Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Actorul Sean Penn i-a împrumutat o statuetă Oscar președintelui Volodimir Zelenski: „Când veți câștiga, să mi-o aduci înapoi, în Malibu”

Sean Penn - Volodimir Zelenski

Foto: captura Facebook Volodimir Zelenski

Actorul și regizorul Sean Penn, aflat la Kiev pentru a treia oară de la începutul războiului din Ucraina, i-a împrumutat marți o statuetă Oscar președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Este doar ceva simbolic”, a spus actorul, așezat la o masă lângă liderul ucrainean. „Când veți câștiga, să mi-o aduci înapoi în Malibu. Mă voi simți mai bine, știind că o parte din mine este aici”, a continuat Sean Penn. 

Zelenski i-a înmânat lui Penn, care realizează un film documentar în Ucraina, Ordinul de Merit pentru consolidarea relațiilor, sprijinirea integrității teritoriale a Ucrainei și contribuția la popularizarea țării, potrivit biroului președintelui ucrainean.

Cei doi s-au plimbat apoi prin Piața Constituției din Kiev, unde Zelenski i-a arătat actorului o placă cu numele regizorului aflată pe „Aleea Curajului”, lângă alte distincții dedicate liderilor mondiali care au ajutat Ucraina.

Foto Facebook Volodimir Zelenski

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult