Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Aproape jumătate din copiii români se luptă zi de zi cu sărăcia. Susține-i alături de Zahăr Mărgăritar și CONCORDIA

Faci gem și faci bine

Pentru unii, copilăria s-a încheiat prea devreme. Viața lor nu înseamnă joacă și amintiri frumoase cu prietenii și familia, iar în ochii lor se citește frica și nevoia de ajutor. Prin această situație trec mai mult de 36% din copiii din România, care se luptă în fiecare zi cu sărăcia și foamea. Fără resursele necesare, aceștia se îndreaptă ușor spre abandon școlar și excluziune socială.

Conștientizând că sărăcia în copilărie poate avea urmări grave asupra vieții de adult, Zahăr Mărgăritar susține și în acest an acțiunile Organizației Umanitare CONCORDIA. Prin campania „Faci gem și faci bine”, fiecare pachet de Zahăr Mărgăritar poate schimba o viață. Prepari simplu și ușor toate tipurile de sirop, folosind Zahăr pentru Sirop de plante sau cele mai delicioase gemuri cu Zahăr Mărgăritar gelifiant și vezi cum copilăria celor dezavantajați se îndulcește. Transformă sezonul gemurilor în sezonul faptelor bune cu fiecare pachet cumpărat!


CONCORDIA, peste 30 de ani de compasiune

La început, organizația se baza pe dorința de a ajuta copiii care nu au putut crește alături de părinții lor și pe cei care trăiesc în sărăcie sau excluziune socială. În timp, Organizația Umanitară CONCORDIA a adaptat proiectele în funcție de nevoia și gradul de independență a beneficiarilor, iar Zahăr Mărgăritar le-a fost alături în această lungă călătorie. Astăzi, aceștia sprijină, pe lângă copii, și tinerii sau familiile defavorizate. Vezi aici misiunea CONCORDIA.

În prezent, CONCORDIA oferă case de tip familial, centre de zi pentru copii și familii, o școală primară, locuri de muncă în cadrul întreprinderilor sale de economie socială, consiliere pentru întreaga familie și apartamente sociale pentru o viață independentă. Mai mult, tinerii pot beneficia de o școală de meserii și job coaching, care să îi ghideze în viitorul lor de adulți. La Casa Caroline, proiect susținut de Zahăr Mărgăritar, 8 dintre copiii sprijiniți de CONCORDIA locuiesc aici, primesc zilnic hrană, cazare, asistență medicală și îngrijire permanentă, pentru o viață cât mai bună. Sprijinirea copiilor defavorizați de la vârste fragede are impact pozitiv pe termen lung și poate naște povești de succes ale unor adulți independenți.

Povești din CONCORDIA: Ema – studenta care vrea să devină asistent social

Ema a ajuns în CONCORDIA la doar 9 ani, pe când era o fetiță singură, care trăia pe stradă. Deși la început a avut multe temeri și întrebări care nu o lăsau să se bucure de noua viață, s-a atașat repede de oamenii de aici, iar CONCORDIA a devenit casa ei. Ema povestește că experiența de la CONCORDIA i-a oferit șansa la liberă exprimare și i-a dat mai multă încredere în forțele proprii.

Astăzi este studentă la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București și se pregătește să devină asistent social. Vrea să ajute alți copii care, din diverse motive, nu pot crește alături de părinți. Din propria experiență, tânăra cunoaște provocările copiilor și tinerilor care cresc în sistemul de protecție specială.

Sprijinirea celor aflați în dificultate ar trebui să fie responsabilitatea fiecăruia dintre noi, iar cu fiecare donație, putem împlini un vis. Pune vara la borcan și contribuie la o viață normală pentru copiii din România. Cumpără Zahăr Mărgăritar gelifiant și donează aici pentru a susține misiunea „Faci gem și faci bine”. 


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu că zic, dar vreau să întreb: zahărul nu e dăunător, otravă? De la prunc cu... tetina-n gură, pân' la moș cu barbă sură.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult