Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Adrian Despot, „În fața ta”: „Visez după vremurile în care aveam timp să stăm pe Facebook și să vedem ce albume s-au mai lansat, nu ce legi s-au mai băgat noaptea la vot”

Adrian Despot

Foto: Vlad Bâscă

În anii ‘90 mișcările de stradă erau cântate. Protestelor de acum le lipsește muzica, crede Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie. „Nu am blog, dar pe vremuri un prieten a făcut un site, un fel de blog asamblat din trei personalități. Am scris un text exact pe această temă, că mișcărilor din România le lipsește un imn. La fel ca în biserică, când părintele începe să cânte, atunci știi că slujba a început și că treaba devine serioasă, la fel și la proteste oamenii au nevoie de o coloană sonoră. În momentul în care oamenii or să cânte, atunci lucrurile or să meargă spre schimbare”, crede Adrian Despot.

Invitat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, el a vorbit despre cum felul în care decurg lucrurile în politica românească ajunge să influențeze comportamentul oamenilor. „Sufăr din cauza faptului că societatea românească e mult prea preocupată de politică. Visez după vremurile în care aveam timp să stăm pe Facebook și să vedem ce albume s-au mai lansat, nu ce legi s-au mai băgat noaptea la vot. Înțeleg frustrarea publicului. În același timp, online-ul e un cazan sub presiune. Oamenii în online au depășit nivelul de normalitate. dacă am reuși să traducem în viața reală isteria din online ar fi o tragedie”, a atras atenția muzicianul.

Emisiunea „În fața ta” poate fi urmărită la Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 13.30. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult