Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

AMR 5 zile până la UNTOLD 2021: Cum se pregătesc antreprenorii cu mâncare pentru zilele de festival

Untold.

Foto: Facebook UNTOLD

După doi ani de restricții, Cluj Napoca va vibra din nou în ritmurile UNTOLD, în perioada 9-12 septembrie, la cea de-a șasea ediție a festivalului. Zeci de mii de persoane sunt așteptate la cel mai mai amplu eveniment public din Europa, UNTOLD 2021.

Anul acesta va fi cu siguranță o dublă petrecere, o dublă sărbătoare, după o așteptare atât de lungă. Republica este, alături de ProTV și KissFM partener media al festivalului. Împreună cu echipa UNTOLD, pe parcursul următoarelor zile, vă vom ține la curent cu toate informațiile de la Cluj - de la măsuri de siguranță, până la informații despre artiști, despre experiențele și mâncare din festival.

Un festival de mărimea UNTOLD generează un flux impresionat de comenzi pentru antreprenorii care vor să fie aproape de iubitorii de muzică. Pentru ediția din acest an organizatorii au pregătit un spațiu extins unde vor fi prezente mici afaceri cu o varietate mare de mâncăruri.

Muzica şi atmosfera de festival sunt asociate cu o mâncare bună, iar antreprenorii care au mai fost la UNTOLD în anii precedenți știu cel mai bine ce înseamnă acest lucru.

Mii de porții vândute zilnic

„De obicei, începem pregătirile de la începutul anului pentru un festival de asemenea mărime”, spune Andreea Martin din partea Pokka Bistro, un restaurant din Cluj-Napoca specializat pe mâncare mexicană. Este deja a cincea ediție Untold unde restaurantul va fi prezent cu un stand.

„Trebuie o echipă cu experiență mare în bucătărie. Se vând câteva mii de porții de mâncare în fiecare zi”, a adăugat Martin. Faptul că UNTOLD revine anul acesta este o bucurie pentru întreaga echipă a restaurantului.

„Este important să fii prezent în rândul publicului Untold”, a mai spus reprezentanta Pokka Bistro. Ca la edițiile precedente, Pokka Bistro va avea un meniu mai redus, gândit să fie consumat la mână de către cei care vin la festival.

De fapt, acesta este unul dintre secretele micilor afaceri din zona de mâncare prezente la festival. Pe lângă echipa unită și furnizorii de încredere, trebuie un meniu adaptat la cerințele unui public venit din toată lumea care se așteaptă la cele mai înalte standarde de calitate când vine vorba de mâncare și servire.

Tre Ponti Pizzeria va veni cu un foodtruck la festival alături de o echipă de 14-16 oameni care se va asigura că toți clienții se vor bucura de o pizza gustoasă.

„Noi suntem la a patra ediție UNTOLD. Am construit cuptorul cu pizza și ne-am adaptat cu un foodtruck în 2019”, a explicat Florin Comșa, unul dintre proprietarii pizzeriei. El conduce afacerea împreună cu fratele său Radu, care este responsabil cu partea de bucătărie, fiind și arbitru internațional de pizza.

Pregătirile pentru festival încep de obicei cu două săptămâni înainte, iar Tre Ponti Pizzeria are deja experiență în prepararea rapidă a pizzei chiar în interiorul camionului. Echipele sunt pregătite să ofere până pe 150 de pizza pe oră. Volumul comenzilor este impresionant în zilele de festival față de perioadele obișnuite. Comșa spune că au vândut chiar și 1.000 de pizza pe zi la precedentele ediții UNTOLD. Totul depinde de ora la care se vor termina petrecerile în fiecare dintre zilele evenimentului.

„Contează la evenimentele mari cu ce produs te duci. Facem pizza ca în Italia, după o rețetă din nordul țării veche de mai bine de un secol”, explică unul dintre proprietarii Tre Ponti Pizzeria. La UNTOLD vor avea șase rețete de pizza selectate pe baza succesului care l-au avut la public în ultimii ani.

Comșa spune că pregătirea pizzei respectă o rețetă unică italiană veche de peste o sută de ani provenită din nordul țării. Un eveniment de mărimea UNTOLD ajută pizzeria astfel încât antreprenorul a fost prezent la cele mai mari festivaluri organizate la Cluj-Napoca în ultimii ani. El se așteaptă ca UNTOLD 2021 să fie un succes, însă va fi important să țină și vremea cu petrecăreții.

„Este vorba despre pasiune, pentru că altfel există riscul să renunți”. Așa a rezumat Comșa cel mai bine provocările pe care le-au depășit micii antreprenori în ultima perioadă, în special de la apariția crizei sanitare. Afacerile Tre Ponti Pizzeria merg înainte, iar pe lângă camionul prezent la festival, pizzeria are dezvoltate în Cluj operațiunile de livrări de la domiciliu.

În acest an, la UNTOLD vor fi 71 de comercianți în foodcourt, iar cele mai multe sunt afaceri mici deținute de antreprenori români, potrivit lui Bogdan Gheorghiu, food & beverage manager la UNTOLD.

„Au avut prioritate operatorii noștri care sunt de la primele ediții și care știu foarte bine cum trebuie abordat cel mai mare festival din Europa si am completat cu alți vendori pentru diversitate cum ar fi mâncarea indiană”, a explicat Gheorghiu.

Varietatea descrie cel mai bine oferta de mâncare la festival. De la burgeri, pizza, paste, hot dog, mâncare asiatică sau mexicană până la zona de mâncare veganî ți dulciuri precum clătite, wafe și înghețată, va exista ceva pe gustul fiecărui festivalier venit din orice colț al globului.

Spectacol total pe șase scene

Cea de-a șasea ediție UNTOLD va reuni peste 200 de artişti din muzica momentului la nivel global pe cele șase scene unice - Mainstage, Alchemy, Galaxy, Daydreaming, Fortune şi Time..

David Guetta (DJ-ul număr 1 al planetei), Dimitri Vegas & Like Mike (pe locul 2 în topul DJ Mag 100 cei mai buni DJ-i), Martin Garrix, Steve Aoki, Ofenbach, Sam Feldt, Paul van Dyk, Parov Stelar, The Script, Afrojack, Alok, DJ Snake, Lost Frequencies, Quintino şi Tyga sunt printre numele de top anunţate de organizatori pentru UNTOLD 2021.

Magia muzicii va cuprinde publicul, fiind aşteptate momente epice. Scena principală oferă de obicei vedete de prim-plan în muzica momentului, în timp ce scenele secundare propun nume de asemenea foarte populare din diverse genuri muzicale, de la techno, deep tech, house, tech house, trance, drum&bass, dubstep, trap, hip-hop şi până la trip hop.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Chiar nu inteleg ca cauta astfel de articole pe republica.ro.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult