Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Alexandru Nazare, propunerea PNL la Finanțe, a reprezentant România în negocierile pentru aducerea centrului Cyber UE la București

Alexandru Nazare

Alexandru Nazare este propunerea PNL la șefia Ministerului Finanțelor Publice în guvernul Cîțu, care ar putea fi învestit miercuri, prin votul Parlamentului. Fost ministru al Transporturilor în guvernul Ungureanu, Nazare a fost reprezentantul special al Guvernului în negocierile pentru aducerea Centrului European de Competențe în Securitate Cibernetică la București.

„Am avut o altă abordare a acestei competiții. Am început foarte devreme, înaintea anunțului legat de competiție. Am identificat procesul decizional din fiecare stat membru mult mai devreme, am abordat chestiunea pe două paliere: la nivel tehnic care ține de ministere a digitalizării i-am abordat noi, ministerul Transporturilor și la nivel politico-diplomatic, parte de care s-a ocupat MAE. (...) Am venit cu trei clădiri operaționale, nu cu una, am invitat Comisia și statele membre să facă misiuni de verificare dacă e cazul, am acordat facilități extinse pentru personalul centrului, ne-am gândit inclusiv la serviciile medicale speciale pentru aproximativ 100 de persoane în faza inițială”, declara recent Nazare pentru Europa Liberă.

România a concurat pentru sediul agenției cu Belgia (Bruxelles), Germania (München), Lituania (Vilnius), Luxemburg (Luxemburg), Polonia (Varșovia) și Spania (Leon). 

Cine este Alexandru Nazare

În vârstă de 40 de ani, Nazare absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative și European College of Liberal Arts din Berlin.

În perioada octombrie 2009 - aprilie 2010 a deţinut funcţia de subsecretar de stat la Departamentul de Afaceri Europene din cadrul Guvernului, iar în intervalul aprilie - noiembrie 2010, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Din noiembrie 2010 până în februarie 2012, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Între 9 februarie şi 7 mai 2012 a fost ministrul Transporturilor şi Infrastructurii în Guvernul Mihai Ungureanu.

A făcut parte din PDL începând cu 2008, iar din 2015 face parte din PNL, scrie Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mr.Oh check icon
    Stiinte politice. Cu asta am aflat tot.
    • Like 0
  • Dar de ce nu scrieti si depre restul ministrilor PNL. Scursurile din ALDE si PRO R , care au devenit ministrii PNL.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult