Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Anisimova, călcată de Mobra!

Simona Halep - mental

 Rar am văzut o jucătoare de nivel înalt, ca Amanda Anisimova, intrând pe teren cu o asemenea atitudine profund eronată. A fost emoționată, dar, mai ales la jucătoarele tinere, emoția duce, de obicei, la hiperactivitate, la tendința de a face prea multe, de a se mișca excesiv. Ceea ce nu prea e bine. Însă, în cazul cel mai rău, emoția devine paralizantă, jucătoarea este static-agitată, mereu frustrată, fără sens, ajungând până la ridicol – americanca țipa supărată la propriile greșeli, în loc să încerce să schimbe ceva, până și la scorul 0-6, 1-5!

Simona a sesizat din ghemul 2 al primului set, când Amanda a avut niște mingi de break, că trebuie să bage primul serviciu în careu sau să-l trimită pe al doilea adânc și apăsat, cu riscul asumat de a face dublă greșeală (au fost vreo două-trei), pentru a o împiedica pe adversară să ia controlul schimbului cu un retur agresiv. După care a dat drumul la jocul ei cel mai bun de mișcare și regularitate, defensiv-agresiv. A venit chiar și la fileu, cu succes – stop, volé, contrastop, foarte bune.

Anisimova a produs o replică bizară, încercând să câștige puncte repede, fără muncă, fără alergare, cu lovituri decisive de pe picioare. Să faci așa ceva împotriva motoretei Mobra a tenisului mondial nu-i ușor nici pe hard, darmite pe un teren de zgură umedă, la o temperatură scăzută, cu mingi mai grele și mai lente!... E ca și cum ți-ai da singură, din răsputeri, cu racheta în genunchi.

De mai bine de o lună încoace, la Praga, la Roma și Paris, Simona este, cu fiecare meci, mai puternică și mai înțeleaptă...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult