Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Angi e tare, dar nimic nu e pierdut

Angelique Kerber nu e degeaba nr. 1 mondial. Atitudine de învingătoare, capacitate uriașă de a-și ridica nivelul jocului când e condusă, încredere dată de cele două Grand Slam-uri câștigate anul acesta. În fața vitezei de deplasare excepționale, a forței și asprimii forehandului, backhandului și serviciului, a flexibilității jos pe genunchi în apărare, nu prea ai ce tactică să aplici. Nu-ți rămâne decât să lupți din toate puterile pentru fiecare punct.

Ce-a destabilizat-o pe Simona după o primă parte a primului set, în care a ajuns să conducă cu 4-3, a fost rezistența în raliu a lui Kerber. Nemțoaica este una dintre foarte puținele jucătoare din lume care poate să câștige schimburi lungi de pe fundul terenului cu Simona. Rămasă astfel fără principala ei armă, Simo s-a străduit să joace la un nivel de agresivitate care nu îi e familiar. De aici greșelile, fie forțate, fie nu.

Nu avem de ce să fim supărați, a câștigat Kerber, nu a pierdut Halep.

Și nimic nu e pierdut. Prin victoria lui Madison Keys asupra Cibulkovei, calificarea oricăror două dintre cele patru rămâne posibilă înainte de ultimele două meciuri, Kerber-Keys și Halep-Cibulková.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AAshe check icon
  Simona ia vacante prea lungi și prea dese în timp ce celelalte jucătoare din top 10 joaca fără întrerupere. Aceasta poate fi cauza erorilor si pierderii concentrarii. Are totuși performante remarcabile deocamdata reușind sa se mențină în top 10,
  • Like 0
 • Stimate CTP,te rog rumos sa fii de acord cu mine ca Simona pierde foarte mult pentru ca in portofoliul ei de lovituri nu exista ... stopul sau mingea scurta , cea care pune pe picior gresit adversara. Suparator este ca nici macar nu incearca!Ori fara o diversitate de lovituri , obosesti chiar psihic.Ori Simona se vede ca e obosita psihiic de departe!
  • Like 0
 • Tudor check icon
  Parerea mea este ca Simona nu o sa castige un turneu mare, respectiv nu o sa fie o mare vedeta in tenis intrucat este o diferenta mare intre ce-si propune si posibilitatile ei relativ limitate (in special cele mentale) in atngerea acestor scopuri. Din pacate prin declaratiile super optimiste pe care, in general, le face inaintea unor turnee, a creat in opinia publica si de specialitae niste asteptari la care ea nu poate ajunge (fara schimbari la nivel mental si imbunatatirea in mod real a jocului ei). Ea era batauta de Kerber de la prima minge din cadrul meciului, si asta pentru ca era constienta ca Kerber este mult peste ea si ca joc si mental (aprpopo Kerber a avut un progres continuu si vizibil in joc si mental, nu numai in declaratii ca la Simona), lucru care a paralizat-o mental din plecare. De foarte multe ori s-a intamplat asa.
  Cred ca ar trebui sa accepte realitatea si pe de alta parte sa fie mai modesta in declaratii. Ar elimina contradictiile dintre ce vrea si ce face efectiv si in mod sigur ar avea rezultate mai bune, ar putea apare placerea de a juca tenis. Ar trebui sa-si analizeze jocul pe inregistrari video ale meciurilor jucate (poate ajunge la niste concluzii utile).
  Altfel nu pot sa spun ca decat ca sunt mahnit sa vad ca orgolilul o impiedica sa fie ce-si doreste.
  • Like 1
 • Nu suntem supăraţi, însă am fi vrut să o vedem pe Kerber alergând la câteva scurte sau cum reacţionează la mingile liftate. Simona şi-a îmbunătăţit semnificativ serviciul şi a câştigat în agresivitate şi regularitate, dar fără fără a întrerupe jocul liniar al adversarelor şi fără ameninţarea venirilor la fileu, talentul, mobilitatea şi puterea ei de luptă nu vor putea fi valorificate deplin.
  • Like 1
  • @ Cristea Petrica
   Pana nu invata cum se vine la fileu si mai ales cum se pune o scurta(la acest procedeu e varza) n-o sa o vedem obtinand rezultate superioare.Cred ca dupa retragerea Serenei,cativa ani buni de acum incolo,pe primul loc in clasamentul WTA vor fi cel putin 2-3 jucatoare anual (din pacate nu o vad pe Simona printre ele)
   • Like 1
 • da, a fost prea agresiva; ar fi putut, cred, sa aiba mai multa rabdare in schimburi. a jucat ca si cum, daca s-ar fi prelungit prea mult punctul, acesta i-ar fi revenit cumva nemtoaicei. ca la baschet, cu limita celor 24 de secunde ... nu doar Kerber a castigat, si Simona a pierdut, pentru ca a jucat semnificativ sub nivelul ei maxim.
  • Like 0
 • Venom check icon
  "Nu avem de ce să fim supărați, a câștigat Kerber, nu a pierdut Halep." - Scorul pe seturi pare drastic, dar nu spune nimic despre meci. Simo a fost tot timpul în bătălie. La un moment dat, avea privirea de prădătoare. O vâna pe iapa nemțească pur sânge (sic!) pe tot terenul, dar Kerber avea în primul rând răbdare, apoi răspuns. Foarte puțin a lipsit ca Halep să învingă, poate chiar un pic de noroc. Că râul, ramul, fileul, mingile la limită și ochii arbitrilor, pe ici pe colo prin punctele esențiale nu au fost cu ea. Kerber a simțit-o aproape chiar și la 5-1, s-a văzut pe fața ei cât era de îngrijorată de un 5-5, la final. Zâmbea cât televizorul. Ca fan poate că îi găsesc scuze Simonei, dar am văzut partida ca fiind pe muchie, în orice moment.
  • Like 0
 • Problema cea mai mare este de ce nu se joaca ambele meciuri în același timp?nu cred ca e corect ca Kerber și Keys sa știe deja calculele pentru calificare în urma rezultatului dintre Halep și Cibulkova
  • Like 0
 • Nu chiar oricare 2 din cele 4. Halep si Cibulkova nu se pot califica impreuna.
  • Like 0
 • Avem o singură variantă: HAI, SIMONA!
  • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult