Sari la continut
alt

Ioana Erdeicheck icon

Ioana Erdei a lucrat 12 ani în presa de business din România și a ocupat funcțiile de redactor-șef adjunct al revistei Capital și redactor șef al revistei Business Review. Este proaspăt antreprenor și fondator al companiei de PR și Public Affairs, M2V PR Agency.


Articole publicate check icon

Armin Van Buuren la UNTOLD

Cluj-Napoca a reușit să câștige o felie însemnată, dar mai ales vizibilă dintr-o industrie evaluată la 7 miliarde de dolari pe an. În lume, piața muzicii electronice crește 10-12 procente anual, iar o parte foarte importantă o reprezintă evenimentele. Adunate, averile artiștilor care au urcat pe scenele UNTOLD în primele zile din august valorează sute de milioane de dolari.

Citește mai mult

Ciocolaterie

Cele mai multe dintre afacerile mici, dar mai ales cele din industria de panificație - brutării, cofetării, patiserii, ciocolaterii - s-au trezit, peste noapte, cu ușile închise de starea de urgență și fără conexiuni cu mediul online. În ciuda ridicării stării de urgență, nevoia de digitalizare rămâne extrem de mare, iar trecerea vânzărilor în online reprezintă soluția de supraviețuire. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Cristina Dediu

Tinerii discută pe furiș subiecte ce țin de sexualitate, igienă intimă sau violență domestică. Educația este soluția cheie în acest sector, iar obligativitatea educației sexuale în școli ar fi un prim pas. În programa școlară există acum „Educație pentru sănătate”, însă este doar un opțional. Chiar și părinții ar avea nevoie de sesiuni de informare pe acest subiect. În plus, ar fi ideal ca tinerii să aibă posibilitatea de a vorbi cu un psiholog sau consilier permanent în școli și licee când au nevoie, spune Cristina Dediu.

Citește mai mult

Femeie, feminism

România rămâne o țară a extremelor. Avem printre cele mai multe cazuri de violență în familie din UE, dar suntem și pe primele locuri la femei de carieră care au ajuns în poziții foarte înalte în companii. În 2019, în cele mai mari companii listate la bursă din România, funcțiile de CEO, executivi sau poziții de non-executivi erau deținute în proporție de 33,8% de femei. Acesta este cel mai bun rezultat din UE, depășind media UE de 18,6%.

Citește mai mult

Horia Ciorcilă

Liniște și cât mai mult timp petrecut cu familia de sărbători, asta își doresc mulți dintre antreprenori, după un an plin de provocări. În ceea ce privește 2020, răspunsul este aproape unanim: mediul de afaceri are nevoie de stabilitate legislativă și predictibilitate pentru a putea dezvolta business-urile. „Continuarea și accelerarea puternică a investițiilor statului în infrastructura de toate tipurile mi se par lucrurile esențiale pentru viitorul țării și pentru creșterea calității vieții”, spune Horia Ciorcilă, președintele consiliului de administrație al Băncii Transilvania.

Citește mai mult