Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Alertă de fraudă. Incredibila situație de la sectorul 1 și câteva întrebări care ne dau fiori

Tudorache - Clotilde

Foto: Dan Tudorache, primarul PSD sectorului 1, acuzat de Clotilde Armand, de la USR-PLUS, că a fraudat voturile. Sursa: Digi24

PSD pare să recidiveze într-o practică pentru care fostul lider Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu suspendare: ilegalități legate de procesul de votare. Se poate vedea limpede că sunt discrepanțe majore între procesele verbale și informațiile introduse în softurile Biroului Electoral Central. 

Apar tot mai multe postări pe rețelele de socializare din care se poate observa că ceva a intrat în urna de votare, ceva a ieșit la numărătoarea trecută în procesul verbal semnat de membrii secției și altceva a ajuns raportat la centru.

Câteva întrebări sunt legitime și dau fiori:

1. Câte voturi a reușit PSD să fure la nivel local și național la alegerile locale 2020? Suspiciunea este cu adevărat justificată, având în vedere că există dovezi ce arată că au fost decupate QR code-urile de pe procesele verbale originale și lipite pe alte procese. Sau că la o verificare sumară, există secții în care sute de voturi obținute de o formațiune politică au fost trecute ZERO în softul de la centru.

2. Care este impactul la nivel național și local al acestor presupuse fraude? Veți spune că poate câteva sute de voturi nu au un impact prea mare, dar adevărul este exact opusul.

- Diferența poate fi și de câteva procente și poate conduce la crearea unei majorități nemeritate la un consiliul local/ județean. 

- Diferența poate fragiliza o majoritate a oponenților politici, aducând-o la limită pentru a nu-și putea trece proiectele. 

- Diferența poate da cîștigător un candidat care ajunge în funcție prin fraudă. 

- În fine, diferența poate însemna acel procent pe care-l numesc liderii politici vot politic. Poate ierarhia la nivel național și local este alta, poate numărul de primării și consilii locale/ județene este altul în fapt. Poate partidele care au câștigat au alte procente, cu mult mai mari. Poate județele care au astăzi o anumită culoare de fapt au votat schimbarea, însă votul lor de acolo a fost furat.

3. Câți din cei 30 de ani de după 1990 a stat PSD la putere cu partenerii, folosind diferite metode de fraudare?

- liste electorale cu discrepanțe voite și care permit falsuri;

- liste electorale cu morți dezgropați cărora li s-a pus ștampila în mână;

- buletine preștampilate;

- buletine anulate abuziv;

- voturi dubioase cu urne mobile trimise la lăsarea serii în diferite zone;

- voturi obținute la schimb cu bani, cadouri sau prin intimidare;

- vot multiplu (până a fost eliminată posibilitatea de către aplicația STS);

- turism electoral (până a fost eliminată posibilitatea votului multiplu);

- procese verbale ale căror cifre au fost raportate mincinos la în evidențele BEJ & BEC;

- alocarea unui număr de voturi de la un partid la o formațiune aproape inexistentă, înființată special pentru a înghiți procente nemeritate care să debalanseze majoritățile.

Pentru București cel puțin, acolo unde este cea mai mică suspiciune de fraudă, toate procesele verbale trebuie renumărate, iar cei care sunt bănuiți trebuie luați pe sus și anchetați. Poate la sectorul la care a câștigat primarul Băluță procentele sunt altele. Poate la sectorul la care a câștigat într-un vis urât domnul Piedone, noul ales este cu totul altul. Poate procentele la consiliile de sector și consiliul general București sunt diferite, iar PSD nu are 33%.

La nivel național, de asemenea, acolo unde sunt suspiciuni de furt electoral, procesul de numărare trebuie luat de la zero.

În cazul stimabilului domn Tudorache, care a stat pe scaunul de la Sectorul 1 deja 4 ani în condiții extrem de dubioase, dacă se dovedește că a făcut sau vrea să mai stea un mandat prin fraudă, ce pedeapsă merită? Dar partidul care-l susține?

Falsificarea votului, dorinței democratice a cetățenilor de a fi conduși de cineva este o faptă extrem, extrem de gravă. Este un atentat la democrație, constituție, libertate de opțiune.

Diverse persoane- analiști, ziariști, sociologi- au formulat diferite ipoteze despre poporul care nu știe cum să voteze, că e înapoiat, că e needucat, că-și vinde votul pe mâncare sau o sumă infimă de bani.

Dar dacă toate aceste județe în care lucrurile sunt încremenite în timp de fapt au altă culoare, iar cetățenii cu drept de vot sunt ținuți în subdezvoltare prin fraudă electorală susccesivă realizată în ultimele 3 decenii?

Un exemplu strigător la ceruri cu privire la modul în care a avut loc campania electorală și apoi votul se află la câțiva kilometru de București, fără ca vreo autoritate să intervină decisiv sau să-i ancheteze pe cei de acolo. La Voluntari, fieful lui Florentin Pandele, afișele contracandidaților au fost acoperite cu vopsea neagră (singurele însemne au fost cele ale stimabilului primar în funcție), echipele de campanie au fost intimidate, șicanate, amenințate de diverși inși dubioși violenți. Localnicii au fost însoțiți în cabina de vot pentru a li se indica unde să pună ștampila. 

Rezultatul? Actualul primar a primit un mandat cu un scor de 71%. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale din Voluntari nu se poate numi campanie electorală într-un stat democratic, însă în mod absolut suspect, nici MAI și nici vreun parchet al României nu a început o anchetă serioasă în Voluntariul domnului Pandele.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu am nicio îndoială că psd și cei cu experiență psd au furat la alegeri, la astea și la anterioarele! ”Nu contează cine votează, contează cine numără voturile” (Stalin)
  Dragnea, unul din fraudatorii confirmați și condamnați a avut un proces lung și cu emoții pentru cei ce doreau justiție... Pedepsele, condamnările pentru astfel de fapte se dau greu și sunt nesemnificative. Acest tip de fraudă este deosebit de grav în condițiile în care sunt, practic, generalizate și falsifică voința și culoarea electoratului. Prin urmare, orice fraudă trebuie semnalată, denunțată și urmărită cu obstinație până la sancționare, potrivit legii.
  • Like 0
 • Nu am nicio îndoială că psd și cei cu experiență psd au furat la alegeri, la astea și la anterioarele! ”Nu contează cine votează, contează cine numără voturile” (Stalin)
  Dragnea, unul din fraudatorii confirmați și condamnați a avut un proces lung și cu emoții pentru cei ce doreau justiție... Pedepsele, condamnările pentru astfel de fapte se dau greu și sunt nesemnificative. Acest tip de fraudă este deosebit de grav în condițiile în care sunt, practic, generalizate și falsifică voința și culoarea electoratului. Prin urmare, orice fraudă trebuie semnalată, denunțată și urmărită cu obstinație până la sancționare, potrivit legii.
  • Like 0
 • Circulă acest text pe WhatsApp autorul numindu-se Gelu Vișan

  Am primit acest text în urma faptului că ieri îmi exprimam nedumerirea față de cv-ul controversat al noului primar al Timișoarei care este Neamț get beget.

  Text:

  Pe data de 24 Ianuarie am prevenit Românii din Timișoara și din Ardeal că se pregătește aducerea unui cetățean german, trimis al unui serviciu secret german, pentru a fi numit la primăria Timișoarei, parte a unui plan de formare a Republicii Autonome Transilvania.

  Când am scris asta mulți au zâmbit sau chiar au râs, așa cum au zâmbit sau au râs când am scris acum patru luni că Firea va pierde alegerile și că Bucureștiul va fi ocupat de oamenii lui Soroș și Macron, parte a aceluiași plan neoliberal, neomarxist și neoprogresist.

  România este sfârtecată de războiul Celui De-al Patrulea Reich, dar despre asta o să mai scriu, poate de data asta românii se trezesc.

  Prima parte a Planului a Reușit, intrăm în pregătirile pentru partea a doua:

  Declararea Republicii Autonome Transilvania, cu capitala la Timișoara.
  Las aici postarea și strigătul meu către românii Timișoarei din 24 Ianuarie 2020.

  Din păcate am strigat în pustiu, pentru că pe români nu-i mai interesează România: chiar ei, prin votul lor, o vând străinilor.

  24 IANUARIE

  Căderea Timișoarei, parte a Căderii Ardealului.

  Am tot scris despre planul transformării Ardealului într-o Republică Autonomă. Aceasta nu este o teorie, nu este din păcate nici un scenariu de lucru, este un plan minuțios și extrem de bine pus la punt.

  Cunosc în amănunt acest plan, știu cine l-a făcut și care sunt punctele pe care vrea să le atingă.

  De la bun început trebuie să spun că planul transformării Transilvaniei în Republică Autonomă face parte dintr-un plan mai vast sl Germaniei care trebuie să slăbească Națiunile și Statele Uniunii Europene, ca prim pas al formării Statelor Unite ale Europei, cu conducere unică din Germania.

  În Europa, formarea SUE sub conducerea Germaniei este cunoscută ca Al Patrulea Reich, care este în funcțiune și acum, fătă a fi însă statuat oficial.

  Al Patrulea Reich va deveni oficial o structură când vor începe să se formeze Statele Unite ale Europei sub conducerea Germaniei.

  Tot acest proces se va produce sub o anumită mască falsă a Democrației, poparele însele trebuind să agreeze și să fie de acord cu pierderea identității naționale, statale și de credință in fața internaționalismului progresist.

  Elementele aplicării acestui plan sunt:
  • Promovarea neoliberalismului economic in favoarea Supranaționalelor.
  • Promovarea Progresismului, a Neomarxismului și a Societății Deschise in dauna Creștinismului și a Naționalismului.
  • Anihilarea până la Distrugere a sentimentului național și creștin, pe toate căile posibile.
  • Decredibilizare și atacarea Clerului și a Bisericii de orice cult.
  • Scoaterea din joc și Distrugerea Politicienilor Naționaliști, prin decredibilizarea lor, inclusiv prin acuzarea lor- în România, de exemplu, de fapte de corupție,- și de alte fapte considerate ca fiind reprobabile.

  În esență, creștinismul și naționalismul, inclusiv economiile naționale trebuie distruse și înlocuite cu progresismul, neomarxismul și Societatea Deschisă.

  Regiunile Autonome care vor trebui să-și declare Autonomia/ Independența sunt, în ordine, Scoția, Catalonia, Transilvania, Tirolul de Sud-independența, dar și alte regiuni care la început trebuie să-și declare Autonomia, sau direct Independența dacă sunt deja autonome.

  În România, vârful de lance pentru transformarea Ardealului în Republică Autonomă/Independentă- Republica Transilvania- dar nu numai, pentru că există o parte a planului și in pentru Moldova și al Dobrogea, despre care deasemenea o să vorbesc, vârful de lance este deci Klauss Werner Iohannis și ca partid integral USR, al cărui scop este exact acesta.

  In toate celelalte partide există naționaliști, e drept nu în număr mare, dar cei din conducere trebuie anihilați și excluși, în primul rând la alegerile locale și parlamentare de anul acesta.

  Ei vor trebui înlocuiți cu reprezentanți ai Celui de-al Patrulea Reich, chemați să înfăptuiască politica acestuia.

  Despre un astfel de caz o să vorbesc acum:

  La Timișoara, USR-ul intenționează să aducă direct un cetățean- repet, un cetățean-nu etnic- german, care să primească cetățenia română și domiciliul în Timișoara și care să candideze și să câștige Primăria Timișoarei.

  Nu am nici o afinitate față de Robu, Primarul Timișoarei, cel care are prima șansă la Timișoara, dar faptul că este naționalist român este de ajuns pentru Cel de-al Patrulea Reich pentru a fi schimbat cu un cetățean german.

  M-ați tot întrebat ce e de făcut, tocmai am dat o informație cetățenilor Timișoarei, acelora care încă mai țin la țara lor, România, din care încă face parte și Banatul, despre ceea ce li se pregătește.

  În această perioadă tulbure pentru România și pentru Ardeal, o să vorbim despre multe alte părți ale acestui plan malefic, dar și cum pot fi contracarate ele.

  Dacă mă întrebați ce trebuie să faceți concret dumneavoastră, preluați această postare și direcționați-o astfel încât să ajungă la cât mai mulți cetățeni din Ardeal și din Timișoara, pentru a ști cum să se ferească de ceea ce li se pregătește.

  Dumnezeu Să Ajute România,
  Dumnezeu Să-i Ajute pe Români!
  24 Ianuarie 2020 (Gelu Visan)

  Aici se încheie textul primit de mine pe WhatsApp.
  • Like 0
 • Circulă acest text pe WhatsApp autorul numindu-se Gelu Vișan

  Am primit acest text în urma faptului că ieri îmi exprimam nedumerirea față de cv-ul controversat al noului primar al Timișoarei care este Neamț get beget.

  Text:

  Pe data de 24 Ianuarie am prevenit Românii din Timișoara și din Ardeal că se pregătește aducerea unui cetățean german, trimis al unui serviciu secret german, pentru a fi numit la primăria Timișoarei, parte a unui plan de formare a Republicii Autonome Transilvania.

  Când am scris asta mulți au zâmbit sau chiar au râs, așa cum au zâmbit sau au râs când am scris acum patru luni că Firea va pierde alegerile și că Bucureștiul va fi ocupat de oamenii lui Soroș și Macron, parte a aceluiași plan neoliberal, neomarxist și neoprogresist.

  România este sfârtecată de războiul Celui De-al Patrulea Reich, dar despre asta o să mai scriu, poate de data asta românii se trezesc.

  Prima parte a Planului a Reușit, intrăm în pregătirile pentru partea a doua:

  Declararea Republicii Autonome Transilvania, cu capitala la Timișoara.
  Las aici postarea și strigătul meu către românii Timișoarei din 24 Ianuarie 2020.

  Din păcate am strigat în pustiu, pentru că pe români nu-i mai interesează România: chiar ei, prin votul lor, o vând străinilor.

  24 IANUARIE

  Căderea Timișoarei, parte a Căderii Ardealului.

  Am tot scris despre planul transformării Ardealului într-o Republică Autonomă. Aceasta nu este o teorie, nu este din păcate nici un scenariu de lucru, este un plan minuțios și extrem de bine pus la punt.

  Cunosc în amănunt acest plan, știu cine l-a făcut și care sunt punctele pe care vrea să le atingă.

  De la bun început trebuie să spun că planul transformării Transilvaniei în Republică Autonomă face parte dintr-un plan mai vast sl Germaniei care trebuie să slăbească Națiunile și Statele Uniunii Europene, ca prim pas al formării Statelor Unite ale Europei, cu conducere unică din Germania.

  În Europa, formarea SUE sub conducerea Germaniei este cunoscută ca Al Patrulea Reich, care este în funcțiune și acum, fătă a fi însă statuat oficial.

  Al Patrulea Reich va deveni oficial o structură când vor începe să se formeze Statele Unite ale Europei sub conducerea Germaniei.

  Tot acest proces se va produce sub o anumită mască falsă a Democrației, poparele însele trebuind să agreeze și să fie de acord cu pierderea identității naționale, statale și de credință in fața internaționalismului progresist.

  Elementele aplicării acestui plan sunt:
  • Promovarea neoliberalismului economic in favoarea Supranaționalelor.
  • Promovarea Progresismului, a Neomarxismului și a Societății Deschise in dauna Creștinismului și a Naționalismului.
  • Anihilarea până la Distrugere a sentimentului național și creștin, pe toate căile posibile.
  • Decredibilizare și atacarea Clerului și a Bisericii de orice cult.
  • Scoaterea din joc și Distrugerea Politicienilor Naționaliști, prin decredibilizarea lor, inclusiv prin acuzarea lor- în România, de exemplu, de fapte de corupție,- și de alte fapte considerate ca fiind reprobabile.

  În esență, creștinismul și naționalismul, inclusiv economiile naționale trebuie distruse și înlocuite cu progresismul, neomarxismul și Societatea Deschisă.

  Regiunile Autonome care vor trebui să-și declare Autonomia/ Independența sunt, în ordine, Scoția, Catalonia, Transilvania, Tirolul de Sud-independența, dar și alte regiuni care la început trebuie să-și declare Autonomia, sau direct Independența dacă sunt deja autonome.

  În România, vârful de lance pentru transformarea Ardealului în Republică Autonomă/Independentă- Republica Transilvania- dar nu numai, pentru că există o parte a planului și in pentru Moldova și al Dobrogea, despre care deasemenea o să vorbesc, vârful de lance este deci Klauss Werner Iohannis și ca partid integral USR, al cărui scop este exact acesta.

  In toate celelalte partide există naționaliști, e drept nu în număr mare, dar cei din conducere trebuie anihilați și excluși, în primul rând la alegerile locale și parlamentare de anul acesta.

  Ei vor trebui înlocuiți cu reprezentanți ai Celui de-al Patrulea Reich, chemați să înfăptuiască politica acestuia.

  Despre un astfel de caz o să vorbesc acum:

  La Timișoara, USR-ul intenționează să aducă direct un cetățean- repet, un cetățean-nu etnic- german, care să primească cetățenia română și domiciliul în Timișoara și care să candideze și să câștige Primăria Timișoarei.

  Nu am nici o afinitate față de Robu, Primarul Timișoarei, cel care are prima șansă la Timișoara, dar faptul că este naționalist român este de ajuns pentru Cel de-al Patrulea Reich pentru a fi schimbat cu un cetățean german.

  M-ați tot întrebat ce e de făcut, tocmai am dat o informație cetățenilor Timișoarei, acelora care încă mai țin la țara lor, România, din care încă face parte și Banatul, despre ceea ce li se pregătește.

  În această perioadă tulbure pentru România și pentru Ardeal, o să vorbim despre multe alte părți ale acestui plan malefic, dar și cum pot fi contracarate ele.

  Dacă mă întrebați ce trebuie să faceți concret dumneavoastră, preluați această postare și direcționați-o astfel încât să ajungă la cât mai mulți cetățeni din Ardeal și din Timișoara, pentru a ști cum să se ferească de ceea ce li se pregătește.

  Dumnezeu Să Ajute România,
  Dumnezeu Să-i Ajute pe Români!
  24 Ianuarie 2020 (Gelu Visan)

  Aici se încheie textul primit de mine pe WhatsApp.
  • Like 0
 • Circulă acest text pe WhatsApp autorul numindu-se Gelu Vișan

  Am primit acest text în urma faptului că ieri îmi exprimam nedumerirea față de cv-ul controversat al noului primar al Timișoarei care este Neamț get beget.

  Text:

  Pe data de 24 Ianuarie am prevenit Românii din Timișoara și din Ardeal că se pregătește aducerea unui cetățean german, trimis al unui serviciu secret german, pentru a fi numit la primăria Timișoarei, parte a unui plan de formare a Republicii Autonome Transilvania.

  Când am scris asta mulți au zâmbit sau chiar au râs, așa cum au zâmbit sau au râs când am scris acum patru luni că Firea va pierde alegerile și că Bucureștiul va fi ocupat de oamenii lui Soroș și Macron, parte a aceluiași plan neoliberal, neomarxist și neoprogresist.

  România este sfârtecată de războiul Celui De-al Patrulea Reich, dar despre asta o să mai scriu, poate de data asta românii se trezesc.

  Prima parte a Planului a Reușit, intrăm în pregătirile pentru partea a doua:

  Declararea Republicii Autonome Transilvania, cu capitala la Timișoara.
  Las aici postarea și strigătul meu către românii Timișoarei din 24 Ianuarie 2020.

  Din păcate am strigat în pustiu, pentru că pe români nu-i mai interesează România: chiar ei, prin votul lor, o vând străinilor.

  24 IANUARIE

  Căderea Timișoarei, parte a Căderii Ardealului.

  Am tot scris despre planul transformării Ardealului într-o Republică Autonomă. Aceasta nu este o teorie, nu este din păcate nici un scenariu de lucru, este un plan minuțios și extrem de bine pus la punt.

  Cunosc în amănunt acest plan, știu cine l-a făcut și care sunt punctele pe care vrea să le atingă.

  De la bun început trebuie să spun că planul transformării Transilvaniei în Republică Autonomă face parte dintr-un plan mai vast sl Germaniei care trebuie să slăbească Națiunile și Statele Uniunii Europene, ca prim pas al formării Statelor Unite ale Europei, cu conducere unică din Germania.

  În Europa, formarea SUE sub conducerea Germaniei este cunoscută ca Al Patrulea Reich, care este în funcțiune și acum, fătă a fi însă statuat oficial.

  Al Patrulea Reich va deveni oficial o structură când vor începe să se formeze Statele Unite ale Europei sub conducerea Germaniei.

  Tot acest proces se va produce sub o anumită mască falsă a Democrației, poparele însele trebuind să agreeze și să fie de acord cu pierderea identității naționale, statale și de credință in fața internaționalismului progresist.

  Elementele aplicării acestui plan sunt:
  • Promovarea neoliberalismului economic in favoarea Supranaționalelor.
  • Promovarea Progresismului, a Neomarxismului și a Societății Deschise in dauna Creștinismului și a Naționalismului.
  • Anihilarea până la Distrugere a sentimentului național și creștin, pe toate căile posibile.
  • Decredibilizare și atacarea Clerului și a Bisericii de orice cult.
  • Scoaterea din joc și Distrugerea Politicienilor Naționaliști, prin decredibilizarea lor, inclusiv prin acuzarea lor- în România, de exemplu, de fapte de corupție,- și de alte fapte considerate ca fiind reprobabile.

  În esență, creștinismul și naționalismul, inclusiv economiile naționale trebuie distruse și înlocuite cu progresismul, neomarxismul și Societatea Deschisă.

  Regiunile Autonome care vor trebui să-și declare Autonomia/ Independența sunt, în ordine, Scoția, Catalonia, Transilvania, Tirolul de Sud-independența, dar și alte regiuni care la început trebuie să-și declare Autonomia, sau direct Independența dacă sunt deja autonome.

  În România, vârful de lance pentru transformarea Ardealului în Republică Autonomă/Independentă- Republica Transilvania- dar nu numai, pentru că există o parte a planului și in pentru Moldova și al Dobrogea, despre care deasemenea o să vorbesc, vârful de lance este deci Klauss Werner Iohannis și ca partid integral USR, al cărui scop este exact acesta.

  In toate celelalte partide există naționaliști, e drept nu în număr mare, dar cei din conducere trebuie anihilați și excluși, în primul rând la alegerile locale și parlamentare de anul acesta.

  Ei vor trebui înlocuiți cu reprezentanți ai Celui de-al Patrulea Reich, chemați să înfăptuiască politica acestuia.

  Despre un astfel de caz o să vorbesc acum:

  La Timișoara, USR-ul intenționează să aducă direct un cetățean- repet, un cetățean-nu etnic- german, care să primească cetățenia română și domiciliul în Timișoara și care să candideze și să câștige Primăria Timișoarei.

  Nu am nici o afinitate față de Robu, Primarul Timișoarei, cel care are prima șansă la Timișoara, dar faptul că este naționalist român este de ajuns pentru Cel de-al Patrulea Reich pentru a fi schimbat cu un cetățean german.

  M-ați tot întrebat ce e de făcut, tocmai am dat o informație cetățenilor Timișoarei, acelora care încă mai țin la țara lor, România, din care încă face parte și Banatul, despre ceea ce li se pregătește.

  În această perioadă tulbure pentru România și pentru Ardeal, o să vorbim despre multe alte părți ale acestui plan malefic, dar și cum pot fi contracarate ele.

  Dacă mă întrebați ce trebuie să faceți concret dumneavoastră, preluați această postare și direcționați-o astfel încât să ajungă la cât mai mulți cetățeni din Ardeal și din Timișoara, pentru a ști cum să se ferească de ceea ce li se pregătește.

  Dumnezeu Să Ajute România,
  Dumnezeu Să-i Ajute pe Români!
  24 Ianuarie 2020 (Gelu Visan)

  Aici se încheie textul primit de mine pe WhatsApp.
  • Like 0
 • Pentru că, nu-i așa, tensiunea alegerilor locale ne-a consumat, vă propun să ne mai și distrăm un pic.
  Dar în același timp vă invit să cădeți un pic pe gânduri.


  Primarul nou al Timișoarei este neamț get beget. Adică nu nici măcar născut în familie de sași plecați în Germania.
  Neamț care vorbește o română cutremurător de bună. Cu neaoșisme.

  Conform cv-ului lui, noul primar al Timișoarei (de origine nemțească) a făcut niște lucruri în viața lui.

  https://www.dominicprimar.ro/autoportret

  Printre care, doar întâmplător, a fost șeful de cabinet al președintelui Germaniei.

  Vedeți cv-ul.
  https://www.dominicprimar.ro/autoportret

  Simpaticul neamț a trăit un an în Statele Unite acolo unde s-a simțit european. Conform spuselor lui. Vezi cv.

  https://www.dominicprimar.ro/autoportret

  Da. Probabil că trebuie să te duci să stai un an în Statele Unite ca să te simți european.

  Știți, Statele Unite este aceeași țară în care jurnalistul Vlad Petreanu și-a făcut o parte din bursă, devenit și el conștient că este european. Am închis paranteza.

  Așadar, simpaticul neamț nu a reușit să-și găsească o continuare a carierei lui fulminante în spectrul politic din Germania.

  Probabil că l-a încurcat foarte tare accentul românesc atunci când vorbea germană.

  Compararea cv-ului neamțului de la Timișoara cu traseul lui ajuns la capăt de linie la Timișoara te duce cu gândul că suntem în filmele cu proști.

  Te duce cu gândul că cineva ne crede idioți.

  Pentru că Timișoara este un oraș simbol unde s-au început vremuri noi.

  Tot vremuri noi vor să înceapă și cei de la USR, partidul din care face parte neamțul iubitor de România.

  Așadar, vă invit să urmărim împreună derularea evenimentelor din România până acolo în care vom vedea primarii orașelor din România obligați să căsătorească doi homosexuali oficial în primărie.

  Stați pe aproape.
  Vom vedea împreună.

  O intrebare patriotică:

  Ce fac serviciile secrete românești?

  Filip Stoler
  • Like 0
  • @ Dan Popescu
   Parerist check icon
   Uite vezi, dacă păstrăm tradiția ius primae noctis, s-ar fi rezolvat de la sine problema căsătoriei homosexualilor. Sau în orice caz n-ar mai fi fost asa bătaie pe postul de rege, împărat primar și alte titluri...
   • Like 1
 • Prieteni, solutia este cunoscuta: iesirea in strada. Doar asa da inapoi PSD-ul, la presiunea strazii. Si in acest moment, inainte de alegerile generale, e cel mai optim moment.
  • Like 1
 • Vor veni si alegerile parlamentare si sper ca majoritatea actuala va fi trimisa in opozitie. Ramane de vazut atunci cat de multa reforma isi doreste actuala opozitie (care cica guverneaza). Pentru ca noi discutam despre autostrazi si canalizare, dar acestea se pot face fara reforma administrativa doar intr-o dictatura, in care se ia decizia de sus sa se faca, cu orice cost (am inteles ca in Coreea de Nord sunt niste autostrazi excelente, pe care nu circula nicio masina). Asa ca, in primul rand, va fi necesara o reforma administrativa. Una electorala, care sa permita votul electronic si prin corespondenta si sa elimine prostia asta a alegerilor intr-un singur tur. Astfel legitimitatea celor alesi va fi mult mai mare. Va fi in primul rand reala, nu atat de discutabila. Apoi informatizarea intregii administratii, nu doar a celei fiscale, despre care se vorbeste atat (bine, fara prea multe rezultate). Astfel incat, daca X isi cumpara un imobil sau o masina foarte scumpa, un beculet rosu sa se aprinda in cazul in care veniturile pe care le declara nu pot explica achizitia. La fel in cazul persoanelor juridice, mai ales a celor in care aceiasi asociati conduc o firma ultraprospera si o alta, falimentara, care nu plateste dari la buget, facturi si nici salarii. O reforma care sa elimine armata birocratica inutila formata din referenti, experti, consilieri, secretari de primarie, primari si viceprimari in unitati administrativ-teritoriale de 500-1000 sau cateva mii de locuitori. Infrastructura informatica si rutiera ar trebui sa permita maxim 7-8 UAT-uri pe judet. O reforma a sistemului de angajare, de evaluare si de sanctionare, inclusiv prin modificarea Codului Muncii, astfel incat sa nu ne trezim ca, odata pus pe post, nea Caisa de la registratura nu mai poate fi dat afara oricat de incompetent se dovedeste. Se pot gasi solutii, daca se doreste. Si dupa aceea vor veni si autostrazile mult mai usor.
  • Like 3
 • Am sentimentul ca traim intr-o tara din fundul Africii si nu intr-una europeana. Este marti 29.09 ora pranzului si inca nu s-au publicat rezultatele definitive ale alegerilor de duminica 27.09. In Franta cand sunt alegeri urnele se inchid la ora 20 in orasele mari si numaratoarea voturilor incepe imediat. La ora 20 la televizor se prezinta deja rezultatul exit-pollurilor, care, dupa cum se poate vedea peste doar cateva ore, can se anunta rezultatele oficiale, au de cele mai multe ori o precizie impresionanta. In Franta nu voteaza decat alegatorii inscrisi in registrul electoral. Fiecare alegator este identificat cu voce tare dupa care isi alege unul sau mai multe buletine de vot, ca sa nu se stie pe cine a preferat. In cabina de vot alegatorul introduce buletinul preferat intr-un plic si il depune apoi in urna din mijlocul salii, in vazul tuturor. Presedintele sectiei de votare anunta solemn ""A votat"". La numararea voturilor pot participa si cativa cetateni din circumscriptia respectiva (scrutateurs) care nu sunt membri in comisia electorala. Se scot plicurile din urna si se repartizeaza cate 100 de plicuri cu voturi la fiecare masa de patru persoane. Incepe despuierea plicurilor. Doua persoane supravegheaza scoaterea buletinelor din plicuri, iar celelalte doua noteaza intr-un tabel desenand bete, ca la berarie pe vremuri in RDG, numarul de voturi obtinut de fiecare candidat . Daca un plic contine mai mult decat un singur buletin, votul respectiv este anulat din oficiu. Operatiunea numararii voturilor merge repede, Totul e la vedere. La sfarsit se verifica concordanta cifrelor pentru a nu se fi strecurat o greseala. Participantii la numaratoare semneaza foaia cu rezultatele, care sunt transmise imediat la Ministerul de Interne, pentru ca toata lumea e de acord cu acuratetea lor. Desigur sunt transmise si foile si buletinele, dar rezultatele au ajuns deja si se centralizeaza. A doua zi, adica luni la prima ora a diminetii, toate ziarele centrale si locale publica rezultatele definitive detaliate ale alegerilor, afisate de altfel si pe internet si anuntate la radio si la televizor . Nu am auzit de buletine furate sau de liste falsificate. Inca nu era ora 22 duminica seara cand totul era terminat la sectia de votare Deci, cu buna credinta, se poate. La alegerilee legislative din 2016, in timpul guvernarii tehnocrate, s-a putut si in Romania. Si se va mai putea daca se vor analiza verigile slabe ale actualului sistem, tinand cont si de progresul tehnic, inclusiv in materie de falsuri. In 1946, in Romania, unii tineri au votat de sapte ori, la sectii diferite, unde erau dusi cu camionul de stramosul PSD. Ar fi cazul sa intram si noi in Europa nu cu vorba, ci cu fapta. Falsificarea alegerilor este un atentat grav la democratie si nu trebuie tolerata.
  • Like 3
 • Asistam la efectele lipsei unei legi a lustratiei.Din cate stiu suntem singura tara din fostul gulag comunist, care nu a adoptat si aplicat o lege a lustratiei. Aceasta lege a lustratiei ar trebui data in concordanta cu Proclamatia de la Timisoara din 1990, in special pct.8. Este singura optiune legala si civilizata sa scapam de urmasii PCR.Daca ei nu au avut bunul simt sa faca cativa pasi in spate, atunci trebuie obligati prin lege.
  Jurnalistii, societatea civila, ONG-urile, etc, ar trebui sa puna presiune pe presedintele Iohannis si pe Parlament pentru aceasta lege.
  • Like 4


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult