Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Organismul Statelor Unite a rezistat virusului Trump

Kamala Harris -

De astăzi, America începe să redevină Statele UNITE ale Americii. Nu-mi amintesc ca D. Trump să fi rostit vreodată în mandatul său United States of America; ce să mai vorbim de accentul grav pe care președintele Barack Obama îl punea pe UNITED...

De astăzi, USA începe să nu mai fie dușmanul planetei Pământ, în care o transformase D. Trump.

Nu se poate spune că Partidul Republican a pierdut aceste alegeri – stă bine atât în Camera Reprezentanților, cât și în Senat. Loserul este D. Trump. Ar fi un motiv pentru ca republicanii să se despartă definitiv de acest fakeman, fost democrat, căruia nu-i pasă nici de partid, nici de americani, morți sau vii, nici de Statele Unite, cu atât mai puțin de lumea întreagă – singura lui durere e că nu poate să accepte nici mort cuvântul loser lângă numele lui.

Vicepreședintele Kamala Harris este un fel de Laura Codruța Kovesi a Statelor Unite. A pornit de jos în cariera juridică, a cunoscut direct America străzilor, cu criminali, drogați, hoți, dezmoșteniți ai soartei, a urcat fiecare treaptă prin muncă dură până la funcția de Procuror General al Californiei. Este un militant la scenă deschisă pentru drepturile civile ale minorităților de orice fel. Ea însăși este o reuniune de minorități: fiică a unor oameni de știință, mama din India, cercetătoare în domeniul cancerului, tatăl negru din Jamaica, doctor în economie, este căsătorită cu un evreu, soțul ei având doi copii din altă căsătorie.

Combinația dintre albul catolic franco-irlandez Joseph Robinette Biden și exemplul viu de melting pot american care este Kamala Harris poate fi medicamentul pentru rănile adânci lăsate de trumpism în poporul american.

Trump e la golf. Și, între două lovituri în mingiuță, postează pe twitter că nu recunoaște alegerile.

M-aș bucura mult să-l văd pe Barack Obama în guvernul Biden-Harris, poate ca ministru de Externe.

Organismul Statelor Unite a rezistat virusului Trump. Acum poate învinge și covidul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sunt surprins sa vad ca un ziarist de talia si experienta d-lui CT Popescu se contrazice ideologic fara sa realizeze. Acum vreo 2,3 luni domnia sa era uimit sa constate ca filmele care vor intra in selectia premiilor Oscar trebuie sa respecte norme aberante in numele corectitudinii politice, egalitatii rasiale etc. A scris un articol in care surprindea aberatia promovata de apostolii progresismului din cetatea filmului, aproape toti dusmani infocati ai lui Trump si sustinatori ai lui Biden. Acum dl Popescu vorbeste despre victoria Biden-Harris, ca o victorie a normalitatii. Dl Popescu, trebuie sa va spun ceva, lasandu-l la o parte pe Biden, Kamala Harris este un promotor infocat al progresismului -coechipiera activa ai celor din cetatea filmului care v-au oripilat mai devreme.
  • Like 0
 • - "Organismul Statelor Unite a rezistat virusului Trump" - da, si va fi tot aia ce-a fost, ba inca si mai mult, caci republicanii se cam opun pe fata si pe dos la instituirea unei Noi Ordini Globale administrate de altcineva decat de ei, americanii, iar democratii se opun mai putin pe fata si mai mult pe dos, tanjind la acelasi scop - probabil ca-l vor atinge pana la urma, intr-un fel de coabitare cu alti giganti statali, in care ei, americanii, sa fie pentru Globul Pamantesc, ceea ce sant acum pentru NATO - oricum, daca nu singuri, atunci impreuna cu aliatii lor, americanii au si vor avea la picioare tot Globul, pentru inca multa vreme de-acum incolo .......
  • Like 0
 • Nick check icon
  O imagine buna a celor 2 Americi, democrata si republicana poate fi obtinuta din reactia alegatorilor dupa aflarea rezultatelor. 70 de milioane de republicani au aflat ca au pierdut si s-au dus linistiti la job a 2-a zi. Au fost cateva manifestatii dar pasnice, iar acestea fac parte din dreptul la libera exprimare. N-au avut loc furturi din Walmart si Target sau incendieri are steagului american. A fost o reactie civilizata, americana.

  Imaginti-va care ar fi fost reactiile democratilor daca ar fi castigat Trump. Cate magazine ar fi fost distruse, cate statui daramate si cate steaguri arse (din dragoste pentru America?).

  Acum democratii indeamna la unitate. Inainte doar daca spuneai ca ai opinii conservative puteai sa-ti pierzi serviciul, cum s-a intamplat inclusiv la NYT. E una sa-l urasti pe Trump si alta sa urasti jumatate din America.

  Iar acum democratii vor unitate. Ipocrizie.
  • Like 2
 • Stimate autor, reușești sa exprimi în cuvinte simple tot ce noi cei multi, cu vederi democratice, doar intuim, dar nu putem exprima la fel. Acesta este un dar. Mergeți direct spre un club foarte restrâns de jurnaliști, ma gândesc la unii care nu mai sunt printre noi, care au făcut jurnalism adevărat, dar timpurile au fost mai neprielnice pentru ei.

  Keep going, you have more supporters than you can imagine :-)
  • Like 2
 • Organismul SUA a respins virusul Trump și s-a imunizat cu Biden...
  Atenție să nu fie cumva expirat imunizantul..., de la medicamente expirate pot apărea reacții adverse.
  • Like 0
 • Este onoare mare sa intri in vorba cu CTP,dar,majoritatea o fac de dragul prostiei de al critica ,desi,in inconstientul lor isi dau seama ca n-au nici o sansa sa-l combata fiindca CTP stie ce scoate pe gura oricand si la orice problema pe care ne-o prezinta cu argumente solide,rationale.
  • Like 2
  • @ Nicolaie Apolzan
   Mr.Oh check icon
   Sigur. Doar ca argumentatia dansului e spulberata de realitate. Daca ar fi atat de inteligent si constructiv nu ar fi dat-o in bara cu clubul roman de presa. A facut un compromis pe care o persoana cu viziune nu l-ar fi facut. A permis presei sa o ia razna cu toatele efectele nocive asupra politicului si societatii in ansamblu. A cedat foarte usor lupta pentru o presa libera, curata si profesionista. Dar face mai departe morala plebei.
   • Like 0
  • @ Nicolaie Apolzan
   "...în inconștientul lor își dau seama că n-au nici o șansă..."

   1. Se scrie corect în cazul de față: ...n-au NICIO șansă..., n-au NICI O șansă... fiind greșit.

   2. În inconștient există idei, sentimente, refulări. Dar, ele fiind inconștiente, nu-ți DAI SEAMA de ele.
   A-ȚI DA SEAMA este un atribut al realității conștiente.
   Este incorect: ...în INCONȘTIENTUL lor ÎȘI DAU SEAMA ...
   Era corect ...în sinea lor își dau seama...
   Mă refer doar gramatical, nu ca valoare de adevăr.
   • Like 0
 • Domnule Popescu, Maestrul Cristoiu a citit si el acest articol al Dvs.
  • Like 0
 • Domnule Popescu, Maestrul Cristoiu a citit si el acest articol al Dvs. si iar va ia in tarbaca in pastila lui TV de pe blogul personal cristoiublog.ro. Aproape in fiecare seara are ceva cu Dvs. In urma cu cateva zile zicea chiar ca sunteti nebun la cap si ca ar trebui sa fiti internat intr-un spital psihiatric.
  • Like 1
  • @ Tudor Bucur
   Hei !! tu freci cate un comentariu ca sa-ti iasa la numar ????.faci injectii cu polidin cu politica romaneasca aducand in context analisti gen Cristoiu CAND articolul este despre "afurisenia" domnului CTP despre alegerile din America ???.totusi articolul ESTE despre alegerile din SUA orice comentariu trebuind intr-o logica sa fie despre ele....asta daca nu postacii sunt retarzi sau cu alte interese. ( asa in general )
   • Like 3
 • Asemanarea domnului CTP in acest articol cu domnul Trump la caracter este izbitoare. De fapt scurta sa "pufnire din pufoaice" din orgoliul dansului este pura instigare la ura cei drept pe INTERNET sau social-media. DAR nu este vorba aici despre "chitibusarul viitorului" pasionat de plimbat postaci cu zgarda cuvintelor ci ESTE VORBA de cum a castigat MR.JOE alegerile americane respectiv PE SUB BIROUL OVAL CU intreaga elita Istraelita. Altceva....comunicarea pe parcursul campaniei tandemului cu doamna "POCAHANTUS" faurindu-se prin "scrisori de dragoste" ( ghilimele ) cu caracter informational tip CIA cam ceea ce facea Hillary crezatoare in "Luciferi" cand a pierdut in fata electorilor pe ultima suta de metrii in campania precedenta americana. Si acum : de ce nu vroia Trump voturi prin corespondenta ci tinea mortis ca fiecare votant sa se inregistreze intr-o baza de date pentru ca ulterior votul sa-i apartina si sa le apartina ?.din motivul pe care il anticipase "voturi inventate" cu iz oficial unde expeditorul nu poate fi verificat ci doar validat superficial...voturi multe si decisive protejate de Curtea Suprema Americana....si povestea ?...avem castigatori din pacate...in persoanele "ursilor" Joe si Kamala`i intrega lor campanie conturandu-se exact si ironic ca in desenele animata clasice dupa dictonul "Don`t eat at Joe`s" ( nu mancati la Joe cand de fapt toti mancau la el ). Mda inca ceva....poporul votant american ce exemplu democratic de urmat... cand peste jumatate din ei ca si numar pe suprafata ariei geografice sunt pe psihotrope pastile depresive contra crizelor de ego emotionale psihice cu comportamente retarde....mda avem un Presedinte Joe Biden ales american votat in functie pentru a pune "PANSAMENTE EMOTIONALE" poporului ranit de "vrabiuta" ( in termeni de golf ) de la gaura cinci a domnului Trump...( ironic ). Ati vrut adevarul v-am spus adevarul acum puteti "sa-l vindeti" conform obiceiului mediatic.
  ( ultimul comment pe acesta platforma )
  • Like 1
  • @ Radu Panaitescu
   ESTE VORBA de cum a castigat MR.JOE alegerile americane respectiv PE SUB BIROUL OVAL CU intreaga elita Istraelita. - care elita israeilta, omule? Evreii nu sunt prea bucurosi ca a castigat Biden, lor le-a mers bine cu Trump, era superprost si destul de fudul, asa ca putea fi manevrat usor. Biden poate ca e senil, dar o are ca secundant pe Kamala, care nu e nici proasta nici fudula...
   • Like 0
 • Trump, acest fakeman!
  Ca gaselnita verbala, e buna. Dar are in spate peste 70 de milioane de adepti. Unii gata sa ia arma in mana, pentru ca nu accepta sa ajunga sub dominatia celor "de culoare" ca nu mai ai voie sa zici ce culoare sau a unor "minoritati" carora iar nu ai voie sa le zici pe nume. Daca as fi fost acolo, numai pentru asta l-as fi votat, in ciuda celorlalte nesabuinte mentionate de CTP, dar care ar fi fost trecatoare, reversibile.
  • Like 2
  • @ Tudor Bucur
   Bai Bucurie, ți-aș dori să te fi născut cu o culoare mai închisă la piele și să-mi spui atunci ce simți. Te consideri mai inteligent pentru că ești alb?
   • Like 2
  • @ DeLaMunte
   Ce dexteritate în a te auto-posta în discriminat când nimeni nu a zis nimic despre așa ceva !! Singur ți-ai deconspirat ”nivelul” !...
   • Like 1
  • @ DeLaMunte
   Ce dexteritate în a te auto-posta în discriminat când nimeni nu a zis nimic despre așa ceva !! Singur ți-ai deconspirat ”nivelul” !...
   • Like 1


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult