Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Aproape jumătate din copiii români se luptă zi de zi cu sărăcia. Susține-i alături de Zahăr Mărgăritar și CONCORDIA

Faci gem și faci bine

Pentru unii, copilăria s-a încheiat prea devreme. Viața lor nu înseamnă joacă și amintiri frumoase cu prietenii și familia, iar în ochii lor se citește frica și nevoia de ajutor. Prin această situație trec mai mult de 36% din copiii din România, care se luptă în fiecare zi cu sărăcia și foamea. Fără resursele necesare, aceștia se îndreaptă ușor spre abandon școlar și excluziune socială.

Conștientizând că sărăcia în copilărie poate avea urmări grave asupra vieții de adult, Zahăr Mărgăritar susține și în acest an acțiunile Organizației Umanitare CONCORDIA. Prin campania „Faci gem și faci bine”, fiecare pachet de Zahăr Mărgăritar poate schimba o viață. Prepari simplu și ușor toate tipurile de sirop, folosind Zahăr pentru Sirop de plante sau cele mai delicioase gemuri cu Zahăr Mărgăritar gelifiant și vezi cum copilăria celor dezavantajați se îndulcește. Transformă sezonul gemurilor în sezonul faptelor bune cu fiecare pachet cumpărat!


CONCORDIA, peste 30 de ani de compasiune

La început, organizația se baza pe dorința de a ajuta copiii care nu au putut crește alături de părinții lor și pe cei care trăiesc în sărăcie sau excluziune socială. În timp, Organizația Umanitară CONCORDIA a adaptat proiectele în funcție de nevoia și gradul de independență a beneficiarilor, iar Zahăr Mărgăritar le-a fost alături în această lungă călătorie. Astăzi, aceștia sprijină, pe lângă copii, și tinerii sau familiile defavorizate. Vezi aici misiunea CONCORDIA.

În prezent, CONCORDIA oferă case de tip familial, centre de zi pentru copii și familii, o școală primară, locuri de muncă în cadrul întreprinderilor sale de economie socială, consiliere pentru întreaga familie și apartamente sociale pentru o viață independentă. Mai mult, tinerii pot beneficia de o școală de meserii și job coaching, care să îi ghideze în viitorul lor de adulți. La Casa Caroline, proiect susținut de Zahăr Mărgăritar, 8 dintre copiii sprijiniți de CONCORDIA locuiesc aici, primesc zilnic hrană, cazare, asistență medicală și îngrijire permanentă, pentru o viață cât mai bună. Sprijinirea copiilor defavorizați de la vârste fragede are impact pozitiv pe termen lung și poate naște povești de succes ale unor adulți independenți.

Povești din CONCORDIA: Ema – studenta care vrea să devină asistent social

Ema a ajuns în CONCORDIA la doar 9 ani, pe când era o fetiță singură, care trăia pe stradă. Deși la început a avut multe temeri și întrebări care nu o lăsau să se bucure de noua viață, s-a atașat repede de oamenii de aici, iar CONCORDIA a devenit casa ei. Ema povestește că experiența de la CONCORDIA i-a oferit șansa la liberă exprimare și i-a dat mai multă încredere în forțele proprii.

Astăzi este studentă la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București și se pregătește să devină asistent social. Vrea să ajute alți copii care, din diverse motive, nu pot crește alături de părinți. Din propria experiență, tânăra cunoaște provocările copiilor și tinerilor care cresc în sistemul de protecție specială.

Sprijinirea celor aflați în dificultate ar trebui să fie responsabilitatea fiecăruia dintre noi, iar cu fiecare donație, putem împlini un vis. Pune vara la borcan și contribuie la o viață normală pentru copiii din România. Cumpără Zahăr Mărgăritar gelifiant și donează aici pentru a susține misiunea „Faci gem și faci bine”. 


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu că zic, dar vreau să întreb: zahărul nu e dăunător, otravă? De la prunc cu... tetina-n gură, pân' la moș cu barbă sură.
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult