Sari la continut
alt

Amalia Dascălucheck icon

Amalia Dascălu este jurnalist din 2007


Articole publicate check icon

Botoșani

Am auzit de atâtea ori cuvântul „centenar” anul ăsta, că deja nu mai înseamnă nimic pentru mine. Probabil nici nu-s singura în situația asta. Centenarul trebuia să fie motiv de mândrie națională. Uite cum a împlinit țara asta 100 de ani, așa bătută de soartă cum a fost ea mai mereu.

Citește mai mult

Programul de guvernare

În timpul ăsta, la Iași, pacienții sunt în continuare plimbați printre spitale, pentru că nu există nicio unitate medicală care să aibă toate specialitățile. Și să nu vă imaginați că dacă e Iași și nu București, atunci traficul e un vis. Tot înfiorător e și acolo, iar spitalul unde ajung, spre exemplu, oamenii făcuți praf într-un accident rutier, respectiv Spitalul „Sf. Spiridon", este exact în mijlocul orașului, deci ambulanța trebuie să treacă prin zone unde nu încape niciun ac în zile aglomerate.

Citește mai mult

La dat zăpada

După vreo patru zile de viscol şi ninsori, cum trec zilnic pe acolo, deja am impresia că am învăţat să înot. Evident, trotuarul respectiv n-a văzut nicio lopată toată săptămâna, iar la cum se desfăşoară ostilităţile şansele să fie curăţat în timpul vieţii mele par din ce în ce mai mici.

Citește mai mult

Lei rată bancă

Distracţia nu s-a terminat totuşi, pentru că a venit luna ianuarie din anul centenar care mi-a adus cadou un Robor de 2,08% şi o rată de 852 lei, din care numai 222 de lei reprezintă creditul propriu-zis, restul e dobânda vieţii. (Foto:Guliver/Getty Images)

Citește mai mult