Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Armele noi ale Simonei

Halep-

Frumoasă semifinala chinezească a Irinei cu Simona, în ciuda scorului clar. Meci deschis, fără cadouri și cu multe lovituri de excepție.

De ce câștigătoarea a fost Simona? Pentru că are o viteză în plus. Formidabila ei deplasare în teren îi permite să ajungă și să retrimită mingi năprasnice, expediate de jucătoare înalte și puternice ca Duan, Sabalenka sau Begu. În felul acesta, ea mărește procentul de greșeli mai mult sau mai puțin forțate ale adversarelor winnerițe. 

Dar, în afara acestei surse de puncte obținute „pe mâna” oponentei, m-a bucurat mult să văd la Simona, în acest început de an, hotărârea de a ataca atunci când se ivește ocazia. De câte ori mingea a venit mai scurtă sau mai moale, ea și-a asumat lovitura agresivă, spre linii. Pe serviciul 2 al adversarei a intrat în teren și a returnat decisiv. Așa a adunat un număr considerabil de winnere în fața unor adversare care vor să facă ele toate punctele. Este un aspect care ar putea conta mult în finala cu Sharapova sau Siniakova, ambele atacante de rasă.

Un alt progres acumulat în 2017 care acum o ajută mult pe Simona este controlul serviciului. Pentru prima dată în cariera ei, Simona Halep folosește serviciul ca pe o armă. Vede mult mai bine careul, nu mai servește doar cu gândul „oriunde, numai să intre”, produce ași și semiași în momente importante.

Simona arată mai matură, mai stăpână pe reacțiile ei. Nu a cerut până acum, la Shenzhen, intervenția lui Darren Cahill, o idee pe care australianul o enunțase încă de anul trecut, să vină cât mai puțin la bancă, asta și în vederea pregătirii pentru Happy Slam-ul de la Melbourne.

P.S.

Așa cum prognozam în emisiunea „Așii tenisului” de la Digi Sport 1, Siniakova și-a învins idolul, pe Maria Sharapova. Cred că ne așteaptă o finală memorabilă între Simona și Katerina.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult