Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cum ajunge omul să creadă în Dumnezeu

Trump - maini

Trumpf are covid. O, ce veste minunată! Uite-așa ajung oamenii să creadă în Dumnezeu. Cei care îl detestă pe oranjgutan nu uită că până cu o săptămână în urmă le predica „fellow americans” că virusul nu face rău nimănui, că în America sa Great Again e mai mult decât vlăguit, cum zicea Vosganian Alifie-Pușcărie de pe la noi, corona e terminat. De purtătorii de mască își bătea joc mai abitir decât C. Puiu și V. Cataramă.

Și atunci, cum să nu crezi că îl bate Dumnezeu?

Subsemnatul, întrucât nu sunt credincios, îi doresc lui Trumpf să nu caște ciocul, cel puțin până la alegerile din 3 noiembrie, ca să se poată vindeca America și lumea de el. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult