Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Alexandra și Luiza, mâncate de vii

Ceea ce vedem acum la Caracal este un carnaval macabru. Cu toate televiziunile pe ei, marii anchetatori se vânzolesc de colo-colo, măsoară cu pasul, fac poze, cară un manechin de plastic, se duc cu turma unde îi duce Dincă.

La ce bun? Ca să dea populației impresia că sunt buni la ceva, că activează, că se află-ntr-o treabă. Când Alexandra și Luiza au avut nevoie de ei, unde erau toți „profesioniștii” ăștia?

Acum fac reconstituire cam ca „Reconstituirea” lui Lucian Pintilie. Joacă un teatru josnic în fața nației, „în scop educativ”, ca oamenii să fie asigurați că dacă le omoară cineva copilul, reconstituirea va fi făcută la marele fix.

Ce vor să demonstreze? Că Dincă nu le-a omorât pe fete? Păi, atunci, unde sunt? Că au fost date în urmărire internațională. Găsiți-le, domnilor polițiști și procurori, nu plimbați sperietori de ciori prin curți.

Carnavalul macabru nu mai are nicio legătură cu legea, realitatea și adevărul. Toți, actori și telespectatori, se hrănesc cu bucăți din trupurile fetelor pe care vor să le țină în viață cu orice preț.

Am senzația acută că tot ce fac reconstituirile astea este să le omoare încă o dată pe Alexandra și Luiza.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ovidiu check icon
  Domnule Popescu, nu au inteles, marea majoritate a celor care v-au citit articolul, nu au inteles...
  • Like 0
 • Ce mai conteazs daca ramasitele umane gasite sunt ale Alexandrei sau ale Luizei? De ele ce i drept, ne am apropiat, am empatizat, am plans, am sperat, dar pana la urma e incontestabil ca cineva a murit acolo, in felul ala, ars. Si persoanele alea erau copii, potrivit expertizei IML. Ca le cheama, Alexandra, Luizsla, Maria, Ioana, Gabriela, nu mai conteaza, sunt fiicele cuiva, astfel ca poti simti orice cand vezi ca oasele nu sunt ale fetelor disparute, dar nu usurare.
  • Like 1
 • Toate aste trebuiesc facute,chiar daca ne dezgusta vanzoleala,urmeaza un proces si daca nu facem ca la carte un judecator poate cere reluare de la zero a intregului dosar.S-au mai vazut cazuri.Important e sa faca treaba bine.
  • Like 1
 • Dan Alin check icon
  E o practica destul de larg raspandita ca in cazul anchetelor infractiunilor de omor sa se apeleze la acest procedeu probatoriu.
  Asta nu inseamna ca se doreste crearea sau mai bine spus exacerbarea circului mediatic referitor la acest caz.
  • Like 1
 • Reconstituirea face parte din ancheta penala. Am avut privilegiul de a face practica in studentie, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si pot sa afirm in cunostinta de cauza ca asa se procedeaza in cazul unei omucideri.
  "Carnavalul macabru" este doar o manifestare insalubra a unei prese insalubre! A acelei parti a presei care exploatează o tragedie. A unui "unchi" care utilizează drama incomensurabila a unei fetite si respectiv, a familiei sale pentru o la fel.de insalubra campanie electorala. A unui segment de populatie "defect" si "infect". A unor procurori care instrumenteaza acest caz desi NU au competența sa o faca!
  Oricat de mult ne-ar deranja, acest nou caz "Elodia" ne definește ca popor. Atat putem! Si atat meritam!
  • Like 1
 • Și chiar dacă nu sunt moarte, nici în viață nu mai pot exista. La tot circul prin care se vrea demonstrarea morții lor, ele nu mai pot fi găsite în viață. Nu mai au nici o șansă!
  • Like 1
 • Germenul OTV a contaminat mass-media. Avem pandemia prostului gust şi imbecilizarea televiziunilor. Nici o masă fără peşte, niciun jurnal fără Caracal! "Panem et circenses"! Dictonul ăsta-i mai actual ca oricând.
  • Like 6
 • Poate ca, si mai grav, odiosul se transforma in ilar. Un fel de parodie a "Tacerii mileilor', in care acest Dinca - un Buffalo Bill de Caracal - este plimbat cu masinuta politiei de colo colo prin curtea lui napadita de buruieni si de jeg,cam pana la ora pranzului, cand la parnaie se serveste mancarica. Dupa mancarica de pranz, stam de vorba cu psihologul de servciu care a terminat facultatea cu 10, numai ca nu are experienta in violarea+transarea+incinerarea femeilor tinere, asa ca acum isi face mana stand de vorba cu Bufalo Bilul. Apoi, se insereaza, functionarii fara experienta merg acasa la neveste si copii, Bufalul ia cina si se culca devreme pt ca maine va fi iarplimbat pe la el prin curtea aia de cacat plina de jeg si de resturi a caror provenienta ramane deocamdata necunoscuta.
  • Like 4
 • dan check icon
  Nu tin partea autoritatilor care se balbaie in declaratii de presa dar din pacate CTP nu intelege un lucru, circul facut de autoritati si televiziuni este inevitabil.
  In Spania sunt cazuri celebre cu fete violate si omorate documentate de netflix pentru cine vrea sa vada (cazul Acasser) ,peste tot se intampla la fel ,vin ''organele'' fac reconstituiri si televiziunile fac un mega circ de te doare mintea ,justitia televizata de la noi e nimic in comparatie cu Spania spre exemplu unde circul asta era prezent inca din anii 1970..
  Circul nu s-a terminat ,incepe altul in justitie din fericire la noi nu este justitie televizata din sala de judecata ca in Spania ca v-ar lua durerea de cap. , acolo circul este total si absolut scarbos., nici nu aveti idee de ce sunt in stare avocatii pentru a isi scoate clientul nevinovat cu toate ca exista clar dovezi.
  Acelasi lucru in Portugalia (cazul Madeleine McCann unde presa a ajuns sa scoata vinovati de omor parinti fetitei fara nici o dovada de au fugit aia din Portugalia in Anglia. de frica linsajului public.
  Problema peste tot este ca nu avem nici noi nici presa rabdare sa se termine investigatia , mai ales presa din cautare de senzational care transforma spusele unora in adevar absolut fara sa stie cu adevarat spre exemplu in cazul de fata ce provenienta aveau oaselepe care le- au gasit aia in padure, cum pot afirma ca Alexandra si Luiza sunt victimele traficului de fete daca nu au rezultatele ADN ale oaaselor gasite in curte sau in padure.,informatie care poate nu trebuie sa ajunga in presa..
  90% din cazul asta este un circ macabru facut de presa si acest Cumpanasu care se comporta absolut bezmetic din dorinta de senzational .
  Eu zic sa avem rabdare.
  • Like 3
 • Dupa ce "au intrat" in mintea lui Dinca, acu' fac reconstituire?! Astept sa vina si agentii Mulder si Scully in urmatoarea etapa a Dosarelor X din Caracal. (De ce senzatia este ca sunt mai interesati de Dinca, decat de Luiza si Alexandra...?)
  • Like 3


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult