu gunoaie neridicați din #Sector1 în fața Primăriei”, după cum a anunțat el pe Facebook. 

Fostul viceprimar ALDE a solicitat recent organizarea unui referendum în Sectorul 1 pentru demiterea primarului Clotilde Armand.

Acțiunea de duminică a așa-zișilor protestatari a venit în contextul scandalului neridicării gunoului menajer din Sectorul 1 timp de 5 zile de către compania Romprest. Sâmbătă seara stațiile de sortare au permis descărcarea mașinilor de gunoi ale Romprest, după ce primarul Clotilde Armand a anunțat că face plângere penală pentru șantaj și va solicita ridicarea licenței operatorului de salubritate.

Burtieră Antena3: „Românii care i-au dus gunoiul lui Clotilde Armand au fost amendați”


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Hoata de voturi??O fi hoata dar pana nu se dovedeste fapta ,hotia primarita este om cinstit.Pe ce se bazeaza acuzatia de hotie?? .Faptul ca nu doreste sa mearga mai departe cu pretul excesiv de mare la stransul gunoiului din Sector este de criticat,de condamnat?Poate.Depinde din ce tabara privesti fapta.
  • Like 1
 • profun check icon
  O formă de protest perfect justificată de comportamentul inconștient-discreționar-periculos al hoaței de voturi.

  M-ar amuza stilul jurnalistic al autoarei articolului dacă nu m-ar zgâria pe timpan clișeele de exprimare care par să vină dinainte de '89 în care mai mult îi înfierează pe „așa-zișii protestatari” în loc să prezinte faptele și eventual (o fi prea mult?) cauzele. Cică, „o activistă apropiată de PSD, potrivit presei” - păi mătăluță nu tot din presă sunteți, sau sunteți din ... „presă”?

  Văd și mulți fericiți prin zonă de faptul că o primăriță, prinsă cu oamenii la furat voturile cu sacii, pune acum poliția locală din subordine să le aplice câte două amenzi unor protestatari exasperați de degradarea la care a ajuns în doar 8 luni cel mai bogat sector al capitalei.

  Vai de capul vostru, nefericiților! Voi sunteți aceia care bătătoriți calea neomarxiștilor care vă vor „ajusta” pensiile, umfla taxele în timp ce vă vor obliga să mergeți printre țânțari, căpușe și șobolani, împreună, bunici, părinți și copii sau nepoți!
  • Like 1
  • @ profun
   Delia MC Delia MC check icon
   Nefericit e acela care nu gândește. Dar el nu știe.
   Din filmulețul acela de toată jena n-ati remarcat că au căutat un sac anume? Dacă furau voturi luau cât mai mulți saci și fugeau cu ei.
   Și dacă fugi cu 2 saci în spinare, saci în care sunt voturi amestecate și nu pentru un partid anume, nu cumva rezultatul e cam tot pe acolo, fiindcă proporția de voturi pro un partid ori altul e cam aceeași voturile fiind de-a valma?
   O explicație aici:
   https://recorder.ro/explicativ-
   suspiciunile-de-fraudare-pe
   -intelesul-tuturor/
   • Like 2
 • Numai "gunoaie" in randul sustinatorilor psd. Acesti huligani ar trebui pusi la munca cu carca. Paraziteaza societatea, denaturand realitatea. Trebuia sa fie dusi la politie si tinuti 30 de zile in arest. Niste vagabonzi, niste prostituati, vanduti pentru bani dusmanilor tarii. Este inadmisibil ce au facut cele doua taraturi Andreei Moldovan! Niste nimeni jegoase.
  • Like 3
 • Paul check icon
  Stiri cu și despre gunoaie: Niște gunoaie au aruncat cu gunoaie ca sa poată sa emane duhori alte gunoaie la televiziunile de gunoi ale unor gunoaie.
  • Like 10
  • @ Paul
   Nume check icon
   O caracterizare mai buna nici nu se putea
   • Like 3
 • Nume check icon
  De ce trebuie neaparat sa le punem apelative, in cazul acesta activita si politicianul? Este o regula in presa ca neparat sa ii dai un apelativ? Daca da, cum am putea spune unor astfel de persoana iresponsabile?
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult