Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ciucă și Bode, de la 2 la 7 ani. Matriarha

 • Domnii Ciucă și Bode împing în forță o lege care zice așa:

(1) „Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor și bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanei tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) este săvârșită de către două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani”.

În caz că ne gândim puțin, constatăm că acești doi domni se încadrează foarte bine în prevederile legii de mai sus. E vorba de atingeri grave aduse, în public, demnității persoanei. Fiecare om cinstit din țara asta își simte demnitatea călcată în picioare în fiecare zi în care acești doi plagiatori, adică hoți, se află în fotoliile de premier și ministru ai României. Și care își folosesc funcțiile pentru a împiedica sancționarea lor ca hoți. Ba putem spune și că Ciucă și Bode sunt violenți: au sucit mâna la spate organelor universitare îndrituite să le verifice tezele de doctorat.

Potrivit alineatului (2), Ciucă și Bode, care acționează în doi, pot primi o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Pentru că acest tandem de infractori e un tulburător al ordinii publice mai rău decât toți lucrătorii din Educație și Sănătate care ies în gerul străzii cerând Guvernului să li se facă dreptate.  

• Vreme de 180 de ani din istoria lui, statul englez a avut în frunte niște regine celebre pe tot globul: Elisabeta I, Victoria, Elisabeta II. Prin urmare, unde, dacă nu în Marea Britanie să se pună acum problema, cât se poate de serios, ca Dumnezeu să nu mai fie referit exclusiv prin genul masculin. Să fie admise și apelative neutre sau feminine. Propunerea aparține chiar Bisericii, fiind avansată de episcopi britanici și va fi discutată în Sinodul General.

Nu pot să nu mă gândesc ce obiecții ar putea avea BOR în caz că s-ar petrece asta și la noi. Prima reacție cred că este afurisirea subsemnatului, deoarece aduc tema în discuție. Apoi, se va cere să nu uităm că Dumnezeu este iubire, Dumnezeu este român și ne iubește pe toți în fiecare zi – ceea ce nu va mai fi posibil în zilele în care Dumnezița va fi la ciclu. Maica Precistă, cum spune Sfânta Scriptură, a fost însămânțată nu de bărbatul ei, ci de către Cel de Sus, printr-o manevră specială, care i-a lăsat himenul intact. O Dumnezoaie, cu puteri divine la fel de mari, nici n-ar avea nevoie de metoda asta, astfel încât vom avea un Iisus fiu a două femei. Așa ceva, o să strige Sfântul nostru Sinod, e o blestemăție occidentală, este peste poate. Iar subsemnatul voi întreba: e mai peste poate decât să te însărcineze Sfântul Duh?

Până la Dumnezeu însă, pe mine, unul, m-ar bucura să văd femei-preot, femei-episcop sau mitropolit în România. Care să-l răspopească pe ÎPîS Mache de la Constanța și să le interzică bărbaților accesul în altar, ba chiar și în biserică, după pilda mitropolitului Irineu al Olteniei cu femeile.

Și dacă am avut o dăncilă prim-ministru, de ce n-am avea și o înaltpreafericită Matriarhă?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult