Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Angi e tare, dar nimic nu e pierdut

Angelique Kerber nu e degeaba nr. 1 mondial. Atitudine de învingătoare, capacitate uriașă de a-și ridica nivelul jocului când e condusă, încredere dată de cele două Grand Slam-uri câștigate anul acesta. În fața vitezei de deplasare excepționale, a forței și asprimii forehandului, backhandului și serviciului, a flexibilității jos pe genunchi în apărare, nu prea ai ce tactică să aplici. Nu-ți rămâne decât să lupți din toate puterile pentru fiecare punct.

Ce-a destabilizat-o pe Simona după o primă parte a primului set, în care a ajuns să conducă cu 4-3, a fost rezistența în raliu a lui Kerber. Nemțoaica este una dintre foarte puținele jucătoare din lume care poate să câștige schimburi lungi de pe fundul terenului cu Simona. Rămasă astfel fără principala ei armă, Simo s-a străduit să joace la un nivel de agresivitate care nu îi e familiar. De aici greșelile, fie forțate, fie nu.

Nu avem de ce să fim supărați, a câștigat Kerber, nu a pierdut Halep.

Și nimic nu e pierdut. Prin victoria lui Madison Keys asupra Cibulkovei, calificarea oricăror două dintre cele patru rămâne posibilă înainte de ultimele două meciuri, Kerber-Keys și Halep-Cibulková.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AAshe check icon
  Simona ia vacante prea lungi și prea dese în timp ce celelalte jucătoare din top 10 joaca fără întrerupere. Aceasta poate fi cauza erorilor si pierderii concentrarii. Are totuși performante remarcabile deocamdata reușind sa se mențină în top 10,
  • Like 0
 • Stimate CTP,te rog rumos sa fii de acord cu mine ca Simona pierde foarte mult pentru ca in portofoliul ei de lovituri nu exista ... stopul sau mingea scurta , cea care pune pe picior gresit adversara. Suparator este ca nici macar nu incearca!Ori fara o diversitate de lovituri , obosesti chiar psihic.Ori Simona se vede ca e obosita psihiic de departe!
  • Like 0
 • Tudor check icon
  Parerea mea este ca Simona nu o sa castige un turneu mare, respectiv nu o sa fie o mare vedeta in tenis intrucat este o diferenta mare intre ce-si propune si posibilitatile ei relativ limitate (in special cele mentale) in atngerea acestor scopuri. Din pacate prin declaratiile super optimiste pe care, in general, le face inaintea unor turnee, a creat in opinia publica si de specialitae niste asteptari la care ea nu poate ajunge (fara schimbari la nivel mental si imbunatatirea in mod real a jocului ei). Ea era batauta de Kerber de la prima minge din cadrul meciului, si asta pentru ca era constienta ca Kerber este mult peste ea si ca joc si mental (aprpopo Kerber a avut un progres continuu si vizibil in joc si mental, nu numai in declaratii ca la Simona), lucru care a paralizat-o mental din plecare. De foarte multe ori s-a intamplat asa.
  Cred ca ar trebui sa accepte realitatea si pe de alta parte sa fie mai modesta in declaratii. Ar elimina contradictiile dintre ce vrea si ce face efectiv si in mod sigur ar avea rezultate mai bune, ar putea apare placerea de a juca tenis. Ar trebui sa-si analizeze jocul pe inregistrari video ale meciurilor jucate (poate ajunge la niste concluzii utile).
  Altfel nu pot sa spun ca decat ca sunt mahnit sa vad ca orgolilul o impiedica sa fie ce-si doreste.
  • Like 1
 • Nu suntem supăraţi, însă am fi vrut să o vedem pe Kerber alergând la câteva scurte sau cum reacţionează la mingile liftate. Simona şi-a îmbunătăţit semnificativ serviciul şi a câştigat în agresivitate şi regularitate, dar fără fără a întrerupe jocul liniar al adversarelor şi fără ameninţarea venirilor la fileu, talentul, mobilitatea şi puterea ei de luptă nu vor putea fi valorificate deplin.
  • Like 1
  • @ Cristea Petrica
   Pana nu invata cum se vine la fileu si mai ales cum se pune o scurta(la acest procedeu e varza) n-o sa o vedem obtinand rezultate superioare.Cred ca dupa retragerea Serenei,cativa ani buni de acum incolo,pe primul loc in clasamentul WTA vor fi cel putin 2-3 jucatoare anual (din pacate nu o vad pe Simona printre ele)
   • Like 1
 • da, a fost prea agresiva; ar fi putut, cred, sa aiba mai multa rabdare in schimburi. a jucat ca si cum, daca s-ar fi prelungit prea mult punctul, acesta i-ar fi revenit cumva nemtoaicei. ca la baschet, cu limita celor 24 de secunde ... nu doar Kerber a castigat, si Simona a pierdut, pentru ca a jucat semnificativ sub nivelul ei maxim.
  • Like 0
 • Venom check icon
  "Nu avem de ce să fim supărați, a câștigat Kerber, nu a pierdut Halep." - Scorul pe seturi pare drastic, dar nu spune nimic despre meci. Simo a fost tot timpul în bătălie. La un moment dat, avea privirea de prădătoare. O vâna pe iapa nemțească pur sânge (sic!) pe tot terenul, dar Kerber avea în primul rând răbdare, apoi răspuns. Foarte puțin a lipsit ca Halep să învingă, poate chiar un pic de noroc. Că râul, ramul, fileul, mingile la limită și ochii arbitrilor, pe ici pe colo prin punctele esențiale nu au fost cu ea. Kerber a simțit-o aproape chiar și la 5-1, s-a văzut pe fața ei cât era de îngrijorată de un 5-5, la final. Zâmbea cât televizorul. Ca fan poate că îi găsesc scuze Simonei, dar am văzut partida ca fiind pe muchie, în orice moment.
  • Like 0
 • Problema cea mai mare este de ce nu se joaca ambele meciuri în același timp?nu cred ca e corect ca Kerber și Keys sa știe deja calculele pentru calificare în urma rezultatului dintre Halep și Cibulkova
  • Like 0
 • Nu chiar oricare 2 din cele 4. Halep si Cibulkova nu se pot califica impreuna.
  • Like 0
 • Avem o singură variantă: HAI, SIMONA!
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult