Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Angi e tare, dar nimic nu e pierdut

Angelique Kerber nu e degeaba nr. 1 mondial. Atitudine de învingătoare, capacitate uriașă de a-și ridica nivelul jocului când e condusă, încredere dată de cele două Grand Slam-uri câștigate anul acesta. În fața vitezei de deplasare excepționale, a forței și asprimii forehandului, backhandului și serviciului, a flexibilității jos pe genunchi în apărare, nu prea ai ce tactică să aplici. Nu-ți rămâne decât să lupți din toate puterile pentru fiecare punct.

Ce-a destabilizat-o pe Simona după o primă parte a primului set, în care a ajuns să conducă cu 4-3, a fost rezistența în raliu a lui Kerber. Nemțoaica este una dintre foarte puținele jucătoare din lume care poate să câștige schimburi lungi de pe fundul terenului cu Simona. Rămasă astfel fără principala ei armă, Simo s-a străduit să joace la un nivel de agresivitate care nu îi e familiar. De aici greșelile, fie forțate, fie nu.

Nu avem de ce să fim supărați, a câștigat Kerber, nu a pierdut Halep.

Și nimic nu e pierdut. Prin victoria lui Madison Keys asupra Cibulkovei, calificarea oricăror două dintre cele patru rămâne posibilă înainte de ultimele două meciuri, Kerber-Keys și Halep-Cibulková.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult