Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Asociaţia „Dăruieşte viaţă" refuză o donaţie de 11.000 de euro de la Holograf. „Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor, dar nu într-un asemenea context”

Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu

Asociaţia „Dăruieşte viaţă", care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatică din România, a anunțat pe Facebook că refuză o donaţie de 11.000 de euro din partea trupei Holograf, reprezentând onorariul primit pentru spectacolul din sectorul 5. 

„Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine”, se arată în mesajul transmis de „Dăruiește viață”.

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a fost criticat în spațiul public, după ce a participat la evenimentul organizat de primarul sectorului 5, Daniel Florea, pentru a celebra „50 de ani de Sector 5”. În discursul său, înainte de a-l invita pe scenă pe primarul Daniel Florea, Bittman a vorbit despre „treaba excepțională” și „performanțele” primarului, ceea ce a stârnit furie printre participanți și critici în mediul online. 

Ulterior, reprezentanţii trupei au explicat că „nu cântăm niciodată pentru un partid politic sau o corporație, cântăm pentru publicul din fața noastră”.  Trupa a mai anunţat pe Facebook că donează 11.000 de euro Asociaţiei "Dăruieşte viaţă", dar asociația a precizat că refuză donația în actualul context. 

„Pe pagina de FB a trupei Holograf a apărut un anunț privind donarea sumei de 11.000 de euro către proiectul asociației noastre.

Ținem să facem următoarele precizări :

Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine.

Am comunicat reprezentantului trupei Holograf că acești 11.000 de eur, pe care dorește să-i doneze, ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, acolo de unde au fost luați, sector în care, de altfel, activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizați.

Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context și contăm pe dorința sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică și radioterapie”, se arată în mesajul „Dăruiește viață”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Super frumos si corect.
    • Like 0
  • Donațiile, asemeni oricăror acte de caritate, se fac discret, dacă se poate anonim.

    O asemenea "donație", precum cea din contextul de mai sus, își rage in gura mare generozitatea, urla din toți rărunchii, trambiteaza și spurca cu murdarie politica meschina și ipocrita atat de tare, încât refuzul e o obligație de onoare.

    Ah, Holograf nu mi-a plăcut niciodată...
    • Like 0
  • Din câte îmi dau eu seama, această donație ar fi fost acceptată fără probleme dacă ar fi fost făcută fără tam-tam și nu demonstrativ, în scop de P.R.. În continuare, nimeni nu-i oprește pe membrii trupei să facă donații anonime ONG-ului respectiv, dacă scopul lor este într-adevăr să facă o faptă bună.
    • Like 1
  • GabiC check icon
    Foarte tare!
    Deci au destui bani ca sa-si permita sa faca politica si sa refuze bani!
    Trebuie neaparat sa-mi amintesc asta, atunci cand ii laud pe la diverse discutii.
    Poate nu-s chiar asa de laudat !
    • Like 0
    • @ GabiC
      Cu tot respectul, ai inteles exact pe dos... poate nu ai citit bine.
      Asociatia a refuzat banii pentru a NU VOR sa faca politica, nu pentru ca fac politica.
      • Like 2
  • Max Max Max Max check icon
    BRAVO !!!!!
    • Like 0
  • Pozitia reprezentantilor asociatiei Daruieste Viata este perfect justificata.
    Esenta problemei este aici: "Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context"
    Unii se fac ca nu inteleg asta, dar cei de buna credinta si cu spirit critic inteleg corect demersul.
    • Like 5
  • Adevărată deontologie ! Construiești un spital pentru toți copiii bolnavi de cancer ( sau poate nu pentru toți ? ), ”avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer”, dar suntem selectivi față de cei care vor să ne sponsorizeze și facem asta public, să știe toată lumea.
    • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      Gravity check icon
      Ca de obicei... nu înțelegi nimic. Public a fost făcut de Holograf, pe FB.
      Răspunsul Asociație are sens:

      "Nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine.
      Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut)."

      Tu ce plm ai făcut în viața ta?... La dat din gură ești primul.

      • Like 3
    • @ Voicu Nicolae
      Este dreptul lor sa+si aleaga sponsorii, banii trebuie sa fie curati, nu din sponsoriyari mascate asa cum se obisnuieste.Am avut un respect deosebit ptr. Holograf, cel dinainte de 89. Cu timpul si odata cu intrarea in TV,au devenit niste mici rechini in goana dupa bani.Susele de la mitingurile politice din campanii nu se platesc_ Ba da , cu virf si indesat.Atunci de ce nu fac donatii_
      • Like 2
  • Unii oameni aleg sa fie o binecuvantare pentru semeni, altii aleg sa fie blestem.
    Undeva, in pelerinaje, cineva ne-a povestit o intamplare. O maicuta de la o manastire de prin Basarabia, se vaita ca lucrurile merg foarte greu la constructia manastirii, asta datorita maicii stareta care intervieva scrupulos fiecare persoana care se oferea sa faca o donatie. Fiecare alege si culege.
    • Like 1
    • @
      GabiC check icon
      De ce dracu, de cate ori intervine politica, lucrurile devin mai greu de acceptat, se implementat, de construit?
      Politica asta de "selectare a donatorilor" mi se pare o mizerie; Banul e ban; Daca-l folosesti cum se cuvine, el iti va aduce multumire si implinire.
      Intre a nu folosi niste bani- pentru ca au fos tprimiti de la unu` care- se presupune- a facut "pact cu dusmanul" si a nu folosi nimic....care-i mai buna- ca alternativa?
      Capra noastra romaneasca intotdeauna a fost raioasa! E si acum.
      Ca s anu spun ca Bittman e judecat degeaba- si de niste nulitati! Omul e artist, are dretul sa-si castige banul cum vrea; Nu vad ce e interzis in asta> Sunt mai buni manelistii lui Dragnea/ Aia care iau banul pe sub masa si nu platesc impozite si taxe?
      Poate de la aia Asociatia Daruieste viata accepta banii!
      • Like 0
    • @
      Asta este in teorie o invitatie la propria constiinta a fiecaruia. Daca majoritatea ar uza de constiinta, societatea ar fi una idilica. In realitate, lipsa de scrupule guverneaza actiunile majoritatii.
      • Like 1

Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult