Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Alexandra și Luiza, mâncate de vii

Ceea ce vedem acum la Caracal este un carnaval macabru. Cu toate televiziunile pe ei, marii anchetatori se vânzolesc de colo-colo, măsoară cu pasul, fac poze, cară un manechin de plastic, se duc cu turma unde îi duce Dincă.

La ce bun? Ca să dea populației impresia că sunt buni la ceva, că activează, că se află-ntr-o treabă. Când Alexandra și Luiza au avut nevoie de ei, unde erau toți „profesioniștii” ăștia?

Acum fac reconstituire cam ca „Reconstituirea” lui Lucian Pintilie. Joacă un teatru josnic în fața nației, „în scop educativ”, ca oamenii să fie asigurați că dacă le omoară cineva copilul, reconstituirea va fi făcută la marele fix.

Ce vor să demonstreze? Că Dincă nu le-a omorât pe fete? Păi, atunci, unde sunt? Că au fost date în urmărire internațională. Găsiți-le, domnilor polițiști și procurori, nu plimbați sperietori de ciori prin curți.

Carnavalul macabru nu mai are nicio legătură cu legea, realitatea și adevărul. Toți, actori și telespectatori, se hrănesc cu bucăți din trupurile fetelor pe care vor să le țină în viață cu orice preț.

Am senzația acută că tot ce fac reconstituirile astea este să le omoare încă o dată pe Alexandra și Luiza.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult