Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Antreprenorul român care caută să angajeze 1.000 de oameni și investește 27 de milioane de euro: „Perioada asta e lux față de criza din 2009”

Dan Ostahie - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Perioada de acum „este lux” pe lângă criza din 2009, consideră antreprenorul Dan Ostahie. Invitatul ediției de duminică a emisiunii „În fața ta” de la Digi24 spune va face investiții de 27 de milioane de euro pentru a deschide noi centre de retail în toată ţara.

„În 2009 a crescut TVA, s-au tăiat salariile, iar moneda națională a evoluat în termen extrem de scurt de la 3,6 lei pentru un euro, la 4,3 lei. Pentru un antreprenor care a trecut și prin acea perioadă este lux ceea ce e acum. Faptul că au existat ajutoare de șomaj pentru oamenii care au stat acasă, faptul că există granturi (...), repet, e o diferență ca de la cer la pământ. (...) Aș mai compara cu ce se întâmplă cu băncile comerciale. Dacă în 2009 băncile comerciale s-au repezit pe companii pentru a-si recupera datoriile, acum au stat puțin în expectativă, dar au iesit din nou în piață pentru a oferi credite. Nu suferă comparație 2009 cu 2020”, a declarat Dan Ostahie. 

Dan Ostahie, care controlează retailerul electro-IT Altex, vizează deschiderea unor noi magazine și dezvoltarea actualei rețele, iar pentru asta caută să angajeze 1.000 de persoane. Poziţiile pentru care pot aplica cei interesați sunt casieri, consultanţi vânzări, responsabili service, responsabili online, şef raion, responsabil financiar, director de magazin, director adjunct de magazin, stivuitorist, manipulant marfă, potrivit ZF.ro.

„Angajăm oameni odată cu redeschiderea magazinelor și reașezarea business-ului, vrem să îmbunătățim calitatea serviciilor pe care le oferim”, spune antreprenorul. 

În ultimele luni, compania a cunoscut o creștere de trei ori a vânzărilor în online. 

Investițiile pe termen lung, planificate în anii precedenți, vor fi continuate. „27 de milioane de euro le investim atât în dezvoltarea rețelei din punct de vedere al infrastructurii de magazine, dar si din punct de vedere al infrastructurii IT și software. Sunt proiecte strategice la care nu renunțăm. Mergem mai departe cu investițiile”, spune Dan Ostahie.

„Știți cum e când mergi la plimbare prin pădure și dintr-o dată apare ursul?”

Antreprenorul vede și o „parte plină” a actualei perioade: a fost obligat să accelereze procesul de digitalizare a companiei. „Digitalizarea era în plan înainte de pandemie, dar știți cum e când mergi la plimbare prin pădure și dintr-o dată apare ursul? O iei la fugă. Noi am grăbit toate procesele. Eram în investiții în partea online, dar schimbarea pieței de pe o zi pe alta ne-a făcut să accelerăm toate procesele. Proiecte care erau programate pentru întregul an au fost făcute în câteva luni”, punctează antreprenorul.

„Înainte de criza coronavirus aș fi avut o reticență majoră pentru work from home”

Retailerul încurajează lucrul de acasă, acolo unde este posibil. „Dacă m-ați fi întrebat înainte de această criză cum privesc work from home, aș fi avut o reticență majoră”, mărturisește Ostahie. 

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult