Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Au și ei Firea lor. Omul care a condus Statele Unite ca pe propriul său show de televiziune nu se dă dus din platou

You are fired

Foto: Guliver Getty Images

În prezent, funcția de președinte al Statelor Unite este deținută de un scandalagiu, de un redneck cu bani, de un instigator la ură, care se comportă ca un patron de țară, nu ca un șef de stat.

Mulți îl privesc ca pe „omul simplu din popor” (spre deosebire de adversarul său Joe Biden) și spun că ar fi meritat să câștige al doilea mandat. Dar hai să privim puțin în urmă la „simplitatea” lui Donald Trump.

Donald Trump este born and raised în orașul New York, într-o simplă familie cu 5 copii a magnatului imobiliar, Frederic Trump. După terminarea studiilor la prestigioasa Școala de Finanțe și Comerț Wharton din cadrul Universității din Pennsylvania, în 1971, a preluat frâiele simplei Organizații Trump, o societate mamă de tip holding care deține acțiunile mai multor societăți imobiliare și de construcții.   

În 1995, a fondat Trump Entertainment Resorts, o companie care operează numeroase cazinouri și hoteluri în întreaga lume. Cu banii familiei, pe care i-a capitalizat, a construit turnuri de birouri, hoteluri, cazinouri, terenuri de golf și alte clădiri de marcă în întreaga lume.

Între anii 1996-2015, chiar a organizat concursuri de frumusețe Miss USA. A avut numeroase apariții în televiziune, între 2004-2015 fiind prezentatorul și coproducătorul show-ului de reality Ucenicul (the Apprentice).

Afacerile sale hoteliere și cele de cazino au fost oficial declarate falimentare de șase ori între 1991 și 2009 pentru a se putea renegocia datoriile față de bănci și proprietarii de acțiuni și obligațiuni. Revista americană Newsweek în 2011 l-a citat pe Trump la momentul respectiv: „Eu mă joc cu legile falimentului - acestea sunt foarte bune pentru mine fiind un instrument pentru rezolvarea datoriei”.

În ultimii 30 de ani, Trump sau societățile în care este acționar sau deține un interes a fost implicat în aproximativ 3.500 de procese juridice în instanțele din SUA.

În octombrie 2016, avea o avere estimată la circa 3,7 miliarde de dolari, fiind listat de revista Forbes (doar) pe locul 324 în topul celor mai bogați oameni din lume și pe locul 156 în Statele Unite.

Despre cei patru ani în care a fost Președintele Statelor Unite ale Americii, a condus țara ca pe propria sa companie sau ca pe propriul său show de televiziune. A fost la fel de priceput în managementul țării ca doamna Firea la primăria Capitalei.

Și tot în stilul doamnei Firea dorește să părăsească postul de președinte: țipând și zbierând că alegerile sunt fraudate prin votul prin corespondență.

De ce sunt aceste acuzații extrem de grave? Pentru că e un atac direct la însăși democrația Statelor Unite ale Americii. Dacă astfel de acuzații se aduc de către cel mai puternic om al lumii în cea mai democratică țară de pe planetă, restul statelor ce șanse mai au?

Doamna Firea și domnul Tudorache au scos câțiva pensionari PSD-iști în stradă, care să scandeze fraudarea alegerilor pe câteva vouchere sau pentru câteva promisiuni infime. Trump a scos deja din casă mii de protestatari și va mai scoate probabil sute de mii, care au votat orbește „omul simplu”, sub aparentul pretext al apărării democrației în Statele Unite ale Americii. Mi-e teamă că acești protestatari inflamați de discursurile pline de ură ale lui Trump au început deja să scoată și armele din casă… God bless America! 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Trump e penibil pana la capat, pai se putea altfel? Faptul ca Biden a castigat alegerile e desigur "fake news", ca doar Trump a facut America "great again" (da, a facut-o de ras, de "cacao"", dar nu Great Again.... bietul George Washington, sigur se rasuceste in mormant de vreo 4 ani de cand aceasta primata a ajuns presedinte al SUA). Caraghiosul care a venit cu geniala idee sa se faca injectii cu spirt medicinal contra infectarii cu Covid, retardatul care nu e in stare sa termine o fraza ca lumea, cel care a tot schimbat consilierii si personalul din subordine imediat ce acestia l-au atentionat ca greseste..... Baiete, sa fii presedinte nu inseamna sa iti impui punctul tau de vedere, asta facea Ceausescu (si cred ca avea un IQ ceva mai bunicel ca al MARELUI MAGNAT IMOBILIAR), inseamna sa ai flerul de a gasi cea mai buna solutie pentru tara ta, chiar daca solutia nu vine de la tine personal.... Esti in slujba natiunii, nu o mare vedeta care face fitze.....Macar Firea e doar o mahalagioaica de Voluntari, in apropiere de menopauza, dar tu, Donald, cam ce esti????
    • Like 1
  • Dacă chiar nu ați ”văzut” frauda (nici măcar pe cea...) de la sect. 1, trebuie
    să acceptăm logic că sunteți usr-istă ! Sau că aveți vreo ”cataractă intelectuală” !
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult