Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Anisimova, călcată de Mobra!

Simona Halep - mental

 Rar am văzut o jucătoare de nivel înalt, ca Amanda Anisimova, intrând pe teren cu o asemenea atitudine profund eronată. A fost emoționată, dar, mai ales la jucătoarele tinere, emoția duce, de obicei, la hiperactivitate, la tendința de a face prea multe, de a se mișca excesiv. Ceea ce nu prea e bine. Însă, în cazul cel mai rău, emoția devine paralizantă, jucătoarea este static-agitată, mereu frustrată, fără sens, ajungând până la ridicol – americanca țipa supărată la propriile greșeli, în loc să încerce să schimbe ceva, până și la scorul 0-6, 1-5!

Simona a sesizat din ghemul 2 al primului set, când Amanda a avut niște mingi de break, că trebuie să bage primul serviciu în careu sau să-l trimită pe al doilea adânc și apăsat, cu riscul asumat de a face dublă greșeală (au fost vreo două-trei), pentru a o împiedica pe adversară să ia controlul schimbului cu un retur agresiv. După care a dat drumul la jocul ei cel mai bun de mișcare și regularitate, defensiv-agresiv. A venit chiar și la fileu, cu succes – stop, volé, contrastop, foarte bune.

Anisimova a produs o replică bizară, încercând să câștige puncte repede, fără muncă, fără alergare, cu lovituri decisive de pe picioare. Să faci așa ceva împotriva motoretei Mobra a tenisului mondial nu-i ușor nici pe hard, darmite pe un teren de zgură umedă, la o temperatură scăzută, cu mingi mai grele și mai lente!... E ca și cum ți-ai da singură, din răsputeri, cu racheta în genunchi.

De mai bine de o lună încoace, la Praga, la Roma și Paris, Simona este, cu fiecare meci, mai puternică și mai înțeleaptă...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Maron_S check icon
  Iata ca Simona pierde cu Swiatek, o jucatoare care a facut un meci incredibil, i-au intrat toate mingile, i-au iesit toate scurtele.. Incredibil..
  Asa e in tenis, probabil ca un mare jucator este mare pentru ca stie sa si piarda. Este dureros, dar este cealalta fata a aceleiasi monede.
  Mi-a placut ca Simona a luptat pana la ultima minge, a crezut ca poate intoarce meciul pana in ultima clipa. Si cred ca nu era imposibil...
  • Like 1
 • Si inca ceva : transmitet-ii domisoarei Halep ca stiu ca este in transa/legatura psihica cu entitati romanesti chiar si cand reuseste sa scurt circuiteaze adversarele IN TIMP CE JOACA cautand "R"-ul ca o obsedata. Sa nu uitam ca toate precursoarele feminine care au reusit peste hotare din istorie pana in prezent au fost si sunt CLAR-VAZATOARE. Daca domnisoara are ceva de impartit cu mine sa ma caute. Cred ca si CTP-ul face parte din aceasta secta psihica....daca tot vorbim IN TERMENI DE SUPRA-ADULATII !!!
  • Like 0
 • Mda Simona " de la meci la meci este mai inteleapta " exact ca o MOBRA...asta sugerati voalat. Domnilor incepeti sa va luati pastilele ca tennis-ul pe care il scrieti promovati si uneori comentati a DERAIAT de pe sinele normalului. Va sugerez la urmatorul meci castigat sa o comparati cu insusi creatorul lumilor ne-stiute. ( ironic ). Dementa in stare pura. N-am nimic cu fata ea isi face treaba si o face bine. Ii urez succes !
  • Like 0
 • Casargoz check icon
  Pentru cei ce nu stiu ce este motoreta mobra :)
  Cu 4o de ani înainte de Tesla, Mobra producea motorete full electrice.:

  http://mobra.ro/index.php?p=stiri&p_title=Mobra


  2018-11-28
  ICPE in colaborare cu Intreprinderea "6 Martie" Zarnesti a creat in anii 70 si o varianta electrica a motoretelor MOBRA.

  Poze si texte preluate din prezentare aflat pe siteul: http://www.codcr.com

  Caracteristici ELMO
  Putere 500W
  Autonomie 3h
  Viteza maxima 25km/h

  • Like 1


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult