Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Aria cercului, cea mai căutată sintagmă pe Google

După ce Viorica Dăncilă a dat, marți seară, un răspuns greșit la întrebarea „Cum se calculează aria cercului?”, „aria cercului” a devenit cea mai căutată sintagmă pe Google. 

Potrivit Google Trends, aceasta a avut peste 200.000 de căutări, aflându-se pe prima poziție în topul căutărilor zilei. Următoarele sintagme aflate ieri în top au fost „România U21” - peste 50.000 de căutări, „Calendar ortodox noiembrie 2019” - peste 10.000 de căutări, și „fosfura de aluminiu” - substanța car ar fi provocat decesul a doi copii și o femeie - peste 5.000 de căutări.


Întrebată de un jurnalist cât este aria cercului, Viorica Dăncilă, a dat un răspuns greșit, deși anterior declarase că a dat meditații la matematică..

Reporter: Ați spus că ați acordat meditații la matematică. Cât e aria cercului?

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Reporter: Este PI înmulțit cu raza la pătrat

Viorica Dăncilă: PI ori raza la pătrat. Am dat meditații la matematică și credeți-mă că am putea, dacă aveti timpul liber, să veniți alături și să vedem cine știe matematică. Sunt inginer, credeți-mă că toți inginerii în România fac până în anul 3 matematică. Am făcut facultatea 5 ani. Am terminat cu media 9. Pentru unii li se pare o medie mică. Dacă vreți să vorbim despre matematică vă stau la dispoziție chiar după terminarea conferinței de presă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • La intrebarea respectiva un om de calitate ar fi raspuns frumos fara ranjete, dar nu e cazul lui Johannis. Dancila clar nu are ce cauta in nici o functie. Dar nici Johannis nu e departe, doar ca da bine pe sticla.
    • Like 0
  • check icon
    Asta arată că este „normal„ ca într-o țară de semianalfabeți conducerea să fie la fel de „cultă„, Când te gândești cu cât dispreț afișat se uită românii la analfabeții și ignoranții din Africa sau de aiurea, deși sunt confrați într-u întuneric intelectual.
    • Like 1
  • Ce cred eu că arată această statistică stupefiantă; arată faptul că o mulțime de oameni ( peste 200.000 ) habar n-au despre formula de calcul a ariei unei suprafețe circulare dar sunt muult mai „deștepți” decât „analfabeta funcțională”. Asta ca să știm cam pe unde suntem cu realitatea „de la firul ierbii”.
    • Like 2
    • @ Voicu Nicolae
      Exact la asta ma gandeam si eu!
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Teodora check icon
      Cei care au căutat or fi alegătorii Vioricai, voiau să verifice dacă nu cumva ea avea dreptate si nu jurnalistul...
      • Like 0
    • @ Teodora
      Nici nu ma asteptam la altceva. :))) Ai impresia ca cei care voteaza cu Johannis sunt destepti. Este doar o impresie.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult