Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm: Derapajele din Justiție ar putea da ocazia Rusiei să profite şi să dezbine

Hans Klemm

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că Rusia este cea mai mare amenințare pentru Washington și pentru NATO în regiune. 

„La Ambasadă, avem o echipă care monitorizează activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească şi încercăm să împărtăşim din ce în ce mai mult aceste informaţii cu partenerii noştri din Guvernul României, dar şi cu publicul român. Aşa cum aţi spus, nivelul de propagandă rusă şi încercările de influenţă malignă sunt îngrijorător de ridicate şi suntem foarte bucuroşi de nivelul de rezistenţă la aceste activităţi demonstrat de România”, a afirmat Hans Klemm.  

Potrivit acestuia, modificarea legilor Justiției în favoarea politicienilor corupți le oferă celor care vor să prejudicieze România șansa să provoace dezbinare în societatea româneasc.

„În preambul, Tratatul NATO de la Washington stipulează că toate ţările membre NATO trebuie să urmărească principiile democraţiei, libertăţilor individuale şi statului de drept. Şi Parteneriatul nostru Strategic este întemeiat pe principii similare. Statul de drept include un sistem judiciar independent, procurori liberi de influenţe politice neadecvate şi un efort de a combate infracţiunile şi corupţia din sistemul public. Riscurile pe care le identificăm aici sunt ca România să nu adopte pe deplin aceste principii şi, nereuşind să lupte adecvat împotriva corupţiei, să ofere actorilor care doresc să prejudicieze România, precum Rusia, o ocazie să profite de acest lucru şi să genereze dezbinare în societatea românească”, a afirmat Klemm. 

Acesta a spus că, în opinia sam Laura Codruța Kovesi este „pe deplin calificată” pentru postul de procuror-șef european. „Am avut o cooperare excelentă cu doamna Kovesi în perioada în care a fost procuror general şi director al DNA. Din experienţa activităţii noastre comune cu doamna Kovesi, avem un mare respect pentru capacităţile sale şi credem că este deplin calificată pentru postul de procuror-șef european”, a declarat ambasadorul SUA la București. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Beating around the bush......
  • Like 0
 • Este un vis 'american', cel putin in Romania, unde existenta spiritului la romani, este garantat de guvernul roman, si cam asta scrie in constitutie.

  Acest spirit, fie el emotional, patrimonial sau familial ... astazi ar trebui sa se bazeze 'pe cuvant', si la propriu si la figurat, care la randul lui se bazeaza pe credinta crestina, care are la baza dragostea de aproape-le nostru.

  Pai in fapt, constitutia muta factorii de productie de la 'bobulatie' la stat, inclusiv cuvintele din abecedar, ca de ... sunt latine ... prin lege si de la legiuitor, uitand ca a avut loc intre timp o alta revolutie ... decat revolutia militara romana, a avut loc o revolutie civila ... bazata si pe prima, dar mai ales pe o revolutie morala. Acestea definesc spiritul nostru, si nu apartine statului, este de drept natural de la Dumnezeu, garantat in constitutia americana ...

  Concluzia este ca este o declaratie politica inainte de alegeri cu destul de mult tupeu, pentru a sustine fortele de dreapta, pentru ca altfel, din punct de vedere administrativ este o iluzie, iar din punct de vedere evonomic, o forma de concurenta neloiala ... poate daca ar ridica cortina de fier a libertatii de calatorii in SUA as putea sa sprijin din tot sufletul aceste declaratii.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult