Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Adevărul gol-goluț

 • Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, și senatoarea Diana Șoșoacă au fost surprinși, pe o străduță lăturalnică din cartierul Pajura, îmbrățișându-se și sărutându-se cu pasiune de Valentine`s Day. S-a și auzit că el îi spune Didi, iar ea îl alintă Sili. Acest amor s-a declanșat fulgerător, după ce Șoșoacă a afirmat, în timp ce mesteca un senviș cu icre negre la recepția de la ambasada Rusiei, că Putin a vrut să ne dea înapoi tezaurul, dar s-a opus Băsescu, iar Dîncu a declarat că Maia Sandu fabulează în legătură cu planurile Rusiei de a răsturna, cu ajutorul „omuleților verzi”, guvernul legitim al Moldovei și a instala în Chișinău un executiv păpușat de Kremlin. Cică Sandu vrea să recâștige simpatia pentru partidul proeuropean care o susține, de aia minte, în vreme ce Kremlinul, la unison cu Dîncu, spune adevărul, că n-are nicio treabă cu Moldova, cum n-a avut niciodată. 

Din surse sigure, aflăm că nu e adevărat că Dîncu i-a propus lui Didi să divorțeze și să se mărite cu el, dar a asigurat-o, pe cuvântul lui de Sili, că îi aranjează să fie primită în PSD, cu o funcție pe măsura ei.

• Ceva se întâmplă în Coreea de Nord. Kim Jong-un dă semne de slăbiciune!...

În poporul coreean există femei și fete care poartă numele Ju Ae; așa o cheamă și pe fiica preferată a lui Kim. Drept care, toate persoanele cu acest nume au fost obligate să-și schimbe urgent numele în acte. Ju Ae nu poate fi decât una.

Incredibil este faptul că părintele națiunii nu a dat ordin, potrivit regulilor simple și sănătoase ale regimului său, să fie lichidate toate Ju Ae în 24 de ore și funcționarii de la starea civilă care mai înregistrează acest nume pentru nou-născute să fie executați. Kim Jong-un o fi intrat în anul morții, de are astfel de accese de umanism.

• Așa cum au arătat, fără umbră de îndoială, politicieni, maeștri ai presei și taximetriști autorizați din România, cutremurele din Turcia au fost provocate de americani ca să-l dea jos pe Erdogan în alegeri. Ce nu s-a băgat de seamă însă este că tot americanii au trimis pulsuri seismice bine țintite, din baza de la Deveselu (uite la ce folosește scutul!), care au iscat cutremurele din Gorj. Nu degeaba spune directorul INFP că aceste cutremure sunt surprinzătoare, că, geofizic vorbind, n-ar fi trebuit să aibă loc în zona Tg. Jiu.

Care e scopul Washingtonului? Dacă pe Erdogan vor să-l înlăture, pe Klaus Iohannis vor să-l mențină la putere în România. Cutremurele din Oltenia sunt repetiția-test pentru marile zguduiri ale pământului românesc pe care americanii le vor declanșa înaintea alegerilor prezidențiale din 2024. Vor fi devastate multe orașe, în primul rând Bucureștiul, așa că nu mai au loc alegeri, Iohannis declară stare de necesitate, și o ține cât e nevoie ca să rămână la Cotroceni.

• Soluția pentru criza rotativei guvernamentale din iunie mi se pare că ar fi să avem un bipremier – Ciolacu și Ciucă în fruntea guvernului. Pe scurt, premierul Ciociu. Înțelepciunea populară de pe la noi îl va consacra repede sub numele de prim-ministrul Ciuciu.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult