Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Anchetatorii au obținut în instanță autorizare pentru prelevarea de probe biologice de la mama Luizei Melencu. Avocatul ei o sfătuise să refuze

Luiza Melencu

Ofițerii de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au mers luni acasă la Monica Melencu, mama Luizei, pentru prelevarea de probe biologice necesare unei noi expertize genetice. Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul.  

DIICOT a anunțat marți că, în aceste condiții, anchetatorii au obținut de la Tribunalul București autorizare, iar marți vor preleva probele.

„S-a solicitat consimțământul părții civile Melencu Monica Georgeta, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe.

În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă Melencu Monica Georgeta, mama victimei majore.

În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019.

Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, a precizat DIICOT.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ada check icon
  Anchetatorii s-au gandit sa mai recolteze probe biologice dupa 2 luni de la tragedie. Ciudat ca nu s-au gandit sa il puna pe Dinca sa duca 50-60 de kg cativa metri sau sa faca testul butoiului. Avocatul are dreptate sa refuze. Anchetatorii sa lucreze pe primele probe recoltate.
  • Like 0
  • @ Ada
   Parca sunt mai multe luni de la tragedie, nu doar doua luni, Aprilie parca. Anyhow, ca mama io nu as refuza orice ajutor pe care il pot da sa se poata identifica cu certitudine daca victima este au ba Luiza, ca io asta inteleg, compara ADN-ul cu cel al mamei care este ruda cea mai apropiata.

   Pe ce motiv sa nu acorzi aceste mostre biologice? Stupid.

   Apoi de partea cealalta, "organili" care cu toate ca individul se impotriveste, tot vor avea probele biologice, un show de forta si neputinta. Mai mult decat atat, asa cum ai accentuat, de ce dupa atata amar de vreme, ce ati facut mai "organelor" pana acum ?!

   • Like 3
  • @ Marian Rosu
   Pai pe motiv ca sa nu afle tatal ca i-a facut altul copil! Nu stiu...
   • Like 1
  • @ Marian Rosu
   dan check icon
   Motivul e acela ca dovedind ca oasele sunt ale Luizei ancheta privind traficul Luizei in retea de prostitutie se inchide automat.
   Cineva le-a bagat in cap ca e vie si e traficata.
   Saracii parinti sunt victima paranoei presei dornica de senzational.
   • Like 3
  • @ Marian Rosu
   Ada check icon
   Intrebarea este de ce le trebuie probele acuma si de ce nu lucreaza pe vechile probe? Ce au facut cu ele ? Fortat, sigur ca se pot lua probe.
   Din cate s-a vazut mama a dat tot ajutorul posibil ca sa isi gaseasca fata, Dar asa cum ati spus si dv au trecut multe luni si ancheta bate pasul pe loc. Daca e asa cum spun avocatii si cele 2 familii despre ancheta atunci este dezastru, ceva inimaginabil. Si nici nu trebuie sa ne spuna avocatii ci vedem noi ca o persoana suspecta de omor ( sau de trafic de persoane ) inca nu este acuzata, inca nu este finalizat dosarul.
   • Like 0
  • @ Ada
   Sunt doar speculatii insa probabil ca cer acum pentru ca pana acum era doar disparuta, iar acum au fost descoperite probe pe care vor sa le compare cu ale mamei. Tot mi se pare infantil sa nu vrei sa oferi aceste probe, decat daca circumstantele sunt altele, deci ma intorc inapoi la ce spuneam la inceput, speculatii. Daca lasam speculatiile de o parte, nu vad sensul refuzului de a da acele probe, mai ales de ce avocatul, "meseriasul" care trebuia sa stie ca oricum organili pot sa obtina cu forta acele probe.

   Io sunt de parere ca trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta sa impui legea si oridinea, infiderent daca de partea cealalta se afla "organili" nepasatoare, nu este o scuza sa nu ne pese nici noua, cetatenilor.
   • Like 3
  • @ Marian Rosu
   Ada check icon
   Da, va inteleg ce spuneti. Dar ce rost mai are sa mai vorbim in contradictie?
   Din pacate fetele nu sunt de gasit, rezultatul departe de final si organele statului in aer.
   Legea si ordinea trebuie impusa peste tot. Daca se impunea atunci nu ajungeam cum suntem acum ( plin de speculatii ).
   • Like 0
  • @ Ada
   DIICOT a solicitat sprijinul FBI, care urmează să facă testul ADN al oaselor găsite în pădure și despre care IML a spus că sunt prea arse ca să poată obține vreun rezultat. Probabil ca FBI are aparatură mai performantă, care le-ar putea permite să găsească ADN-ul în oasele respective. Pentru a compara ADN-ul din oase cu ADN-ul Luizei, este însă nevoie de probe biologice de la mama ei, deoarece o parte din ADN-ul mamei, așa numitul ADN mitocondrial, se transmite copiilor.
   • Like 0
  • @ Ada
   Nu ati inteles. Sa preleveze probe mamei pentru a face comparatia cu resturile umane gasite in padure. Nu e vorba de a preleva alte probe de la locul faptei.
   • Like 0
  • @ Kitty Alexandra
   Ada check icon
   Dna Alexandra am inteles foarte bine , poate prea bine. Dv nu va puteti imagina ce sa fac cu probele de la dosare. Dv poate nu va puteti imagina ce sa facut ani de zile toti impreuna: polite-procuror-judecator. De fapt nici nu va doresc sa ajungeti sa vedeti mai mult. E mai bine asa.
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult