Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cum ajunge omul să creadă în Dumnezeu

Trump - maini

Trumpf are covid. O, ce veste minunată! Uite-așa ajung oamenii să creadă în Dumnezeu. Cei care îl detestă pe oranjgutan nu uită că până cu o săptămână în urmă le predica „fellow americans” că virusul nu face rău nimănui, că în America sa Great Again e mai mult decât vlăguit, cum zicea Vosganian Alifie-Pușcărie de pe la noi, corona e terminat. De purtătorii de mască își bătea joc mai abitir decât C. Puiu și V. Cataramă.

Și atunci, cum să nu crezi că îl bate Dumnezeu?

Subsemnatul, întrucât nu sunt credincios, îi doresc lui Trumpf să nu caște ciocul, cel puțin până la alegerile din 3 noiembrie, ca să se poată vindeca America și lumea de el. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dle CTP Dumnezeu exista si probabil pentru toate rautatile dumneavoastra nu va va ingadui sa va pregatiti a avea o tinuta decenta cand moartea va aveni asa cum va doriti. Dar Dumnezeu e iertator .
  • Like 0
 • Michael Reid
  1d
  THE BUFFOON IN THE WHITE HOUSE:

  The buffoon in the White House just brokered two Middle East Peace Accords, something that 71 years of political intervention and endless war failed to produce.

  The buffoon in the White House is the first president that has not engaged us in a foreign war since Eisenhower.

  The buffoon in the White House has had the greatest impact on the economy, bringing jobs, and lowering unemployment to the Black and Latino population of ANY other president. Ever.

  The buffoon in the White House has exposed the deep, widespread, and long-standing corruption in the FBI, the CIA, the NSA, and the Republican and Democratic parties.

  The buffoon in the White House turned NATO around and had them start paying their dues.

  The buffoon in the White House neutralized the North Koreans, stopped them from developing a further nuclear capability, sending missiles toward Japan, and threatening the West Coast of the US.

  The Buffoon in the White House turned our relationship to the Chinese around, brought hundreds of business back to the US, and revived the economy. Hello.

  The buffoon in the White House has accomplished the appointing of two Supreme Court Justices and close to 300 Federal Judges.

  The buffoon in the White House lowered your taxes and caused your stock market to move to record levels over 100 times, positively impacting the retirements of tens of millions of citizens.

  The buffoon in the White House fast-tracked the development of a COVID Vaccine - it will be available within weeks - we still don't have a vaccine for SARS, Bird Flu, Ebola, or a host of diseases that arose during previous administrations.

  The buffoon in the White House rebuilt our military which the Obama administration had crippled and had fired 214 key generals and admirals in his first year of office.

  The buffoon in the White House uncovered widespread pedophilia in the government and in Hollywood. the buffoon in the White House is exposing world wide sex trafficking of minors and bringing children home to their families.

  The buffoon in the White House. Works for free and has lost well over 2 billion dollars of his own money in serving - and done all of this and much more in the face of relentless undermining and opposition from people who are threatened because they know they are going to be exposed as the criminals that they are if he is re-elected. I got it, you don't like him. How special of you. He is serving you and ALL the American people. What are you doing besides calling him names?"
  • Like 0
 • Domnule, de multe ori ma scoateti din sarite, dar alte ori va apreciez articolele. Ca si cel de fata. Iubitorii de Trump sunt intoxicati de un nationalism nociv Ma refer chiar la cei de la noi din tara! Si nci nu par sa priceapa ce anume NU se face in politica "mare"
  • Like 0
 • D. Trump este actualul președinte american. Ales și pus in scaun pentru americani și interesele majorității lor. Este bine ca toți criticii din afara Statelor Unite sa înțeleagă asta. Dacă un CTP nu o pricepe, degeaba s-a mai apucat de gazetărie. Interesele directe ale domniei sale depind direct de K. Johannis.. Deoarece dimensiunile CTP-iste nu pot fi observate peste Atlantic, dansul este eliberat de orice șansa de a capătă riposta. Este un vechi obicei pe care îl are de a-și orienta ura morbidă pentru tot ce nu ii mângâie intiresele personale. Încercând sa ii microscopeze pe ceilalți trăiește cu sentimentul unei staturi superioare. Trăim intr-o epoca ciudata in care micimea și mediocritatea domnește. Sa speram ca noile generații vor aduce România la standardele avute cândva.
  Pana una-alta, mai putem beneficia de bresa produsă in viața și literatura de CTP, căruia, bunul meu simt nu ma lasă sa ii atașez un adjectiv.
  • Like 0
  • @ Alex Bacall
   CTP se da mare ziarist, o fi local nu ma pronunt, dar cand e vorba de America e o nulitate si nu e prima data cand arata asta.
   • Like 0
 • Nu mi se pare foarte rau Trump, chiar daca a facut gafe. Una dintre ele este atitudinea fata de Covid, care a costat SUA mii de morti. E atat de incapatanat incat nu poarta masca nici acum. Cat despre Biden , ca ar fi controlat de socialisti, care-i baiul. Democratie inseamna alternanta la guvernare. Doar nu va doriti partid unic. Daca socialistii nu fac bine ce fac pot si schimbati cel tarziu dupa patru ani. Chestia ca dl CTP ar fi vandut imi evoca suav niste volgi negre in noapte, anii 50 si splendoarea montana a orasului Stalin. Oamenii au convingeri sau nu au. Nu tot ce e diferit e platit de partea adversa. Democratia face ca personalitatile publice sa fie cunoscute cu tot cu tendintele lor, ca toti avem tendinte si nimic mai mult, doar Batranul de la Ultimul Etaj jongleaza cu adevaruri. Avocatii fac o slujba pe bani la fel ca si profesorii. Un profesor de fizica preda Teoria Relativitatii chiar daca in laborator s-a depasit viteza luminii si chiar s-a reusit teleportarea unei particule ceea ce relativizeaza Teoria Relativitatii. E profesorul ala un platit in sensul atribuit de dvs?
  • Like 0
 • Domnule CTP se pare ca nu prea intelegeti ce se intampla in USA la ora actuala si mai rau nu va pasa de alternativa la presedintele Trump si anume Biden de 78 de ani care va fi complext controlat si maniulat de socialisti. V-ati dat intodeauna anticomunist dar prin articolul asta v-ati dat arama pe fata, sunteti vandut.
  • Like 0
 • Oare sT(upid)ramp o fi bolnav ? S-o fi urcat CoViD-19 pe el ? O fi servit un pic de insuficiență respiratorie ? Vă spun din propria experiență, presupun că pe la sfîrșitul lui martie, CoVid-19 s- dat la mine, noaptea pe la miezul nopții, dormeam, am început să tușesc, m-am evaluat, nu tușeam uscat, nu era foarte rău, m-am ridicat de pe pat, tusea s-a rărit, dar nu se oprea, respiram ușor, dar nu era destul aer în organism, m-am speriat, m-am gratulat : Boșorogule ai 60 de ani, hai că a sosit sorocul...Dar mi s-a făcut frică, aerul era tot mai puțin, nu făceam efort fizic, nu urlam că nu vreau să crăp, a apărut groaza, calm am ieșit din dormitor și am mers în sufragerie, voiam să revăd testamentul, să văd, poate fac oarece modificări, am cîte ceva pe acest pămînt...După ce se va afla că am traversat frontiera vor fi cîțiva mulțumiți, că le-am lăsat cîte ceva, dar mai mulți mă vor blestema : Că i-am uitat și ei au făcut atîtea pentru mine...
  Mă întorc la întîlnirea cu CoVid-19, 1-2 ore m-a ținut în spaime, am verificat temperatura, pozitiv, sub 37 grade, am făcut bilanțul, cînd fusesem la WC, făcusem normal, nu diaree, de mîncat mîncasem, păpica avea gust dar nu îmi mai plăcea gustul. În fine, după 1-2 ore m-a lăsat în pace, după 1-2 săptămîni, boala iar pe mine, dar eram liniștit, știam că eram pregătit să înfrunt CoVid-19...La sfîrșitul lui ianuarie, începutul lui februarie avusesem o răceală lungă, de 2 săptămîni, 2 săptămîni am luat zilnic cîte 4 Nurofen răceală și gripă, pînă cînd răceala ciudată a fost învinsă, iar pe mine m-a umplut cu anticorpi, care anticorpi au cotonogit CoVid-19 cînd i s-a făcut de mine !!!Acum de vre-o 4 săptămîni nici nu mă mai bagă în seamă CoVid-19, am altele, că sînt diabetic, de 20 de ani, că sînt hipertensiv, vinerea trecută tensiunea era 200, eram la un control medical pentru angajare, normal că am speriat doctorița, o tipă tînără, drăguță, m-a lăsat repetent, adică fără slujbă, trebuie să mor și eu din ceva, dar nu din CoVid-19, eu admir ,,chinezăriile".
  sTrump poate muri din orice, praful și pulberea de el...
  • Like 1
 • Înțeleg din textul lui C.T.P. că toată doza de otravă din gușă, o deversează pe D. TRUMP, ceea ce înseamnă că este un simpatizant al lui Joseph Robinette Biden? Sau el doar urâște, nu are în limbaj sintagma ”simpatie”??...Nu știu ce-i poate face un om, de la 12 mii de km. distanță, altuia, ca să fie damnat în acest mod și nici ”comentatorii” de pe-aici, bărbați și femei, să i se ralieze!.. E foarte rușinos să-ți exprimi public micimea sufletească și problemele cu ”neuronul”, că nu ai nimic uman, și mai ales că îl invoci pe Dumnezeu care cu ”dreptatea Lui Divină”, îi lovește pe aceia pe care nu îi agrează C.T.P.!!!... Atacul cu virusul la D.Trump este un FAKE, dacă era contaminat, nu apărea la tv., era cuplat la niște aparate, așa că nu vă bucurați, D. TRUMP este Primul om al lumii și va mai fi pt. încă patru ani!!... Multă sănătate, d-le Președinte!...
  • Like 2
  • @ Mihaela Nedelcu
   Daca Trump e primul om al lumii, atunci chiar ca suntem in pericol. Prostia in actiune duce intotdeauna la dezastre, indiferent de culoarea politica. Personal il detest, meritele lui sunt absolut nule, comportamentul denota probleme mari - la nivelul intelegerii, la nivelul educatiei, chiar si la nivelul ala pe care romanul il numeste 7 ani de acasa.
   • Like 2
  • @ Mihaela Nedelcu
   O fi primul om al lumii ,dar in problema raportarii nationale la Covid a gresit si i se pot imputa o multime de morti. Tot ce ramane dincolo de ce a facut rau e in favoarea lui. Ce nu e, nu e, si sa spui ce nu e bine nu te transforma in criminal. Ca sa nu mai vorbim ca dl CTP a scris un articol de opinie nu o stire deci de cand cu democratia opiniile sunt libere. Democratie inseamna pluripartidism si partizanii unei tabere nu sunt dusmanii intregii natiuni, diversitatea de credinte reprezinta esenta democratiei si cine nu o permite are apucaturi dictatoriale.
   • Like 0
  • @ Adrian Onicescu
   Cine-i imputa mortii de corona virus? Propaganda democrat/socialista in speranta ca presedintele Trump nu va mai fi ales. Ce n-a facut? Ce n-au facut ceilalti conducatori din Europa care acum se confrunta cu al doilea val? Prima actiune a fost sa inchida granita pentru chinezi dupa aia nimeni nu stia ce sa faca, a durat ceva timp pana s-a dezvoltat un test pentru depistarea bolii iar acum se lucreaza intens pentru un vaccin. Poate ai amabilitatea sa ne spui ce ar fi trebuit sa faca mai mult. M-ar interesa si ce spun democratii socialisti ca ar fi trebuit sa faca, eu pana acum n-am auzit ceva care sa aiba sens.
   • Like 0
  • @ Adrian Onicescu
   De ce sa i se impute? A fost primul care a inchis granitele tarii iar democratii l-au criticat. Statele cele mai atinse de covid sunt cele democrate.
   • Like 0
  • @ andreea dragusin
   Personal chiar nu cred ca ii pasa cuiva ca il detesati sau ca nu ii recunoasteti meritele. Toate realizarile lui inainte si dupa alegerea in functia de presedinte infirma cele spuse de dumneavoastra. Sa aveti o zi buna asa cum avem si noi aici cu el presedinte.
   • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Dle CTP, nu-i niciodată prea târziu...:)
  Observă cineva, e scris Trumpf nu Trump, numele strabunului german al lui Trump.
  • Like 0
  • @ Delia MC
   Corina check icon
   E scris așa dinadins.
   • Like 0
 • Primesc și citesc articolele Dumneavoastră, cu bucuria celui care își regăsește propriile părerei scrise cu foarte mare curaj de către autorii acestei publicații. Vă admir, vă respect și aștept momentul, în care voi avea și eu ceva de spus, alăturându=mă cu încredere la puterea convingătoare a personalităților care sunteți. Vă mulțumesc. Cu aleasă considerație.
  ii
  • Like 2
  • @ Vrabete Maria
   Vrabete, vrabia malai viseaza.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult