Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Aria cercului, cea mai căutată sintagmă pe Google

După ce Viorica Dăncilă a dat, marți seară, un răspuns greșit la întrebarea „Cum se calculează aria cercului?”, „aria cercului” a devenit cea mai căutată sintagmă pe Google. 

Potrivit Google Trends, aceasta a avut peste 200.000 de căutări, aflându-se pe prima poziție în topul căutărilor zilei. Următoarele sintagme aflate ieri în top au fost „România U21” - peste 50.000 de căutări, „Calendar ortodox noiembrie 2019” - peste 10.000 de căutări, și „fosfura de aluminiu” - substanța car ar fi provocat decesul a doi copii și o femeie - peste 5.000 de căutări.


Întrebată de un jurnalist cât este aria cercului, Viorica Dăncilă, a dat un răspuns greșit, deși anterior declarase că a dat meditații la matematică..

Reporter: Ați spus că ați acordat meditații la matematică. Cât e aria cercului?

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Reporter: Este PI înmulțit cu raza la pătrat

Viorica Dăncilă: PI ori raza la pătrat. Am dat meditații la matematică și credeți-mă că am putea, dacă aveti timpul liber, să veniți alături și să vedem cine știe matematică. Sunt inginer, credeți-mă că toți inginerii în România fac până în anul 3 matematică. Am făcut facultatea 5 ani. Am terminat cu media 9. Pentru unii li se pare o medie mică. Dacă vreți să vorbim despre matematică vă stau la dispoziție chiar după terminarea conferinței de presă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • La intrebarea respectiva un om de calitate ar fi raspuns frumos fara ranjete, dar nu e cazul lui Johannis. Dancila clar nu are ce cauta in nici o functie. Dar nici Johannis nu e departe, doar ca da bine pe sticla.
    • Like 0
  • check icon
    Asta arată că este „normal„ ca într-o țară de semianalfabeți conducerea să fie la fel de „cultă„, Când te gândești cu cât dispreț afișat se uită românii la analfabeții și ignoranții din Africa sau de aiurea, deși sunt confrați într-u întuneric intelectual.
    • Like 1
  • Ce cred eu că arată această statistică stupefiantă; arată faptul că o mulțime de oameni ( peste 200.000 ) habar n-au despre formula de calcul a ariei unei suprafețe circulare dar sunt muult mai „deștepți” decât „analfabeta funcțională”. Asta ca să știm cam pe unde suntem cu realitatea „de la firul ierbii”.
    • Like 2
    • @ Voicu Nicolae
      Exact la asta ma gandeam si eu!
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Teodora check icon
      Cei care au căutat or fi alegătorii Vioricai, voiau să verifice dacă nu cumva ea avea dreptate si nu jurnalistul...
      • Like 0
    • @ Teodora
      Nici nu ma asteptam la altceva. :))) Ai impresia ca cei care voteaza cu Johannis sunt destepti. Este doar o impresie.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult