Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Anisimova, călcată de Mobra!

Simona Halep - mental

 Rar am văzut o jucătoare de nivel înalt, ca Amanda Anisimova, intrând pe teren cu o asemenea atitudine profund eronată. A fost emoționată, dar, mai ales la jucătoarele tinere, emoția duce, de obicei, la hiperactivitate, la tendința de a face prea multe, de a se mișca excesiv. Ceea ce nu prea e bine. Însă, în cazul cel mai rău, emoția devine paralizantă, jucătoarea este static-agitată, mereu frustrată, fără sens, ajungând până la ridicol – americanca țipa supărată la propriile greșeli, în loc să încerce să schimbe ceva, până și la scorul 0-6, 1-5!

Simona a sesizat din ghemul 2 al primului set, când Amanda a avut niște mingi de break, că trebuie să bage primul serviciu în careu sau să-l trimită pe al doilea adânc și apăsat, cu riscul asumat de a face dublă greșeală (au fost vreo două-trei), pentru a o împiedica pe adversară să ia controlul schimbului cu un retur agresiv. După care a dat drumul la jocul ei cel mai bun de mișcare și regularitate, defensiv-agresiv. A venit chiar și la fileu, cu succes – stop, volé, contrastop, foarte bune.

Anisimova a produs o replică bizară, încercând să câștige puncte repede, fără muncă, fără alergare, cu lovituri decisive de pe picioare. Să faci așa ceva împotriva motoretei Mobra a tenisului mondial nu-i ușor nici pe hard, darmite pe un teren de zgură umedă, la o temperatură scăzută, cu mingi mai grele și mai lente!... E ca și cum ți-ai da singură, din răsputeri, cu racheta în genunchi.

De mai bine de o lună încoace, la Praga, la Roma și Paris, Simona este, cu fiecare meci, mai puternică și mai înțeleaptă...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Maron_S check icon
  Iata ca Simona pierde cu Swiatek, o jucatoare care a facut un meci incredibil, i-au intrat toate mingile, i-au iesit toate scurtele.. Incredibil..
  Asa e in tenis, probabil ca un mare jucator este mare pentru ca stie sa si piarda. Este dureros, dar este cealalta fata a aceleiasi monede.
  Mi-a placut ca Simona a luptat pana la ultima minge, a crezut ca poate intoarce meciul pana in ultima clipa. Si cred ca nu era imposibil...
  • Like 1
 • Si inca ceva : transmitet-ii domisoarei Halep ca stiu ca este in transa/legatura psihica cu entitati romanesti chiar si cand reuseste sa scurt circuiteaze adversarele IN TIMP CE JOACA cautand "R"-ul ca o obsedata. Sa nu uitam ca toate precursoarele feminine care au reusit peste hotare din istorie pana in prezent au fost si sunt CLAR-VAZATOARE. Daca domnisoara are ceva de impartit cu mine sa ma caute. Cred ca si CTP-ul face parte din aceasta secta psihica....daca tot vorbim IN TERMENI DE SUPRA-ADULATII !!!
  • Like 0
 • Mda Simona " de la meci la meci este mai inteleapta " exact ca o MOBRA...asta sugerati voalat. Domnilor incepeti sa va luati pastilele ca tennis-ul pe care il scrieti promovati si uneori comentati a DERAIAT de pe sinele normalului. Va sugerez la urmatorul meci castigat sa o comparati cu insusi creatorul lumilor ne-stiute. ( ironic ). Dementa in stare pura. N-am nimic cu fata ea isi face treaba si o face bine. Ii urez succes !
  • Like 0
 • Casargoz check icon
  Pentru cei ce nu stiu ce este motoreta mobra :)
  Cu 4o de ani înainte de Tesla, Mobra producea motorete full electrice.:

  http://mobra.ro/index.php?p=stiri&p_title=Mobra


  2018-11-28
  ICPE in colaborare cu Intreprinderea "6 Martie" Zarnesti a creat in anii 70 si o varianta electrica a motoretelor MOBRA.

  Poze si texte preluate din prezentare aflat pe siteul: http://www.codcr.com

  Caracteristici ELMO
  Putere 500W
  Autonomie 3h
  Viteza maxima 25km/h

  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult