Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Alpinista Maria Dănilă, prima femeie din România care cucereşte Vârful Annapurna, 8.091 metri, din Himalaya

Maria Dănilă

Foto Facebook Clubul Alpin Român – Braşov

Premieră în alpinismul românesc. Alpinista Maria Dănilă a cucerit recent Vârful Annapurna -  8.091 metri - din Munții Himalaya, fiind prima româncă cu o asemenea performanță. Ascensiunea a durat 17 ore, potrivit anunțului făcut de Clubul Alpin Român – Braşov, scrie News.ro.

Alpinista a făcut parte dintr-o echipă nepaleză şi a urcat însoţită de şerpaş. Ea a ajuns la peste 8.000 de metri altitudine respirând cu ajutorul buteliei cu oxigen.

Foto Facebook Clubul Alpin Român – Braşov

„Pe 15 aprilie, în jur de 11:20, la puţin timp după rope fixing team, am ajuns şi eu pe vârf. Am făcut parte din echipa celor de la Imagine Nepal, am urcat cu şerpaş şi oxigen. Ziua vârfului a fost foarte grea pentru ca am plecat din lower C3 direct, care e pe la 6200m...şi ultimii 3-400 metri am aşteptat după rope fixing.. aşa încât doar urcarea a durat vreo 17 ore", este mesajul transmis de alpinistă şi publicat de clubul de alpinism din Brașov, din care aceasta face parte.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere

Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult