Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Alexandra și Luiza, mâncate de vii

Ceea ce vedem acum la Caracal este un carnaval macabru. Cu toate televiziunile pe ei, marii anchetatori se vânzolesc de colo-colo, măsoară cu pasul, fac poze, cară un manechin de plastic, se duc cu turma unde îi duce Dincă.

La ce bun? Ca să dea populației impresia că sunt buni la ceva, că activează, că se află-ntr-o treabă. Când Alexandra și Luiza au avut nevoie de ei, unde erau toți „profesioniștii” ăștia?

Acum fac reconstituire cam ca „Reconstituirea” lui Lucian Pintilie. Joacă un teatru josnic în fața nației, „în scop educativ”, ca oamenii să fie asigurați că dacă le omoară cineva copilul, reconstituirea va fi făcută la marele fix.

Ce vor să demonstreze? Că Dincă nu le-a omorât pe fete? Păi, atunci, unde sunt? Că au fost date în urmărire internațională. Găsiți-le, domnilor polițiști și procurori, nu plimbați sperietori de ciori prin curți.

Carnavalul macabru nu mai are nicio legătură cu legea, realitatea și adevărul. Toți, actori și telespectatori, se hrănesc cu bucăți din trupurile fetelor pe care vor să le țină în viață cu orice preț.

Am senzația acută că tot ce fac reconstituirile astea este să le omoare încă o dată pe Alexandra și Luiza.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult